Τι μόνωση να επιλέξουμε και τι πρέπει να προσέξουμε στην ανακαίνιση του μπάνιου;

1 1.516

Πολλοί από εσάς θα έχετε σκεφτεί να τοποθετήσετε θερμομόνωση στο σπίτι σας για εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και για τη βελτίωση των συνθηκών θερμοκρασίας εντός της οικίας.

Είναι γεγονός πως κατά τη διάρκεια του χειμώνα συγκεκριμένα, ένα κανονικό σπίτι χωρίς μόνωση έχει θερμικές απώλειες οι οποίες αγγίζουν μέχρι και το 60% της συνολικής ενέργειας που παράγει. Αυτές οι απώλειες προέρχονται από τους τοίχους, τα παράθυρα, το πάτωμα αλλά και την ταράτσα. Ανάλογα λοιπόν με τις ανάγκες που έχει κάθε νοικοκυριό, υπάρχει και το κατάλληλο σύστημα θερμομόνωσης. Μη βιαστείτε όμως να επιλέξετε προτού δείτε τις διαθέσιμες επιλογές που παρέχει η αγορά.

Είδη θερμομονώσεων

  • Εξωτερική θερμομόνωση

Η εξωτερική θερμομόνωση τοίχου γίνεται συνήθως με θερμομονωτικές πλάκες που φτιάχνονται από το μονωτικό υλικό της διογκωμένης πολυστερίνης. Το εκάστοτε υλικό λοιπόν, τοποθετείται στο εξωτερικό του κτηρίου, το οποίο επικολλάται μετά από προετοιμασία και πολλές ειδικές μετρήσεις. Εφόσον η διαδικασία έχει γίνει σωστά, το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει οποιαδήποτε υφή και χρώμα.

  • Εσωτερική θερμομόνωση τοίχου

Η εσωτερική θερμομόνωση τοίχου είναι αρκετά παρόμοια με αυτή της εξωτερικής εκτός από τη βασική διαφορά ότι πραγματοποιείται στο εσωτερικό του σπιτιού και όχι στο εξωτερικό. Εφόσον είναι συγκριτικά λιγότερο ευάλωτη στα καιρικά φαινόμενα, το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί λιγότερο «προστατευτικό». Η εφαρμογή της γίνεται στην εσωτερική πλευρά του τοίχου ο οποίος επενδύεται με θερμομονωτικό υλικό. Παρ’ όλα αυτά, τα θερμομονωτικά αποτελέσματα είναι λιγότερο αποδοτικά.

Η εσωτερική θερμομόνωση αποτελεί την παραδοσιακή μέθοδο θερμομόνωσης του σπιτιού μας. Ωστόσο, έχει αρχίσει να αντικαθιστάται από την εξωτερική θερμομόνωση τα τελευταία χρόνια και πραγματοποιείται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.

Έτσι λοιπόν έχετε τις δυο παραπάνω επιλογές για να καταλήξετε για τη μόνωση του σπιτιού σας. Φυσικά, οι έμπειροι μηχανικοί που θα αναλάβουν το έργο, θα σας δώσουν λεπτομέρειες και προτάσεις σχετικά με το τι είναι καλύτερο να προτιμήσετε και θα σας λύσουν οποιαδήποτε απορία.

Όσον αφορά στην ανακαίνιση μπάνιου, συνήθως, αποφασίζουμε να προχωρήσουμε σε μια τέτοια εργασία είτε όταν θέλουμε να αλλάξουμε το στυλ και τη διακόσμηση του χώρου είτε όταν έχουν φθαρεί τα πλακάκια ή οι διάφορες σωληνώσεις.

Το πιο σημαντικό σημείο ενός μπάνιου: οι σωληνώσεις 

Από τις πιο βασικές υδραυλικές εργασίες που πραγματοποιούνται σε ένα σπίτι είναι η αντικατάσταση των σωληνώσεων ύδρευσης και αποχέτευσης σε κουζίνα και μπάνιο. Τα χαρακτηριστικά μιας σωστής εγκατάστασης είναι:

  • Η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται
  • Η επιλογή της σωστής θέσης των εγκαταστάσεων
  • Ο έλεγχος λειτουργίας των εγκαταστάσεων έπειτα από τη τοποθέτηση τους
  • Η εμπειρία και η τεχνογνωσία των τεχνικών

Θα είναι σημαντικό λοιπόν να λάβετε όλα τα παραπάνω υπόψη σας πριν προχωρήσετε σε κάποιου είδους μόνωση ή σε ανακαίνιση μπάνιου και φυσικά να ρωτήσετε και τη γνώμη των ειδικών που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Άρθρο από ανακαίνιση μπάνιου Dynamichome.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
  1. Μαρια λέει

    Πολύ χρήσιμο άρθρο ευχαριστούμε

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr