Θετικά επίθετα για να χρησιμοποιήσετε σε ένα βιογραφικό

0 5.988

Κατά τη συμπλήρωση του βιογραφικού μας, το πιο εύκολο είναι να συμπληρώσουμε τους χώρους εργασίας που έχουμε δουλέψει, τα πτυχία και τις σπουδές που έχουμε ολοκληρώσει. Αυτό που δείχνει να είναι αρκετά πιο δύσκολο έχει να κάνει με την περιγραφή του εαυτού μας στο βιογραφικό. Θα χρειαστεί να συμπληρώσουμε αρκετά επίθετα σε αυτό το έγγραφο, τα οποία πρέπει να περιγράφουν στοιχεία του χαρακτήρα μας και της προσωπικότητάς μας που θεωρούμε ότι πρέπει να γνωρίζει ο ενδιαφερόμενος εργοδότης.

Τα επίθετα αυτά μπορούμε να τα αναφέρουμε σε διάφορες ενότητες του βιογραφικού μας. Είτε σε αυτήν της εργασιακής εμπειρίας, αναφέροντας τα πνευματικά στοιχεία που έχετε αξιοποιήσει ή και αποκομίσει από το κάθε αντικείμενο, είτε και σε ξεχωριστή κατηγορία, στην οποία περιγράφετε τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το εργασιακό και προσωπικό σας προφίλ.

Ας δούμε μερικά από τα στοιχεία εκείνα που μπορείτε να αναφέρετε στο βιογραφικό σας και θα κάνουν καλή εντύπωση στον ενδιαφερόμενο εργοδότη:

Αξιόπιστος

Η αξιοπιστία είναι κάτι που κερδίζεται, αφού είναι συνώνυμο της εμπιστοσύνης. Πρέπει να είναι στοιχείο του κάθε εργαζομένου και οι εργοδότες, όπως είναι λογικό, της δίνουν μεγάλη αξία.

Οργανωτικός

Η οργάνωση είναι και προσωπικό χαρακτηριστικό, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της εργασίας. Τα μοντέρνα επαγγέλματα λειτουργούν πολύ αποδοτικά με καλή οργάνωση από πλευράς εταιρείας και υπαλλήλων.

Επικοινωνιακός

Η επικοινωνία αφορά τόσο τον εργασιακό χώρο και τις σχέσεις με το υπόλοιπο προσωπικό, όσο και τη σχέση με υποψήφιους και όχι μόνο πελάτες. Επικοινωνιακοί άνθρωποι έχουν ένα μεγάλο επιπλέον ποσό για την καριέρα τους.

Φιλόδοξος

Η φιλοδοξία μπορεί να δείξει ότι έχετε στόχο να κάνετε καριέρα στο συγκεκριμένο επάγγελμα. Ωστόσο, μην την υπερτονίσετε, αφού ίσως φανεί ότι βάζετε τους προσωπικούς σας στόχους πάνω από εκείνους της εταιρείας που θέλετε να εργαστείτε.

Αφοσιωμένος

Η αφοσίωση είναι απαραίτητο στοιχείο που επιζητούν οι εργοδότες κάθε βεληνεκούς. Θέλουν να έχουν το 100% της προσοχής του εργαζόμενου, κάτι που αποτυπώνεται τόσο στα αποτελέσματα της εργασίας του, όσο και στις αποφάσεις που θα πάρει σχετικά με το μέλλον του στην επιχείρηση.

Προσαρμοστικός

Καλώς ή κακώς, τα εργασιακά περιβάλλοντα είναι διαφορετικά μεταξύ τους και συχνά υφίστανται σημαντικές αλλαγές μέσα στο χρόνο. Η ικανότητα προσαρμογής καθησυχάζει έναν εργοδότη, αφού μπορεί να νιώθει ασφαλής, γνωρίζοντας ότι μπορείτε να προσαρμοστείτε εύκολα σε αλλαγές συνθηκών, περιβάλλοντος κλπ.

Δραστήριος

Σε πολλές περιπτώσεις, η εργασία μας απαιτεί να κάνουμε το κάτι παραπάνω, να δείξουμε περισσότερο ενθουσιασμό και να βρούμε το δικό μας κίνητρο για μέγιστη απόδοση. Οι δραστήριοι άνθρωποι τείνουν να μη συμβιβάζονται με την απόδοσή τους στην εργασία και να είναι αεικίνητοι, διατηρώντας πολύ καλές επιδόσεις.

Έμπιστος

Η εμπιστοσύνη είναι βέβαιο ότι κερδίζεται και δεν είναι στοιχείο μίας αναφοράς σε ένα βιογραφικό. Ωστόσο, είναι καλό να δείξετε ότι ξεχωρίζετε αυτό το στοιχείο στον χαρακτήρα σας, ώστε ο εργοδότης να λάβει υπόψη ότι πρόκειται για ένα άτομο που δίνει βάρος στην αξία της εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ευέλικτος

Η ευελιξία εκτιμάται όλο και περισσότερο από τους εργοδότες, αφού πληθαίνουν τα επαγγέλματα που προωθούν το multitasking και γίνονται αρκετά πιο περίπλοκα, καθένα με τον τρόπο του. Είναι απαραίτητο να μπορείτε να εργαστείτε με αρκετούς τρόπους, στο γραφείο, στο σπίτι ή και υβριδικά, να προσφέρεται τη δυνατότητα επαγγελματικών ταξιδιών και ότι άλλο μπορεί να απαιτεί η εκάστοτε θέση.

Αν και πολλά από τα επίθετα δείχνουν πολύ θελκτικά για έναν εργοδότη -και άρα για τον υποψήφιο που σκέφτεται να τα συμπληρώσει-, θα πρέπει να υπάρχει απόλυτη ειλικρίνεια. Το βιογραφικό είναι ένα έγγραφο για το εργασιακό προφίλ που στις περισσότερες περιπτώσεις εστιάζει στα ισχυρά χαρακτηριστικά ενός υποψηφίου. Ωστόσο, αν καταφέρετε να σας προσλάβουν με ένα βιογραφικό που δεν θα είναι ειλικρινές για τον εαυτό σας, θα κληθείτε στο μέλλον να παρουσιάσετε αρετές που δεν διαθέτετε.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr