Οδηγός αγοράς για ψυγείο αναψυκτικών: Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο για την επιχείρησή σας

0 129

Το ψυγείο αναψυκτικών είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο μέρος του επαγγελματικού εξοπλισμού σε μια επιχείρηση εστίασης, στην οποία η εξυπηρέτηση των πελατών και η μεγιστοποίηση των πωλήσεων είναι το ζητούμενο. Χάρη στη γυάλινη πόρτα του, δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να έχουν άμεση οπτική επαφή με τα αναψυκτικά και να εξυπηρετούνται self-service.

Επιπλέον, έχει την ακριβώς κατάλληλη θερμοκρασία για την ευχάριστη κατανάλωση του ποτού, χωρίς να είναι υπερβολικά κρύο, όπως συμβαίνει με το συμβατικό ψυγείο. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που τα μπαρ, οι καφετέριες και τα εστιατόρια έχουν εξειδικευμένα ψυγεία αναψυκτικών.

Ωστόσο, στην αγορά υπάρχουν εκατοντάδες μοντέλα σε τέτοιου είδους ψυγεία, οπότε το ζητούμενο είναι να βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Πώς θα το κάνετε αυτό; Οι ειδικοί στον επαγγελματικό εξοπλισμό από το www.grillmarket.gr μας κατατοπίζουν σχετικά.

Χωρητικότητα

Υπάρχουν διάφορα μεγέθη ψυγείων στην αγορά, το καθένα με τη δική του αποθηκευτική ικανότητα. Συνεπώς, έχει μεγάλη σημασία να κάνετε έναν σωστό υπολογισμό των αναγκών σας. Ένα μικρό ψυγείο πιθανώς θα σας στερήσει πελάτες, αλλά από την άλλη ένα υπερβολικά μεγάλο ψυγείο θα έχει σημαντικές δαπάνες ενέργειας που ενδεχομένως μπορείτε να αποφύγετε.

Φυσικά, συναφές με τη χωρητικότητα είναι και το μέγεθος του ψυγείου, δηλαδή οι εξωτερικές του διαστάσεις. Η διαρρύθμιση του χώρου και το διαθέσιμο εμβαδόν είναι βασικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Χώρος τοποθέτησης

Ο χώρος τοποθέτησης παίζει μεγάλο ρόλο και για έναν ακόμη λόγο. Στην αγορά υπάρχουν διάφοροι τύποι ψυγείων αναψυκτικών, όπως:

  • Επιδαπέδια μοντέλα
  • Επιτραπέζια μοντέλα
  • Ψυγεία και για εξωτερικό χώρο
  • Ψυγεία back bar

Συνεπώς, ανάλογα και με το μέγεθος του ψυγείου που θα επιλέξετε, θα πρέπει να αναλογιστείτε αν το ψυγείο θα βρίσκεται πάνω στον πάγκο (π.χ. του μπαρ) ή σε κεντρικό σημείο στο μαγαζί, οπότε θα είναι σε στυλ θαλάμου σε περίοπτη θέση, αν θα πρέπει να έχει προδιαγραφές για χρήση στη ζέστη και την ακτινοβολία του εξωτερικού χώρου ή αν θα μπει πίσω από το μπαρ, οπότε δεν θα είναι self service.

Θερμοκρασία

Δεν έχουν όλα τα ψυγεία αναψυκτικών την ίδια θερμοκρασία. Σημασία έχει τι είδους ποτά θα διατηρούνται μέσα στο ψυγείο. Έτσι, οι μπύρες και τα αναψυκτικά διατηρούνται μεταξύ 2-15 βαθμών Κελσίου, τα λευκά κρασιά περίπου στους 8-10 βαθμούς, τα κόκκινα κρασιά σε θερμοκρασία δωματίου δηλαδή περίπου 15-20 βαθμούς, ενώ τα αφρώδη κρασιά απαιτούν αρκετά χαμηλή θερμοκρασία περίπου 4-5 βαθμών.

Συνεπώς, θα πρέπει να αναλογιστείτε τι είδους ποτά θα φυλάσσετε στο ψυγείο. Ωστόσο, υπάρχουν και ψυγεία με πολλαπλές ζώνες θερμοκρασίες, ώστε να μπορείτε να διατηρείτε διαφόρων ειδών κρασιά και ποτά.

Επιπλέον χαρακτηριστικά

Μερικά ακόμα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι:

  • ο φωτισμός του ψυγείου, ώστε να είναι καλαίσθητος, να προσελκύει τον πελάτη και να είναι στο στυλ του μαγαζιού
  • αν η πόρτα θα είναι συρόμενη ή ανοιγόμενη, κάτι που έχει να κάνει κυρίως με τον διαθέσιμο χώρο
  • η συνολική εμφάνιση του ψυγείου, ώστε να ταιριάζει με τη διακόσμηση του μαγαζιού
  • η δυνατότητα κλειδώματος, που είναι απαραίτητη στα ψυγεία εξωτερικού χώρου και σε μεγάλα καταστήματα.

Δείτε τη μεγάλη ποικιλία του Grill Market σε ψυγεία αναψυκτικών και επιλέξτε αυτό που καλύπτει τις ανάγκες σας μέσα από πληθώρα μοντέλων σε πολύ προσιτές τιμές.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.