Βιταμίνη C: Σε τι με βοηθάει;

0 166

Η βιταμίνη C ή ασκορβικό οξύ, είναι από τις πιο γνωστές βιταμίνες, τόσο για τις ευεργετικές ιδιότητές της για τον ανθρώπινο οργανισμό όσο και για το σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει στη διατροφή.

H συνιστώμενη καθημερινή ποσότητα πρόσληψης βιταμίνης C είναι τα 90 mg για τους άνδρες και τα 75 mg για τις γυναίκες, ενώ στους καπνιστές συστήνεται η πρόσληψη επιπλέον 35 mg.

Η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C είναι σημαντική για τη βελτίωση της λειτουργίας πολλών οργάνων, αλλά και τη διατήρηση της υγείας του ανοσοποιητικού. Η συγκεκριμένη βιταμίνη υποστηρίζει σε κυτταρικό επίπεδο τόσο την έμφυτη ή φυσική ανοσία, όσο και την επίκτητη ή προσαρμοστική ανοσία.

Η βιταμίνη C έχει αντιοξειδωτική δράση, συμβάλλοντας στη βελτίωση της υγείας των ματιών μέσω της καθυστέρησης της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, μιας ασθένειας που οδηγεί σε απώλεια της όρασης.

Η βιταμίνη C αυξάνει επίσης τα επίπεδα ενέργειας και τη συνολική εμφάνιση, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό. Συμβάλλει επίσης στη διατήρηση του κολλαγόνου, προλαμβάνει το σπάσιμο των νυχιών και ενισχύει την επιδερμίδα, τους συνδετικούς ιστούς, τα οστά και τα αιμοφόρα αγγεία.

 

Κάποια από τα πιο δημοφιλή προϊόντα με βιταμίνη C είναι τα εξής:

 

Βρείτε το προιόν στο fedra.com

Βρείτε το προιόν στο fedra.com

 

Βρείτε το προιόν στο fedra.com

 

Βρείτε το προιόν στο fedra.com

 

Πηγή:  fedra.com

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.