Τι μπουφές ταιριάζει στο σαλόνι μου;

0 490

Ένας μπουφές είναι μια κομψή και σύγχρονη προσθήκη σε ένα μοντέρνο σπίτι, που εξυπηρετεί τόσο τη διακόσμηση αλλά και την οργάνωση του χώρου. Ο μπουφές είναι ένα μεγάλο έπιπλο στο οποίο μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα πιάτα, τα ασημικά, ή τα κρύσταλλα που έχουμε, ή και άλλα πράγματα που μας εξυπηρετούν. Επιπλέον αποτελεί ένα εξαιρετικό έπιπλο για να γεμίσουμε το σαλόνι μας αλλά και να λειτουργήσει και ως τραπέζι που θα ακουμπήσουμε φαγητά ή ποτά για να σερβιριστούν μόνοι τους οι καλεσμένοι μας.

Ανακαλύψτε μπουφέδες με μοναδικό σχεδιασμό στην Pagonas Home. Αναδείξτε το σαλόνι σας και επωφεληθείτε από τον αποθηκευτικό τους χώρο χωρίς κόπο. Πως θα αποφασίσετε όμως ποιος μπουφές ταιριάζει στο σαλόνι σας; Ας δούμε παρακάτω μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε υπόψιν.

1. Με ντουλάπια ή χωρίς;

Ο μπουφές που θα επιλέξετε για το σαλόνι σας μπορεί να έχει ντουλάπια, ράφια, ή και τίποτα απολύτως! Είναι στο χέρι σας να διαλέξετε αυτόν που ταιριάζει στην αισθητική και τη διακόσμηση του χώρου, αλλά και στις ανάγκες σας. Αν έχετε κατοικίδια ή παιδιά, προτείνονται οι μπουφέδες με ντουλάπια ώστε να είναι καλά φυλαγμένα τα αντικείμενά σας. Επίσης, σκεφτείτε πως οι μπουφέδες με ντουλάπια ή τζάμι διατηρούν περισσότερο καιρό καθαρά τα πιάτα και τα κρύσταλλα καθώς δεν επιτρέπουν στη σκόνη να συσσωρεύεται σε αντίθεση με τα ανοιχτά ράφια. Αν όμως θέλετε να τοποθετήσετε μερικά διακοσμητικά στοιχεία και να φανεί ο χώρος πιο ανοιχτός, τότε προτιμήστε μπουφέδες με ράφια!

2. Βάση ή πόδια;

Ακόμα και ο τρόπος που ακουμπάει στο δάπεδο ο μπουφές σας δίνει χαρακτήρα στο έπιπλο και στο χώρο. Ο μπουφές με πόδια δίνει “αέρα” και καθαρίζεται πολύ εύκολα το δάπεδο από κάτω καθώς χωράει άνετα η σκούπα. Οι μπουφέδες με βάση έχουν πιο βαρύ στυλ και είναι ιδανικοί για σπίτια με έντονη προσωπικότητα. Διαλέξτε τον μπουφέ που σας αρέσει στο Pagonas Home.

3. Τι στυλ σχεδιασμού να επιλέξω;

Ο σχεδιασμός του μπουφέ σας μπορεί να είναι μοντέρνος ή κλασικός ανάλογα με το ποια γραμμή ακολουθείτε στο υπόλοιπο σπίτι σας. Ακόμα, μπορείτε να σκεφτείτε και μια vintage επιλογή που ταιριάζει σε οποιοδήποτε στυλ, ή και μίνιμαλ. Σκοπός είναι να δημιουργήσετε ένα ισορροπημένο τελικό αποτέλεσμα που να σας εκφράζει.

4. Διαστάσεις

Σκεφτείτε που θα τοποθετήσετε τον μπουφέ σας πριν μετρήσετε το χώρο αλλά και το έπιπλο. Συνήθως τοποθετούμε έναν μπουφέ στο σαλόνι ή στην κουζίνα. Φυσικά όμως αυτό δεν είναι και νόμος, μπορείτε να τον τοποθετήσετε στην είσοδο ή στον διάδρομο, ανάμεσα στη κουζίνα και το σαλόνι… Μόλις βρείτε το σημείο που θα ταιριάζει, μετρήστε προσεκτικά τις διαστάσεις του χώρου ή του τοίχου προσέχοντας να μη δημιουργεί ασφυξία όταν τοποθετηθεί. Είναι κεντρικό κομμάτι οπότε πρέπει να “αναπνέει”, δηλαδή να έχει χώρο γύρω του.

 

Βρείτε τον μπουφέ της αρεσκείας σας στο Pagonas Home και απολαύστε τη χρηστικότητα και την ομορφιά του στο χώρο σας. Είμαστε δίπλα σας για να λύσουμε κάθε σας απορία και να σας βοηθήσουμε στην τελική επιλογή.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.