Τι να βάλω στα παράθυρα, αλουμίνιο ή uPVC;

0 815

Η συζήτηση γύρω από τα παράθυρα αλουμινίου έναντι των συνθετικών PVC διεξάγεται εδώ και πολύ καιρό και τα επιχειρήματα υπέρ ή κατά της μίας ή της άλλης επιλογής είναι πολλά και σημαντικά. Και τα δύο υλικά έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, οπότε δεν είναι πάντα τόσο απλό το τι θα επιλέξετε.  Έτσι συμβουλευτηκαμε τους ειδικούς στο χώρο των κουφωμάτων και παραθύρων Alumin Smart Line.

Το βασικό είναι να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά και των δύο τύπων με βάση συγκεκριμένους παράγοντες, έτσι ώστε να αξιολογήσετε τι ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Αισθητική

Το στυλ του ακινήτου θα επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την απόφασή σας, έτσι ώστε να προκύψει ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα. Σε κτίρια με σύγχρονη αισθητική, τα παράθυρα αλουμινίου θα δώσουν μια κομψή όψη. Φυσικά, τα κουφώματα αλουμινίου ταιριάζουν και σε πιο παραδοσιακά κτίρια, όμως είναι σύνηθες σε αυτά να βλέπουμε την επιλογή των παραθύρων PVC.

Το σημαντικό είναι ότι και οι δύο τύποι διατίθενται σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων, οπότε μπορεί εύκολα να γίνει η επιθυμητή προσαρμογή στις αισθητικές σας απαιτήσεις. Ό,τι κι αν επιλέξετε, το ζητούμενο είναι να λάβετε υπόψη την αρχιτεκτονική του σπιτιού, ώστε να καταλήξετε στα αισθητικά χαρακτηριστικά των παραθύρων με προσοχή.

Τιμή

Λόγω του κόστους κατασκευής τους, τα παράθυρα αλουμινίου είναι πιο ακριβά από τα PVC. Ωστόσο, είναι και πιο ανθεκτικά, με μεγάλη διάρκεια ζωής και χωρίς να παρουσιάζουν την ανάγκη για αποκατάσταση βλαβών. Έτσι, μακροπρόθεσμα επέρχεται απόσβεση στο αρχικό κόστος αγοράς. Επιπλέον, υπάρχουν διάφοροι τύποι παραθύρων αλουμινίου, πολλοί εκ των οποίων είναι φθηνότεροι από άλλους, οπότε αξίζει να κάνετε μια καλή έρευνα για το τι σας συμφέρει στο ακίνητό σας.

Συντήρηση

Όσον αφορά τη συντήρηση και των δύο τύπων, δεν έχουμε πολλά να πούμε. Και τα δύο υλικά είναι ανθεκτικά και απαιτούν πολύ χαμηλό επίπεδο συνολικής συντήρησης, καθώς δεν παθαίνουν φθορές λόγω διάβρωσης ή στρέβλωσης με την πάροδο του χρόνου.

Και τα δύο είναι επίσης πολύ εύκολο να καθαριστούν και γενικά η φροντίδα που χρειάζονται είναι ελάχιστη.

Ενεργειακή Αποδοτικότητα

Για πολλά χρόνια, το PVC θεωρούνταν το καλύτερο υλικό ως προς τη θερμική απόδοσή του, σε αντίθεση με το αλουμίνιο που ήταν καλός αγωγός της θερμότητας, οπότε δεν προσέφερε το ίδιο επίπεδο μόνωσης. Ωστόσο, πλέον οι νέοι τύποι θερμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων και παραθύρων αλουμινίου παρουσιάζουν εξίσου υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα, εγκλωβίζοντας το κρύο και τη ζέστη έξω από το σπίτι.

Εν ολίγοις, στις μέρες μας τόσο τα παράθυρα αλουμινίου όσο και τα παράθυρα uPVC έχουν παρόμοια επίπεδα μόνωσης, οπότε δεν υπάρχει πραγματικά μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο. Συνιστούμε να ελέγχετε την ενεργειακή κλάση των παραθύρων, πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά, έτσι ώστε να ξέρετε τι εξοικονόμηση ενέργειας θα έχετε.

Ασφάλεια

Καθώς και τα δύο υλικά είναι γνωστά για την ανθεκτικότητά τους, όποιο παράθυρο κι αν επιλέξετε είναι βέβαιο ότι θα είναι ασφαλές. Τόσο τα παράθυρα PVC όσο και τα παράθυρα αλουμινίου δεν σπάνε, δεν σκουριάζουν και δεν διαβρώνονται, με αποτέλεσμα να μην παρουσιάζουν ρωγμές.

Η ασφάλεια, πάντως, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τον μηχανισμό κλειδώματος, οπότε είναι βασικό να εγκαταστήσετε κλειδαριές υψηλής ποιότητας που θα σας προσφέρουν υψηλότερη προστασία.

Συμπερασματικά

Το τι θα επιλέξετε έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τις ανάγκες, τα χαρακτηριστικά του ακινήτου σας και το budget σας.

Αν δυσκολεύεστε να καταλήξετε σε μια απόφαση σχετικά με την επιλογή των παραθύρων σας, τότε μπορείτε να συμβουλευτείτε τους έμπειρους τεχνικούς της Alumin Smart Line που θα σας βοηθήσουν να αξιολογήσετε κάθε χαρακτηριστικό και να κάνετε τη σωστότερη επιλογή για εσάς. Δείτε όλες τις επιλογές κουφωμάτων εδώ.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr