Υπάρχουν ειδικοί κανονισμοί για το λέβητα αερίου στη σοφίτα;

0 292

Μπορεί να έχετε ενθουσιαστεί με την καινούργια σας ιδέα να αποκτήσετε ατομική θέρμανση για το διαμέρισμά σας. Εξάλλου, η αυτονομία είναι σημαντικό πράγμα.

Ωστόσο, πρέπει να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε υπόψη σας τους σχετικούς οικοδομικούς κανονισμούς όταν εκτελείτε εργασίες σε ένα ακίνητο. Για παράδειγμα, για να εγκατασταθούν λέβητες αερίου σε σοφίτα, οι κανονισμοί είναι σημαντικοί εάν εκεί θέλετε να τοποθετήσετε τη συσκευή. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι κάθε εργασία συμμορφώνεται με τους κανονισμούς, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια κανενός.

 

Η συμμόρφωση είναι απαραίτητη

Οι κανονισμοί για να ενσωματωθούν λέβητες αερίου σε σοφίτες είναι παρόμοιοι με την τοποθέτησή τους σε άλλα δωμάτια ενός ακινήτου.

Για παράδειγμα, ο λέβητάς σας πρέπει να βρίσκεται σε θέση είτε πάνω είτε δίπλα σε εξωτερικό τοίχο. Αυτό συμβαίνει επειδή οι κανονισμοί επισημαίνουν ότι μια νέα συσκευή πρέπει να είναι μοντέλο συμπύκνωσης (με λίγες σπάνιες εξαιρέσεις). Κατά συνέπεια, είναι απαραίτητος ένας σωλήνας εκκένωσης για τη συμπύκνωση που παράγει.

 

Ορισμένοι κανονισμοί

Ακολουθούν ορισμένοι από τους κανονισμούς που πρέπει να ακολουθήσετε για την εγκατάσταση ενός λέβητα σε σοφίτα:

 

  • Ο τοίχος στον οποίο θα τοποθετήσετε το λέβητα πρέπει να είναι ικανός να αντέξει το βάρος του λέβητα αερίου
  • Πρέπει να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο πατάρι με πτυσσόμενη σκάλα
  • Πρέπει να υπάρχει προστατευτικό κιγκλίδωμα που να προστατεύει την είσοδο και την έξοδο του παταριού.
  • Το πατάρι πρέπει να διαθέτει σταθερό φωτισμό
  • Πρέπει να υπάρχει κατάλληλο δάπεδο που να οδηγεί στο λέβητα, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση οι τεχνικοί για συντήρηση.
  • Πρέπει να υπάρχουν σημεία απομόνωσης νερού, αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος εκτός του παταριού. Αυτό γίνεται για να μπορεί να απομονωθεί εύκολα ο λέβητας.

 

Εξασφάλιση της ασφάλειας των εργασιών

Η τήρηση των κανονισμών διασφαλίζει ότι το εργατικό προσωπικό και ο λέβητας είναι ασφαλείς. Επίσης, οι μηχανικοί θα είναι σε θέση να εκτελέσουν τις απαραίτητες εργασίες ευκολότερα. Αυτό περιλαμβάνει ετήσιο σέρβις και επισκευές όταν είναι απαραίτητες. Είναι ζωτικής σημασίας να μιλήσετε με έναν εξειδικευμένο μηχανικό θέρμανσης. Αυτό θα σας επιτρέψει να συζητήσετε  για τις συγκεκριμένες απαιτήσεις κατά την εγκατάσταση νέου λέβητα στο ακίνητο. Μπορούν επίσης να προσφέρουν συμβουλές για οποιαδήποτε εργασία, ώστε να διασφαλίσουν ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και είναι προς το συμφέρον σας.

Είναι ζωτικής σημασίας να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς οποιαδήποτε εργασία σε λέβητα. Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί αυτό είναι η πρόσληψη ενός μηχανικού ο οποίος είναι ειδικός και έχει εκτεταμένη εμπειρία στη δουλειά του.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.