Φανή Λουτριώτη Ζησοπούλου: Ήλιος – Μύθοι και πραγματικότητα

Το ηλιοκαμένο χρώμα του δέρματος φανερώνει υγεία.

0 312

Το ηλιοκαμένο χρώμα του δέρματος φανερώνει υγεία.

ΜΥΘΟΣ: Το ηλιοκαμένο χρώμα του δέρματος φανερώνει υγεία.

  • Το «μαύρισμα» προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία.
  • Δεν μπορούμε να πάθουμε εγκαύματα μέσα στο νερό.
  • Τα αντηλιακά μας προστατεύουν ώστε να μπορούμε να κάνουμε περισσότερη ηλιοθεραπεία. Αν κάποιος κάνει ηλιοθεραπεία με διαλείμματα δεν παθαίνει εγκαύματα.
  • Αν κάποιος δεν αισθάνεται «κάψιμο» κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας, αυτό σημαίνει ότι δεν θα πάθει εγκαύματα.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Το «μαύρισμα» προκύπτει από την άμυνα του οργανισμού, για την αποφυγή περαιτέρω βλαβών από την υπεριώδη ακτινοβολία. Σε ένα φυσιολογικά λευκό δέρμα, το μαύρισμα προσφέρει δείκτη προστασίας «4». Περισσότερο από το 80% της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου διέρχεται από αραιά σύννεφα. Αντίθετα, η αραιή ομίχλη κατά τις πολύ θερμές ημέρες μπορεί να αυξήσει τη δόση υπεριώδους ακτινοβολίας. Το νερό προσφέρει ελάχιστη προστασία από τις υπεριώδης ακτίνες, ενώ οι αντανακλάσεις στην επιφάνειά του μπορεί, αντίθετα, να αυξήσουν τη δόση. Τα αντηλιακά δεν έχουν σκοπό την αύξηση του χρόνου ακτινοβολίας, αλλά την αύξηση της προστασίας από την αναπόφευκτη έκθεση στο ηλιακό φως.

Η έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια μιας ημέρας έχει αθροιστικά αποτελέσματα. Το δέρμα έχει μνήμη και θυμάται τι του έχει συμβεί στα πρώτα 10 χρόνια της ζωής του. Όταν το παιδικό δέρμα καεί, έχει πιθανότητες να παρουσιάσει στο μέλλον σοβαρές παθήσεις, ακόμη και καρκίνο. Η έκθεση στον ήλιο πρέπει να γίνει προοδευτικά. Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε ένα αντηλιακό που προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVE. Εφαρμόζετε τουλάχιστον κάθε δύο ώρες επαρκή ποσότητα αντηλιακού, χωρίς να ξεχνάτε τις περιοχές των αυτιών, τα χείλη, τα πόδια και τα χέρια.

Κρατήστε τα παιδιά σας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως κυρίως μεταξύ 11:00 π.μ- 16:00 μ.μ .

Τα εγκαύματα προκαλούνται από τις υπεριώδεις ακτίνες. Αντίθετα η αίσθηση ζέστης οφείλεται κυρίως στις ορατές και στις υπέρυθρες ακτίνες του ήλιου.

Συμβουλές για την υγεία και ομορφιά από το κέντρο αισθητικής “LA BEAUTE” της Φανής Ζησοπούλου – Λουτριώτη – Τηλ.: 24320 23766

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.