Ανακαίνιση σπιτιού το φθινόπωρο

0 824

Η ανακαίνιση σπιτιού στην Αθήνα είναι μια διαδικασία που αγαπάμε, αφού το να ανανεώνεσαι μέσα σε μια γκρίζα πόλη είναι ό,τι πιο ευχάριστο, πολύ περισσότερο όταν ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών.

Αν όμως δεν έχουμε χρόνο ή αρκετά χρήματα για να προχωρήσουμε σε μεγάλες αλλαγές και σε όλους τους χώρους του σπιτιού μας, αφού η ανακαίνιση σπιτιού στην Αθήνα, εκ των πραγμάτων, απαιτεί πολύ χρόνο και έναν καλό προϋπολογισμό, μπορούμε να κάνουμε μικρές αλλαγές που θα κάνουν τη διαφορά.

Συμβουλές για αλλαγές σε διάφορους χώρους του σπιτιού

  • Ράφια με σωλήνες: Μπορείτε εύκολα να δώσετε τελείως άλλο χαρακτήρα στην κουζίνα σας προσθέτοντας μερικά ράφια. Τα ράφια σε συνδυασμό με μερικούς χάλκινους σωλήνες θα δώσουν άλλη δυναμική στο χώρο και θα κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται πιο “χειροποίητη”. Το βιομηχανικό στυλ άλλωστε είναι πολύ στη μόδα τα τελευταία χρόνια.
  • Ανακαίνιση πολυθρόνων: Οι πολυθρόνες και οι καρέκλες συχνά αλλάζουν μόδα και εμείς ξεμένουμε με τα παλιά για πολλά χρόνια γιατί θεωρούμε πως η μόνη λύση είναι να αγοράσουμε καινούρια. Μπορείτε, όμως, εύκολα και με ελάχιστα έξοδα να ανανεώσετε πλήρως τις πολυθρόνες σας, αλλάζοντας το ύφασμα, προσθέτοντας κουμπιά, τρουκς, σχέδια, και αλλάζοντας ακόμα και τα πόδια. Για το ύφασμα, προσέξτε να επιλέξετε υφάσματα ανθεκτικά σε νερό και λεκέδες.
  • Gallery πινάκων: Οι πίνακες κάνουν comeback και μάλιστα τοποθετούνται στους τοίχους σαν να βρίσκεστε σε έκθεση ζωγραφικής. Η μόδα ξεκίνησε από το Μανχάταν και πλέον όλο και περισσότερος κόσμος ακολουθεί το συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης. Διαλέξτε τη θεματολογία της γκαλερί σας και κρεμάστε τους πίνακες σε ανομοιόμορφα ύψη, δημιουργώντας ένα “κολάζ” από πίνακες!
  • Αυτοσχέδια ντουλάπια και αποθηκευτικοί χώροι: Τα ντουλάπια, τα κουτιά, και όλων των ειδών οι αποθηκευτικοί χώροι είναι απαραίτητα για ένα οργανωμένο σπίτι. Μόλις βάλετε όλα τα πράγματα σε τάξη θα δείτε πόσο θα αλλάξει η ψυχολογία σας. Αγοράστε κουτιά, καλάθια, συρτάρια, κάντε ανακαίνιση στις ντουλάπες σας για να χωράνε περισσότερα πράγματα και οργανώστε τον χώρο σας έτσι ώστε να χωράνε όλα σας τα πράγματα, να μην υπάρχουν πουθενά πεταμένα ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, περιοδικά, βιβλία και καλώδια. Αν κάνετε σωστή οργάνωση θα συνειδητοποιήσετε πώς ένα όμορφο και περιποιημένο σπίτι μπορεί να φέρει μεγάλη αλλαγή στην ψυχολογία σας.
  • Ανανεώστε τις πόρτες σας: Λένε πως η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μετράει και γι’ αυτό καλό είναι η πόρτα σας και το εξωτερικό μέρος του σπιτιού να είναι εξίσου αξιοπρεπές με το εσωτερικό μέρος. Αλλάξτε την πόρτα σας, βάψτε την, ή προσθέστε ένα ωραίο vintage πινακάκι που θα καλωσορίζει τους καλεσμένους σας. Επίσης φροντίστε το πατάκι σας να είναι καθαρό και προσθέστε μια γλάστρα ή ένα τραπεζάκι με μερικά αρωματικά κεριά.

Εύκολα λοιπόν μπορούμε να ακολουθήσουμε τις παραπάνω ιδέες και να κάνουμε μια πετυχημένη, σύγχρονη και στιλάτη ανακαίνιση σπιτιού στην Αθήνα, χωρίς πολλά έξοδα και άμεσα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr