Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αποτελούν ένα πολύτιμο αγαθό: Παρέχουν νικοτίνη δίχως καύση

0 27

Είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι η νικοτίνη στα υγρά αναπλήρωσης https://www.replacesmoke.com/eshop/ygra-anaplirosis δεν είναι καρκινογόνος και δεν προκαλεί βλάβες στους πνεύμονες, ενώ η πίσσα που προέρχεται μετά από καύση μπορεί να επιφέρει πολλών ειδών καρκίνους.

Τα προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως εργαλεία χαμηλού κινδύνου είναι 95% λιγότερο επιβλαβή από τα συμβατικά τσιγάρα. Για όσους δεν μπορούν να σταματήσουν το κάπνισμα μόνοι τους, η μετάβαση σε προϊόντα χωρίς καπνό μειώνει τη βλάβη που προέρχεται από αυτόν και σώζει εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο.

Αυτή είναι η αρχή στην οποία βασίζεται η επιστημονική θεωρία της μείωσης των βλαβών.

Πάνω σε αυτό το θέμα, καλό είναι να γίνουν κάποιες αποσαφηνίσεις για να αντιμετωπιστούν πολλοί αναληθείς μύθοι.

Πρώτον: τι ρόλο παίζει η νικοτίνη στη βλάβη που προκαλείται από το κάπνισμα συμβατικών τσιγάρων;

Η απάντηση της επιστήμης είναι: “Πεθαίνετε από τις τοξικές ουσίες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καύσης και όχι από τη νικοτίνη”. Η εργασία “Tobacco Harm Reduction in the 21st century” του ερευνητή Renée O’Leary και του καθηγητή Riccardo Polosa, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Ιούλιο, προσφέρει μια σφαιρική άποψη σχετικά με τον εθισμό στον καπνό και τις προκλήσεις που δεσμεύονται να αντιμετωπίσουν οι ερευνητές σε ό,τι αφορά στη μείωσή του.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία – λέει ο Polosa – ότι τα συστήματα παράδοσης νικοτίνης χωρίς καπνό είναι πολύτιμα, ρεαλιστικά και πολύ λιγότερο επιβλαβή προϊόντα για την καταπολέμηση του καπνίσματος. Η υψηλής ποιότητας έρευνα θα γίνεται ολοένα και πιο σημαντική για να καθοριστεί η δυνατότητα αυτών των νέων τεχνολογιών ως προς την αντοχή, την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και τη μείωση των βλαβών και για να προσθέσουν αξιοπιστία στο πρότυπο μείωσης της βλάβης από τον καπνό. Η τεχνολογική καινοτομία επιφέρει ήδη σημαντικές βελτιώσεις όχι μόνο στον τομέα της ποιότητας, αλλά και όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια “.

Έρευνες που διενεργήθηκαν με την πάροδο των ετών και σε διάφορα μέρη του κόσμου έδειξαν ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που  ερωτήθηκαν σχετικά με το θέμα πίστευαν ότι η νικοτίνη ήταν ο παράγοντας κινδύνου. Το 38% των ερωτηθέντων πίστευαν ότι η νικοτίνη ήταν παράγοντας κινδύνου για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο και το 50% θεωρούσε ότι είναι ένας μέτριος παράγοντας κινδύνου για τις ίδιες ασθένειες. Το 40% πίστευε ότι η νικοτίνη ήταν η αιτία των καρκίνων που σχετίζονται με το κάπνισμα. Η επιστημονική κοινότητα ανέκαθεν συζητούσε για αυτό το ζήτημα και είναι πολύ σημαντικό όσοι παρέχουν υπηρεσίες υγείας να είναι προετοιμασμένοι πάνω σε αυτό το θέμα, ακριβώς για να αποφύγουν την κακή επικοινωνία.

Αν αναλύαμε τη νικοτίνη, θα γνωρίζαμε ότι είναι μια διεγερτική ουσία και είναι το κύριο συστατικό του φυτού του καπνού. Βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα προϊόντα καπνού, αλλά και σε διαφορετικούς τύπους φαρμάκων, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται από κέντρα κατά του καπνίσματος και σε μαθήματα διακοπής του καπνίσματος, πχ σε επιθέματα. Η νικοτίνη μπορεί επίσης να έχει θετικά αποτελέσματα που είναι χρήσιμα στη διαχείριση ασθενειών κατάθλιψης.

Πότε, λοιπόν, πρέπει να είστε προσεκτικοί; Η νικοτίνη είναι δηλητηριώδης όταν λαμβάνεται σε υψηλές συγκεντρώσεις και μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση της υγείας όταν ένα άτομο έχει ήδη προβλήματα. Εάν ληφθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι πολύ επιβλαβής και μπορεί να κάνει κακό στο έμβρυο.

Η νικοτίνη είναι εθιστική; Σίγουρα. Αυτός είναι, στην πραγματικότητα, ένας από τους πιο περίπλοκους παράγοντες για όποιον προσπαθεί να διακόψει το κάπνισμα. Ο βαθμός εθισμού στη νικοτίνη εξαρτάται από το πόσο γρήγορα εισάγεται στο σώμα και φτάνει στον εγκέφαλο. Στους καπνιστές, η πρόσληψη εμφανίζεται γρήγορα και αυτό προκαλεί τον πλήρη εθισμό. Φυσικά, αυτή η διαδικασία δεν συμβαίνει κατά τη θεραπεία κατά του καπνίσματος. Σε αυτήν την περίπτωση η νικοτίνη απελευθερώνεται σε δόσεις, σταδιακά.

Όταν μιλάμε για πίσσα εννοούμε μια ολόκληρη σειρά ουσιών που βρίσκονται στα παραδοσιακά τσιγάρα. Αυτές οι ουσίες, περισσότερες από 90, εξαιτίας της καύσης απελευθερώνουν σωματίδια που αλλάζει η σύνθεσή τους και γίνονται πολύ επικίνδυνα. Σε αντίθεση με τη νικοτίνη που έχει άμεσο αποτέλεσμα, τα αρνητικά αποτελέσματα της πίσσας δεν παρατηρούνται αμέσως. Γι’ αυτό η βλάβη γίνεται ορατή μόνο μετά από χρόνια καπνίσματος τσιγάρων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ σημαντικό να διευκρινιστεί ότι η νικοτίνη δεν είναι καρκινογόνος ουσία και δεν προκαλεί βλάβη στους πνεύμονες, ενώ η πίσσα μετά την καύση μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες καρκινικές παθήσεις.

Τα κοινωνικοπολιτισμικά και οικονομικά εμπόδια, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών φόρων και των παρανοήσεων σχετικά με τη νικοτίνη, επηρέασαν αρνητικά την επικοινωνία σε ό,τι αφορά στα εργαλεία χαμηλού κινδύνου όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα https://www.replacesmoke.com/  και αυτό αποτρέπει την πρόσβαση από όλους σε αυτά τα προϊόντα.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτές οι νέες τεχνολογίες είναι πολύτιμα αγαθά, ως η κύρια έγκυρη επιλογή για όσους θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.