Πως να επιλέξετε το κατάλληλο γηροκομείο για τους γονείς σας

0 59

Πολλά από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι είναι συχνά δύσκολο να αντιμετωπιστούν σε ικανοποιητικό βαθμό από τα μέλη της οικογένειας τους. Ως εκ τούτου, ένα καλό σπίτι καθώς και μια υγειονομική περίθαλψη είναι πολύ σημαντικά για την διατήρηση της υγείας και την παράταση του προσδόκιμου ζωής ενός ηλικιωμένου. Καθώς τα περισσότερα μέλη της οικογένειας έχουν δουλειά ή άλλες καθημερινές υποχρεώσεις να παρακολουθήσουν, καθίσταται πολύ δύσκολο υπέρ αυτών να φροντίζουν κατάλληλα έναν ηλικιωμένο γονέα. Το χειρότερο είναι ότι οι περισσότεροι ηλικιωμένοι έχουν ήδη σοβαρές ανησυχίες για την υγεία τους, που χρειάζονται τακτική ιατρική ενημέρωση. Ο απώτερος στόχος αυτού του πακέτου είναι η επαναφορά των «χρυσών χρόνων» ενός ηλικιωμένου, επιτρέποντάς του να είναι ανεξάρτητος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς και να αυξήσει την ικανότητά του να αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους γύρω του.

Εάν αποφασίσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο ενός γηροκομείου, σε μια δια ζώσης επίσκεψη μπορούν να σας παρέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σχετικά με τις υπηρεσίες φροντίδας του γηροκομείου. Μπορούν επίσης να σας προσφέρουν μια σειρά από υπηρεσίες που στοχεύουν στη βελτίωση ολόκληρης της ποιότητας ζωής του αγαπημένου σας ατόμου. Τα περισσότερα γηροκομεία διαθέτουν επίσης ιστότοπους που παρέχουν τις περισσότερες από τις πληροφορίες που μπορεί να χρειαστεί ένας ενδιαφερόμενος. Πριν αποδεχθεί ένα γηροκομείο κάποιο άτομο, θα πραγματοποιήσει πρώτα μια ολοκληρωμένη συνέντευξη με τον υποψήφιο ασθενή και την οικογένειά του. Σε αυτή τη συνέντευξη αξιολογείται η ιατρική κατάσταση του πελάτη και οι ανάγκες φροντίδας του. Οι πελάτες ενημερώνονται επίσης από τη μονάδα φροντίδας για τις υπηρεσίες από τις οποίες θα επωφεληθούν. Παραδείγματα αυτών των υπηρεσιών θα ήταν: νοσηλευτική περίθαλψη, αξιολόγηση και απόφαση των προβληματικών τομέων, συστάσεις δράσης και αναθεώρηση των φαρμάκων του ασθενούς και διαβουλεύσεις με γιατρούς καθώς και ειδικούς και συνεργασία με άλλους επαγγελματίες υγείας.

Οι εγκαταστάσεις ενός γηροκομείου είναι πολλές και τις περισσότερες φορές παρέχουν έναν βασικό τύπο υπηρεσιών. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να βεβαιωθείτε ότι το αγαπημένο σας πρόσωπο είναι σε καλά χέρια. Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να κάνετε ό, τι καλύτερο για την υγεία και την ευημερία των ηλικιωμένων. Στέλνετε τον ηλικιωμένο αγαπημένο σας σε ένα γηροκομείο για τους σωστούς λόγους; Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικούς λόγους για να επιλέξουν να τοποθετήσουν τους ηλικιωμένους σε ένα γηροκομείο.

Ακολουθεί μια λίστα με βάσιμους λόγους για την αποστολή ηλικιωμένων σε ηλικιωμένη φροντίδα στο σπίτι. Θα πρέπει να είστε σε θέση να λάβετε μια σωστή απόφαση μόλις εξετάσετε αυτούς τους λόγους.

  1. Ένα γηροκομείο μπορεί να παρέχει κατάλληλη υγειονομική περίθαλψη για τους ηλικιωμένους. Σε αντίθεση με την τοποθέτηση ιδιωτικής νοσοκόμας στο σπίτι, μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων έχει μια ομάδα επαγγελματιών του ιατρικού τομέα και τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό που μπορεί να παρακολουθεί την υγεία του αγαπημένου σας προσώπου.
  2. Τα γηροκομεία μπορούν να παρακολουθούν στενά τη διατροφή του ασθενούς. Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι ηλικιωμένοι πρέπει να έχουν μια πολύ ελεγχόμενη διατροφή, επειδή υπάρχουν πολλά τρόφιμα που δεν είναι πλέον υγιή για αυτούς. Εάν φροντίζετε τον ηλικιωμένο αγαπημένο σας στο σπίτι και υπάρχουν άλλοι άνθρωποι στο σπίτι, μπορεί να αντιμετωπίσετε το δίλημμα ότι πρέπει να προετοιμάσετε διαφορετικούς τύπους φαγητού ανά γεύμα. Αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι κουραστική, χρονοβόρα και δαπανηρή. Δεδομένου ότι τα γηροκομεία ετοιμάζουν φαγητό για άτομα της ίδιας ηλικιακής ομάδας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το αγαπημένο σας άτομο τρώει τρόφιμα που είναι κατάλληλα για το μεταβολισμό τους και την πεπτική τους ικανότητα. Επίσης, εάν ένας κάτοικος έχει ειδικές διατροφικές ανάγκες (π.χ. δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο) λόγω ιατρικής κατάστασης, το γηροκομείο μπορεί να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις για αυτόν τον ασθενή.
  3. Τα γηροκομεία μπορούν να παρέχουν στους ηλικιωμένους αρκετή προσοχή και φροντίδα. Ο πιο κοινός λόγος για τον οποίο οι οικογένειες ή τα άτομα στέλνουν τους ηλικιωμένους αγαπημένους τους σε γηροκομεία, είναι το γεγονός ενός βεβαρυμμένου προγράμματος σε καθημερινή βάση. Στα γηροκομεία, η οικογένεια ή οι συγγενείς ενός ηλικιωμένου πολίτη είναι σίγουροι ότι το αγαπημένο τους άτομο θα λάβει όλη την προσοχή και τη φροντίδα που χρειάζονται.

Το γηροκομείο ‘’Άγιος Στυλιανός’’ αποτελεί πρότυπη μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων ατόμων που έχει ως κύριο στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας γηριατρικής καθώς και ένα ιδανικό περιβάλλον διαμονής ώστε να νιώθουν τα άτομα τρίτης ηλικίας ασφαλείς και σαν στο σπίτι τους. Το εξειδικευμένο προσωπικό της μονάδας θα σας ενημερώσει και είναι πάντα στην διάθεση σας ώστε να επιλύσει οποιαδήποτε απορία σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.