Ποια τα πλεονεκτήματα του να παίζεις RPG επιτραπέζια σαν ενήλικας;

0 687

Παρατηρούμε μια ενδιαφέρουσα συνήθεια σε όσους ενήλικες παίζουν RPG επιτραπέζια — κάθε φορά που μιλούν για ένα παιχνίδι και περιγράφουν τους χαρακτήρες τους και πως αντιμετώπισαν τους εχθρούς, αλλάζει ο τρόπος που συζητούν! Στο μαγικό κόσμο των RPG παιχνιδιών λένε “Τράβηξα το σπαθί μου, και…”, όχι το elf μου έκανε το ένα και το άλλο. Ταυτίζονται με τους χαρακτήρες, και αυτό μας αποδεικνύει πως τα παιχνίδια αυτά είναι κάτι παραπάνω από απλή διασκέδαση.

 

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω ποια είναι τα οφέλη του να παίζει κανείς RPG επιτραπέζια σαν ενήλικας σύμφωνα με αυτά που μας είπαν ενήλικες παίκτες RPG και των ειδικών σε επιτραπέζια παιχνίδια fantasy-shop.gr.

Δημιουργική επίλυση προβλημάτων

Η ιδιότητα ενός ανθρώπου να βρίσκει λύσεις σε προβλήματα βελτιώνεται απίστευτα από την πρώτη στιγμή που θα αρχίσει να παίζει παιχνίδια RPG. Ας πούμε πως είστε μέλος μιας ομάδας σε ένα τέτοιο παιχνίδι και κάποια στιγμή βρίσκετε στο δρόμο σας ένα γκρουπ με ορκ. Μπορείτε να επιτεθείτε, να κρυφτείτε, ή να πιάσετε την κουβέντα. Κάθε κίνηση προκαλεί και μια αντίδραση. Συνεπώς, πρέπει να σκεφτείτε πολύ καλά τι στρατηγική θα ακολουθήσετε ώστε να προχωρήσετε στο παιχνίδι χωρίς απώλειες!

Παιχνιδιάρικη λήψη αποφάσεων

Στον πραγματικό κόσμο η λήψη αποφάσεων είναι συνήθως μια αγχωτική διαδικασία, που δεν αρέσει σε κανέναν. Αντιθέτως, σε ένα RPG παιχνίδι καλείστε να πάρετε αποφάσεις που δε θα παίρνατε στην πραγματική ζωή, με έναν τρόπο πιο ανάλαφρο. Τι εννοούμε με αυτό; Μπορείτε να κάνετε μάγια, ή μια εντυπωσιακή επίθεση με σπαθιά ή τόξο! Πιθανότατα δεν θα σας χρειαζόταν μια τέτοια κίνηση… στην τράπεζα!!

Ενίσχυση κοινωνικών δεσμών

Τίποτα δεν ενώνει τους ανθρώπους περισσότερο από μια μεγάλη περιπέτεια. Κάθε φορά που κάθεστε σε οποιοδήποτε τραπέζι, για φαγητό ή καφέ, δίνετε στους γύρω σας το χρόνο και την προσοχή σας. Όταν κάθεστε όμως σε ένα τραπέζι για να παίξετε RPG παιχνίδια τότε μοιράζεστε το χρόνο και τη σκέψη σας με γενναιότητα, δημιουργικότητα, συμπαράσταση, και κατανόηση. Περνάτε την ώρα δημιουργώντας νέους κόσμους ενώ παράλληλα στηρίζετε ο ένας τον άλλο.

Παιχνίδι ρόλων σημαίνει χτίσιμο ταυτότητας

Τα παιχνίδια RPG δίνουν τη δυνατότητα στους ενήλικες να νιώσουν και πάλι παιδιά, αφού μπορούν να χτίσουν τη δική τους, διαφορετική και μοναδική ταυτότητα, χωρίς περιορισμούς και κοινωνικά “πρέπει”. Έτσι, έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κάτι νέο και να δείτε πως θα σας κάνει να νιώσετε. Υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων που παίζουν RPG παιχνίδια οι οποίοι ανακάλυψαν περισσότερα για τον εσωτερικό τους κόσμο μέσω του φανταστικού τους χαρακτήρα.

Βελτίωση της αυτοπεποίθησης

Τέλος, τα RPG παιχνίδια φαίνεται πως τονώνουν και ενδυναμώνουν το αίσθημα της αυτοπεποίθησης. Κάθε φορά που νικάτε έναν εχθρό, κερδίζετε θησαυρούς, και προχωράτε στο παιχνίδι, παίρνετε επιβεβαίωση αφού η στρατηγική που ακολουθήσατε έπιασε τόπο. Δοκιμάζετε τις δυνάμεις σας σε έναν κόσμο που κανείς δεν μπορεί να σας κριτικάρει, συνεπώς νιώθετε ασφάλεια να κινηθείτε με ασφάλεια και δυναμισμό όπως εσείς επιθυμείτε. Σιγά σιγά αρχίζετε να έχετε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και τις ικανότητές σας, κάτι που μεταφράζεται αυτόματα και στην πραγματική ζωή.

 

Αν ενδιαφέρεστε να ξεκινήσετε να παίζετε και εσείς ένα επιτραπέζιο Role Playing Games (RPG) αλλά δεν ξέρετε πως να ξεκινήσετε θα σας προτείναμε να διαβάσετε τον οδηγό που θα βρείτε εδώ. Αφου παίξετε κάποιες φορές και δείτε οτι πραγματικά σας αρέσει θα σας προτείναμε να αγοράσετε τις δικές σας μινιατούρες και ζάρια ώστε να ΄δωσετε στο παιχνίδι λίγο περισσότερο το προσωπικό σας στυλ.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr