Δωρεάν antivirus ή αγορασμένο: Ποιό να επιλέξω;

0 20

Αναρωτιέστε ποια είναι η καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή;

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σήμερα, είναι πιο σημαντική από ποτέ. Με τον αυξανόμενο αριθμό απειλών που παραμονεύουν σε κάθε γωνιά του διαδικτύου, η προστασία των συσκευών από κακόβουλα προγράμματα, ιούς και άλλα επιβλαβή λογισμικά αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για όλους μας.

 

Μία από τις πιο κρίσιμες αποφάσεις που θα πρέπει να πάρετε είναι αν θα επιλέξετε μια δωρεάν λύση αντιμετώπισης ιών ή αν θα επενδύσετε σε ένα επί πληρωμή πρόγραμμα προστασίας. Μαζί θα δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και των δύο επιλογών, ώστε να σας βοηθήσουμε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

 

Εξίσου σημαντικό είναι να ενημερωθείτε για τους μύθους και τις αλήθειες για το hacking, ώστε να είστε πλήρως προετοιμασμένοι πριν την επιλογή που θα κάνετε, για την προστασία της συσκευής σας.

Πλεονεκτήματα δωρεάν antivirus

Οικονομικό

Ίσως το σημαντικότερο πλεονέκτημα του δωρεάν λογισμικού antivirus είναι το κόστος του. Οι συγκεκριμένες λύσεις είναι διαθέσιμες για λήψη χωρίς χρέωση, γεγονός που τις καθιστά ελκυστική επιλογή για άτομα και επιχειρήσεις με περιορισμένο προϋπολογισμό.

Βασική προστασία

Τα δωρεάν προγράμματα προστασίας από ιούς συνήθως παρέχουν βασική προστασία από κοινές απειλές όπως ιούς, trojans και λογισμικά κατασκοπείας. Για περιστασιακούς χρήστες του διαδικτύου, που εφαρμόζουν ασφαλείς περιηγήσεις, αυτό το επίπεδο προστασίας μπορεί να είναι επαρκές.

Τακτικές ενημερώσεις

Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι πως οι χρήστες με δωρεάν antivirus λαμβάνουν τακτικές ενημερώσεις, ώστε να διατηρούν το λογισμικό επίκαιρο και ικανό να αντιμετωπίζει νέες απειλές.

 

Φιλικό προς το χρήστη

Τα περισσότερα δωρεάν λογισμικά προστασίας από ιούς είναι σχεδιασμένα, έτσι ώστε να είναι φιλικά προς το χρήστη και εύκολα στην εγκατάσταση, καθιστώντας τα προσιτά σε άτομα με περιορισμένες τεχνικές γνώσεις.

 

Μειονεκτήματα δωρεάν antivirus

Περιορισμένα χαρακτηριστικά

Οι δωρεάν επιλογές antivirus συχνά διαθέτουν περιορισμένες δυνατότητες, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα προγράμματα που είναι επί πληρωμή. Είναι επομένως, πιθανό να χάσετε εξελιγμένα στοιχεία ασφάλειας.

Μερική υποστήριξη

Ενώ μπορεί να λαμβάνετε βασική υποστήριξη πελατών με το δωρεάν λογισμικό προστασίας από ιούς, συνήθως δεν είναι τόσο ισχυρή ή ανταποκρινόμενη, όσο η υποστήριξη που προσφέρουν τα αγορασμένα προγράμματα.

Διαφημίσεις και προωθητικές ενέργειες

Ένα ακόμη μειονέκτημα, είναι οι γνωστές σε όλους διαφημίσεις. Ορισμένα δωρεάν προγράμματα antivirus, ενδέχεται να εμφανίζουν διαφημιστικά μηνύματα, τα οποία μπορεί να είναι παρεμβατικά και ενοχλητικά.

Λιγότερο συχνές ενημερώσεις

Οι πάροχοι δωρεάν antivirus ενδέχεται να μην ενημερώνουν το λογισμικό τους τόσο συχνά, όσο οι επί πληρωμή επιλογές. Με αυτόν τον τρόπο, ενδεχομένως η συσκευή σας να μένει ευάλωτη σε αναδυόμενες απειλές.

 

Πλεονεκτήματα antivirus επί πληρωμη

Ολοκληρωμένη προστασία

Τα αγορασμένα antivirus προσφέρουν πλήρη προστασία, συμπεριλαμβανομένων σάρωσης σε πραγματικό χρόνο, ασφάλειας του τείχους προστασίας, αλλά και των λειτουργιών κατά του phishing. Αυτό το επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, μπορεί να μειώσει σημαντικά την έκθεσή σας σε διαδικτυακές απειλές.

 

Προηγμένα χαρακτηριστικά

Τα αγορασμένα antivirus, συχνά περιλαμβάνουν πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως γονικό έλεγχο, προστασία από κλοπή ταυτότητας και διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η συνολική ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Άμεση υποστήριξη πελατών

Πρόκειται για ένα εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα. Με μια συνδρομή antivirus επί πληρωμή, σας παρέχεται η δυνατότητα για άμεση και εξειδικευμένη υποστήριξη πελατών, για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων ή ανησυχιών.

Συχνές ενημερώσεις

Επιπλέον, με αγορασμένο antivirus είναι πιο πιθανό να γίνονται τακτικές ενημερώσεις, διασφαλίζοντας ότι η προστασία σας είναι συνεχώς ενημερωμένη, έναντι των πιο πρόσφατων απειλών.

Μειονεκτήματα antivirus επί πληρωμη

Κόστος

Φυσικά, ο πιο αποτρεπτικός παράγοντας για να αγοράσει κάποιος antivirus είναι το κόστος του. Ειδικά, ακόμη πιο επιβαρυντικό είναι για τους χρήστες που χρειάζονται προστασία για περισσότερες από μία συσκευές.

Επιβάρυνση παλιών συσκευών

Ορισμένα επί πληρωμή προγράμματα προστασίας από ιούς, απαιτούν μεγάλα επίπεδα χώρου από τη συσκευή που τοποθετούνται. Εφόσον η συσκευή σας είναι πιο παλιά, ένα αγορασμένο antivirus θα την κάνει αργή στην χρήση της.

Περιττές λειτουργίες

Αν είστε βασικός χρήστης του διαδικτύου και οι περιηγήσεις σας είναι συγκεκριμένες και ασφαλείς, τότε ίσως οι προηγμένες λειτουργίες που προσφέρουν τα επί πληρωμή antivirus να είναι περιττές για εσάς. Επόμένως, θα τα πληρώνετε χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Πως θα κάνετε τη σωστή επιλογή;

Τελικά, η επιλογή μεταξύ δωρεάν και αγορασμένου λογισμικού antivirus εξαρτάται από τις ανάγκες που έχετε και τις συνθήκες που επικρατούν.

 

Πιο συγκεκριμένα, εάν είστε απλός χρήστης με περιορισμένους οικονομικούς πόρους και είστε προσεκτικός όσον αφορά τις ασφαλείς περιηγήσεις σας στο διαδίκτυο, μια δωρεάν λύση antivirus μπορεί να είναι επαρκής.

 

Από την άλλη πλευρά, αν θέλετε ολοκληρωμένη προστασία από κακόβουλα λογισμικά, προηγμένες λειτουργίες και κορυφαία υποστήριξη πελατών, ένα επί πληρωμή antivirus είναι μια καλή επένδυση.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.