Οι 2 δημοφιλέστεροι τύποι στη συσκευασία λαχανικών για πώληση & ποιον να επιλέξετε

0 164

Αν και τα περισσότερα λαχανικά πωλούνται χύμα στα μανάβικα και τα σούπερ μάρκετ, δεν είναι σπάνιο να τα βλέπουμε και συσκευασμένα, είτε σε ολόκληρα τεμάχια είτε κομμένα ή ακόμα και μαγειρεμένα, εφόσον αυτό είναι εφικτό, όπως για παράδειγμα στο βρασμένο καλαμπόκι.

Για να μπορεί αυτή η συσκευασία λαχανικών να διατηρεί αναλλοίωτα τα θρεπτικά τους συστατικά για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ακολουθούνται δύο τύποι που περικλείουν με ασφάλεια το προϊόν.

Ας δούμε παρακάτω ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους και ποιος είναι ο κατάλληλος για τη δική σας επιχείρηση.

Συσκευασία λαχανικών vacuum

Στο vacuum τα λαχανικά συσκευάζονται υπό κενό αέρος, αφού πρώτα δηλαδή αφαιρεθεί όλος ο αέρας και επομένως το οξυγόνο που είναι ο βασικός παράγοντας αλλοίωσης των τροφίμων.

Αυτός ο τύπος συσκευασίας:

  • διατηρεί τα λαχανικά φρέσκα, αποτρέπει την αλλοίωσή τους και κρατά σε άψογη κατάσταση το χρώμα, το άρωμα, τη γεύση και τη θρεπτική τους αξία για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • αποτρέπει την απώλεια βάρους των λαχανικών, την απώλεια γεύσης και τη δευτερογενή ρύπανση.
  • επιταχύνει τη θερμική αποστείρωση για άριστες συνθήκες υγιεινής.
  • είναι κατάλληλος και για κομμένα λαχανικά.
  • μειώνει τον χώρο του κάθε προϊόντος, αφού αφαιρείται όλος ο αέρας, οπότε η μεταφορά και η αποθήκευσή του είναι φθηνότερη και ευκολότερη.

Συσκευασία λαχανικών με θερμοδιαμόρφωση

Στη διαδικασία της θερμοδιαμόρφωσης τα λαχανικά τοποθετούνται σε διάφορους τύπους συσκευασίας, όπως σακούλες ή σκαφίδια. Στη συνέχεια επιτυγχάνεται αεροστεγές κλείσιμο, ώστε να περιοριστεί κατά το δυνατόν η επαφή του λαχανικού με τον ατμοσφαιρικό αέρα.

Αυτός ο τύπος συσκευασίας:

  • μπορεί να συσκευάσει λαχανικά οποιουδήποτε σχήματος και μεγέθους.
  • διατηρεί τα λαχανικά φρέσκα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ανάλογα με το είδος τους.
  • μειώνει την ανθρώπινη επαφή και αποτρέπει τη δευτερογενή ρύπανση από σκόνη, βρομιές και υγρασία.
  • δίνει τη δυνατότητα για διαφορετικές μορφές συσκευασίας ανάλογα με τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του προϊόντος.
  • είναι γρήγορος και οικονομικός.

Ποιον τύπο να επιλέξετε

Το τι θα επιλέξετε έχει να κάνει με το είδος του προϊόντος σας και τον ρυθμό παραγωγής σας. Γενικά, αν στοχεύετε στην παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων, τότε χρειάζεστε έναν τύπο συσκευασίας που να ολοκληρώνεται γρήγορα και να είναι οικονομικός. Οπότε, η θερμοδιαμόρφωση είναι μια καλή λύση, ειδικά αν πρόκειται για λαχανικά, όπως ντομάτες, καρότα και φρούτα που δεν αλλοιώνονται πολύ γρήγορα.

Από την άλλη, αν στοχεύετε στην ποιοτική παραγωγή και τη μεταφορά προϊόντων σε μεγάλες αποστάσεις (π.χ. για εξαγωγές), τότε η συσκευασία κενού αέρος σας δίνει το χρονικό περιθώριο να το πετύχετε. Ειδικά όταν πρόκειται για πολύ ευπαθή προϊόντα, όπως τα έτοιμα, βρασμένα ή τα κομμένα λαχανικά. Βεβαίως, η συσκευασία vacuum είναι και πιο ακριβή, όμως αντίστοιχη είναι και η τιμή του τελικού προϊόντος.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.