Φανή Λουτριώτη Ζησοπούλου – Σχέση λειτουργίας οργανισμού και κατάστασης προσώπου

Η ποιότητα του δέρματος έχει άμεση σχέση με τη γενική λειτουργία του οργανισμού και η κατάσταση του οργανισμού έχει άμεση σχέση με την έκφραση του προσώπου.

0 342

Η ποιότητα του δέρματος έχει άμεση σχέση με τη γενική λειτουργία του οργανισμού και η κατάσταση του οργανισμού έχει άμεση σχέση με την έκφραση του προσώπου. Η ποιότητα του δέρματος έχει άμεση σχέση με τη γενική λειτουργία του οργανισμού και η κατάσταση του οργανισμού έχει άμεση σχέση με την έκφραση του προσώπου.

Μια ανωμαλία του συκωτιού πχ θα δημιουργήσει κάποια αλλαγή του χρώματος του δέρματος και ερεθισμό. Μια ανωμαλία στην καρδιά θα συντελέσει στο πρήξιμο των βλεφάρων. Επίσης μια ανωμαλία του νευροφυτικού συστήματος θα φέρει μαρασμό στο δέρμα και μεγάλη αλλαγή στην έκφραση του προσώπου.

Και επειδή το δέρμα συνδέεται στενά με τον οργανισμό μας για να εξασφαλιστεί η υγεία του πρέπει να λειτουργούν σωστά ορισμένοι μηχανισμοί όπως :ορμονικές εκκρίσεις , οι λειτουργίες του συκωτιού, το νευρικό σύστημα, οι εντερικές και στοματικές λειτουργίες.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει,

• Να ζει η γυναίκα μια φυσιολογική ζωή και να ελέγχει κάπου κάπου το ορμονικό της σύστημα.

• Το στομάχι, εκτός από τις άλλες αιτίες που μπορούν να το ταλαιπωρήσουν, υπάρχει κίνδυνος να πάθει βλάβες από τη λήψη της τροφής. Πρέπει να μασάμε καλά, να τρώμε αργά και ήρεμα.

• Για την προστασία του συκωτιού πρέπει να περιοριστούν τα λίπη, τα γλυκά , τα οινοπνευματώδη ,τα καρυκεύματα κλπ. Όσο πιο προσεγμένο διαιτολόγιο τηρεί μια γυναίκα, τόσο πιο φρέσκο και λαμπερό δέρμα έχει.

• Η ηρεμία είναι το πιο αποτελεσματικό «καλλυντικό» για το δέρμα του προσώπου.

• Από το διαιτολόγο κάθε γυναίκας δεν πρέπει να λείπουν το μαρούλι, οι ντομάτες, τα καρότα, τα αυγά και το γάλα που είναι πλούσια σε προβιταμίνη η οποία μετατρέπεται από το συκώτι σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη αυτή είναι βασικός παράγοντας που εξασφαλίζει τη λάμψη και τη φρεσκάδα στο δέρμα. Επίσης βιταμίνες που είναι απαραίτητες για τη φρεσκάδα και νεανικότητα του δέρματος είναι η Β, η οποία ευνοεί την πέψη και εξισορροπεί το νευρικό σύστημα. Απαραίτητη είναι και η C η οποία βοηθά στη σωστή κυκλοφορία του αίματος.

Παράλληλα βέβαια με όλες αυτές τις εσωτερικές φροντίδες θα πρέπει να φροντίζουμε και εξωτερικά το δέρμα μας με συχνές περιποιήσεις σε ένα ινστιτούτο Αισθητικής και με την κατάλληλα χρησιμοποίηση των καλλυντικών.

Συμβουλές για την υγεία και ομορφιά από το κέντρο αισθητικής “LA BEAUTE” της Φανής Ζησοπούλου – Λουτριώτη – Τηλ.: 24320 23766

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.