Καλοκαιρινά μυστικά για προστασία και σωστό μαύρισμα από την Φανή Λουτριώτη – Ζησοπούλου

Για να μην υποστεί το δέρμα σας τις συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας, να μαυρίσει σωστά και να διατηρήσει την ηλιοκαμένη όψη του θα πρέπει να…

0 346

Για να μην υποστεί το δέρμα σας τις συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας, να μαυρίσει σωστά και να διατηρήσει την ηλιοκαμένη όψη του θα πρέπει να…

Για να μην υποστεί το δέρμα σας τις συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας, να μαυρίσει σωστά και να διατηρήσει την ηλιοκαμένη όψη του θα πρέπει να…

• Έχει απαλλαχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από τα νεκρά κύτταρα
• Είναι σωστά ενυδατωμένο και ελαστικό
• Εφαρμόζονται σ’αυτό κατάλληλα, ανάλογα με την ευαισθησία και το φωτότυπό του, αντηλιακά
• Εκτίθεται σταδιακά στον ήλιο και τις ενδεικνυόμενες ώρες.
• Κρατάτε τα παιδιά σας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, κυρίως μεταξύ 11:00 π.μ και 16:00 μ.μ. Το δέρμα έχει μνήμη και θυμάται τι του έχει συμβεί στα πρώτα 15 χρόνια της ζωής του. Όταν το παιδικό δέρμα καεί έχει πιθανότητες να παρουσιάσει στο μέλλον σοβαρές παθήσεις , ακόμη και καρκίνο.
• Εφαρμόζετε κάθε 2 ώρες επαρκή ποσότητα αντηλιακού και δεν ξεχνάμε τις περιοχές των αυτιών, τα χείλη τα πόδια και τα χέρια.
• Στεγνώνουμε το δέρμα μας προσεκτικά όταν βγαίνουμε από τη θάλασσα γιατί οι σταγόνες του νερού λειτουργούν σαν μικροί μεγεθυντικοί φακοί και ευνοούν τη δημιουργία εγκαυμάτων.
• Η κίνηση προφυλάσσει την υγεία του δέρματος και επιτρέπει δύο φορές περισσότερη έκθεση στον ήλιο. Πάντα, όμως σε λογικά πλαίσια.
• Ευάλωτα στη ζέστη είναι τα μωρά, αλλά και οι ηλικιωμένοι γιατί το θερμορυθμιστικό τους σύστημα υπολειτουργεί, επίσης, έντονα προβλήματα παρουσιάζουν οι παχύσαρκοι, καθώς το σώμα τους συγκρατεί τη θερμότητα.
• Τρώμε ελαφριά γεύματα και πολλά φρούτα. Το πεπόνι και το καρότο είναι φίλοι του δέρματος και του μαυρίσματος. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα τους είναι η σημαντική περιεκτικότητά τους σε Β- καροτίνη, την οποία ο οργανισμός μετατρέπει σε βιταμίνη Α. Γιατί είναι αυτό σημαντικό; Επειδή συγκεντρώνεται στις εξωτερικές στιβάδες του δέρματος, προστατεύοντας το από τις βλαπτικές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας. Έτσι το δέρμα προφυλάσσεται από πιθανούς ερεθισμούς και εγκαύματα, ενώ παράλληλα το μαύρισμα ενισχύεται και διατηρείται.
• Το ηλιακό φως συνθέτει τη βιταμίνη D, πολύτιμη για την καταπολέμηση του ραχιτισμού.
• Το ηλιακό φως επιδρά ευεργετικά στον ανθρώπινο ψυχισμό. Ο ήλιος μπορεί να θεραπεύσει, να χαρίσει ευεξία και ψυχική υγεία.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Βράστε και πολτοποιείστε ένα μήλο, αφήστε το να πάρει θερμοκρασία δωματίου, προσθέστε λίγο μέλι και ανακατέψτε. Απλώστε το μείγμα στην περιοχή που έχετε το έγκαυμα και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ

Διαλύστε 10 γρ. βαζελίνη σε 20 ml αραβοσιτέλαιο και στο τέλος προσθέστε το χυμό από 4 καρότα. Χρησιμοποιείστε την υπέροχη μυρωδάτη κρέμα μια φορά την ημέρα.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Συμβουλές για την υγεία και ομορφιά από το κέντρο αισθητικής “LA BEAUTE” της Φανής Ζησοπούλου – Λουτριώτη – Τηλ.: 24320 23766

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.