Κάνουμε το σπίτι μας να θυμίζει καλοκαίρι

0 1.144

Τι κι αν το καλοκαίρι αρχίζει να απομακρύνεται και να δίνει τη θέση του στο φθινόπωρο; Εμείς σχεδιάζουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας σε ύφος τροπικό, κρατώντας το καλοκαίρι κοντά μας.

Όταν ακούμε για το τροπικό στυλ, το μυαλό μας πηγαίνει απευθείας σε εξωτικά δέντρα, όπως φοίνικες, και χρώματα φωτεινά, καλοκαιρινά και «δροσερά». Και κάπως έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε σε διακοσμητικά σπιτιού με τροπικό ύφος.

Φυσικά, δεν μιλάμε, τουλάχιστον όχι μόνο, για μερικά «φοινικοειδή» φυτά και μερικές μικρές μπανανιές που μπορούν να διακοσμήσουν τον κήπο και την βεράντα σας.  Αναφερόμαστε σε μια διακόσμηση που αφορά τα τροπικά νησιά, την θερμή φιλοξενία, την άνεση και τη χαλάρωση.

Μικρές συμβουλές για τροπική διακόσμηση σπιτιού

  • Γενικότερα, όταν έχουμε κατά νου να διαμορφώσουμε το σπίτι μας σε τροπικό στυλ είναι σημαντικό να κινηθούμε στη διακόσμηση χρησιμοποιώντας ξύλινα έπιπλα. Ξύλινες τραπεζαρίες και τραπεζάκια, ξύλινες καρέκλες και πολυθρόνες κ.λπ.. Αν μπορούμε να βρούμε μάλιστα έπιπλα κατασκευασμένα από μπαμπού θα είναι η τέλεια επιλογή για τροπική διακόσμηση.
  • Τα διάφορα διακοσμητικά σπιτιού που είναι καλό να χρησιμοποιήσουμε για το στυλ που θέλουμε να διαμορφώσουμε είναι μαξιλάρια στους καναπέδες και τις πολυθρόνες του σαλονιού μας ή στο κρεβάτι του υπνοδωματίου μας με μοτίβα εμπνευσμένα από τροπικά τοπία· φοίνικες, μεγάλα τροπικά φύλλα μπανανιάς κ.α..
  • Ακόμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα διακοσμητικά κεριά σε πρωτότυπα σχέδια που να έχουν ως βάση το τροπικό στυλ, όπως για παράδειγμα τις καρύδες.
  • Επιπλέον, αφήνουμε το μυαλό μας να ταξιδέψει και τολμάμε να επιλέξουμε πιάτα φαγητού ή ακόμα και διακοσμητικές πιατέλες σε σχήμα φύλλων από τα τροπικά δάση.
  • Αν πάλι φοβάστε να επιλέξετε τόσο τολμηρά διακοσμητικά σπιτιού, μπορείτε να κινηθείτε και σε πιο ασφαλείς λύσεις και να επιλέξετε πίνακες ζωγραφικής με τροπικά τοπία ή και διακοσμητικά φυτά εσωτερικού χώρου.

Τι πρέπει να προσέξουμε κατά τη διακόσμηση;

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση είναι πολύ σημαντικό να προσέξουμε και να αποφύγουμε τυχόν υπερβολές, αφού δεν θέλουμε το σπίτι μας να θυμίζει στ’ αλήθεια τροπικό δάσος, αλλά να φέρουμε κάτι από το τροπικό στυλ και τη δροσιά του δάσους στους χώρους του σπιτιού μας.

Επομένως, φροντίζουμε ώστε τα διάφορα έπιπλα και τα χρώματα στους τοίχους και τις κουρτίνες να κινηθούν σε απλές γραμμές και αποχρώσεις αντίστοιχα. Αν δηλαδή αποφασίσουμε να διακοσμήσουμε τους καναπέδες με μαξιλάρια με τροπικό μοτίβο ή και να τοποθετήσουμε φυτά εσωτερικού χώρου στο σαλόνι μας, καλό θα είναι να αποφύγουμε να επιλέξουμε κάποια ταπετσαρία τοίχου με τροπικό μοτίβο.

Εξάλλου, οι υπερβολές στη διακόσμηση με βάση ένα συγκεκριμένο στυλ, θα μας δώσουν το αντίθετο αποτέλεσμα, αφού θα κάνουν τον χώρο μας να δείχνει φορτωμένος και μικρός.

Ειδικά όταν επιλέγουμε το τροπικό στυλ διακόσμησης, θέλουμε ο χώρος μας να είναι αέρινος, φωτεινός και να δείχνει μεγάλος. Γι’ αυτό προσέχουμε να συνδυάσουμε τα διακοσμητικά σπιτιού με τα κατάλληλα έπιπλα Maison.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr