Τι συμβαίνει αν δεν αντιμετωπίσουμε την βαρηκοΐα ή απώλεια ακοής;

0 478

Η απώλεια ακοής αν δεν αντιμετωπιστεί είναι πιθανό να οδηγήσει σε κατάθλιψη, άγχος, αλλά και στο να καταστρέψει τις σχέσεις σας με τους γύρω σας. Η λύση στην απώλεια ακοής δεν είναι απλά το να αυξάνετε την ένταση της τηλεόρασης ή να ζητάτε από τους συνομιλητές σας να μιλήσουν πιο δυνατά. Όπως και με την απώλεια όρασης, η απώλεια ακοής είναι μια πάθηση που χρειάζεται αντιμετώπιση.

 

Το να μην αντιμετωπίσετε την απώλεια ακοής θα οδηγήσει σε ένα σωρό ψυχικά προβλήματα, προβλήματα στην καριέρα σας αλλά και την προσωπική σας ζωή. Ας δούμε παρακάτω τι συμβαίνει αν δεν αντιμετωπιστεί αυτή η πάθηση.

Κοινωνική απομόνωση και κατάθλιψη

Αν δεν καταλαβαίνετε τι σας λένε οι συνομιλητές σας, θα αρχίσετε σιγά σιγά να αποφεύγετε τις συζητήσεις και τις κοινωνικές εκδηλώσεις. Αυτό θα οδηγήσει σε κοινωνική απομόνωση, μοναξιά, ακόμα και κατάθλιψη. Όσοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα βαρηκοΐας και δεν τα επιλύουν, αναφέρουν πως αποφεύγουν κάθε κοινωνική συναναστροφή με αποτέλεσμα να βιώνουν κατάθλιψη, άγχος, ακόμα και παράνοια. Αντίθετα, όσοι χρησιμοποιούν ακουστικά βαρηκοΐας φαίνεται να μην έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιου είδους ψυχικές διαταραχές.

Δυσκολία στις διαπροσωπικές σχέσεις

Αν υποφέρετε από βαρηκοΐα είναι βέβαιο πως ζητάτε από τους γύρω σας να επαναλάβουν αυτά που σας είπαν, ή να μιλούν πιο δυνατά. Σε βάθος χρόνου αυτό δημιουργεί εκνευρισμό και στις δύο μεριές. Κατά συνέπεια, επηρεάζονται η ποιότητα και η διάρκεια των συζητήσεών σας με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις σχέσεις σας — τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι. Ακόμα και αν παρακούσετε κάποια λεπτομέρεια μπορούν να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, αλλά και να φανεί στους γύρω σας πως δε δείχνετε το απαραίτητο ενδιαφέρον ενώ αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα.

 

Τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημά σας. Επισκεφθείτε τα Ακουστικά Θεοδώρου για να βρείτε αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Κουδούνισμα στα αυτιά

Η βαρηκοΐα πολλές φορές δημιουργεί εμβοές, ή αλλιώς αυτό που λέμε λαϊκιστή κουδούνισμα στα αυτιά. Οι εμβοές επηρεάζουν τον ύπνο και τη συγκέντρωσή σας και ως συνέπεια νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι. Οι αλλαγές στον εγκέφαλο που συμβαίνουν όταν κάποιος άνθρωπος αντιμετωπίζει απώλεια ακοής δημιουργούν αυτούς τους ήχους-φαντάσματα, τις εμβοές, οι οποίοι είναι εξαιρετικά ενοχλητικοί για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Η βαρηκοΐα μπορεί να αντιμετωπιστεί

Δε χρειάζεται να βασανίζεστε από την απώλεια ακοής, ούτε να ρισκάρετε το βιοτικό σας επίπεδο. Μπορείτε να αποφύγετε τις δυσάρεστες συνέπειες τόσο στον οργανισμό σας, αλλά και στην ψυχική σας υγεία. Μην απομακρύνεστε από τους οικείους σας και τα επαγγελματικά σας καθήκοντα. Όσο νωρίτερα εντοπίσετε τα συμπτώματα βαρηκοΐας και τα αντιμετωπίσετε, τόσο γρηγορότερα θα αποφύγετε οποιαδήποτε μεγαλύτερη ζημιά.

 

Η πιο απλή λύση στη βαρηκοΐα είναι τα ακουστικά βαρηκοΐας (μάθετε περισσότερα) αφότου ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας, όποιες και αν είναι αυτές ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν πολλές διακριτικές επιλογες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.