Στολές για καμαριέρες: Τάσεις και συμβουλές κομψότητας

0 158

Σε μία ξενοδοχειακή επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη, είναι αναγκαίο όλοι οι εργαζόμενοι κατά την εκτέλεση των εργασιακών τους καθηκόντων, να φορούν μία στολή εργασίας. Έχεις για πρώτη φορά την διεύθυνση ενός ξενοδοχείου και θέλεις να αγοράσεις τις κατάλληλες στολές για καμαριέρες για τις εργαζόμενες του τμήματος housekeeping (οροφοκομία) , αλλά δυσκολεύεσαι να επιλέξεις; Δεν χρειάζεται να ανησυχείς, παρά μόνο να βιαστείς να διαβάσεις τις επόμενες γραμμές. Σε αυτές, θα μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι για την στολή καμαριέρας αλλά και αρκετά tips που θα κάνουν ευκολότερη την επιλογή των συγκεκριμένων επαγγελματικών ενδυμάτων.

 

Στολή καμαριέρας ξενοδοχείου: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της;

 

Η στολή καμαριέρας δεν είναι μία πρόσφατη προσθήκη στο εργασιακό περιβάλλον, αλλά εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν μερικούς αιώνες. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με καταγραφές, οι πρώτες στολές εμφανίστηκαν το 1600 στη Γαλλία. Εκείνη την εποχή, τα ρούχα καμαριέρας ήταν πολύ απλά: ένα φόρεμα σε μαύρο χρώμα, πιθανότατα για να κρύβεται η βρωμιά και μία ποδιά λευκού χρώματος.

 

Με την πάροδο των χρόνων, οι στολές καμαριέρας εξελίχθηκαν και στις μέρες μας στο εμπόριο ο καθένας μπορεί να βρει μία μεγάλη ποικιλία από αυτές. Έτσι, τα άτομα που εργάζονται στο τμήμα του housekeeping δεν είναι απαραίτητο να φορέσουν φόρεμα, αλλά ένα σετ από μπλούζα και παντελόνι εργασίας σε διάφορα χρώματα. Η μπλούζα μπορεί να διαθέτει μακριά ή κοντά μανίκια και να φορεθεί πάνω από ένα t-shirt.

 

Άλλες μπλούζες εργασίας έχουν πολυλειτουργικά μανίκια, δηλαδή το μήκος του μανικιού φτάνει έως το καρπό περίπου τις μέρες που η θερμοκρασία είναι χαμηλή και όταν οι εργαζόμενοι χρειάζεται να κάνουν πιο έντονες σωματικές εργασίες και όταν κάνει ζέστη, τα μανίκια μπορούν εύκολα να σηκωθούν ψηλότερα και να επιτρέψουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Εκτός από την μπλούζα και τα παντελόνια εργασίας είναι αναγκαίο να είναι άνετα. Επίσης, οι εργαζόμενες στο τμήμα της οροφοκομίας έχουν την δυνατότητα να φορέσουν και φόρεμα κατά την διάρκεια της βάρδιας τους στο ξενοδοχείο. Το μήκος των φορεμάτων καμαριέρας φτάνει μέχρι το γόνατο.

 

Επιπλέον, η στολή για καμαριέρες θα πρέπει να διαθέτει αρκετό αποθηκευτικό χώρο. Σε αυτό, θα τοποθετούνται στυλό που θα βοηθά τις εργαζόμενες να κρατούν ορισμένες σημειώσεις για την δουλειά ή διάφορες υπενθυμίσεις, έγγραφα σχετικά με την εργασία κλπ.

 

Είναι σημαντικές οι στολές καμαριέρας για το ξενοδοχείο;

 

Αναρωτιέσαι αν είναι σημαντικές οι στολές για μία ξενοδοχειακή επιχείρηση; Σαφώς και είναι και θα αναφέρουμε συνοπτικά όλους τους λόγους που είναι αναγκαία η συγκεκριμένη επαγγελματική ενδυμασία.

    • Κάνει καλό στην εικόνα του ξενοδοχείου: Οι στολές που φορούν οι καμαριέρες αλλά και οι εργαζόμενοι άλλων πόστων σε ένα ξενοδοχείο, δείχνουν περισσότερο επαγγελματισμό. Αυξάνεται η εμπιστοσύνη των πελατών ως προς την ξενοδοχειακή επιχείρηση,
    • Βοηθά στην αναγνώριση των εργαζομένων: Οι πελάτες βρίσκουν ευκολότερα τις καμαριέρες βλέποντας τα ρούχα τους, σε περίπτωση που θελήσουν κάτι από αυτές.
    • Εξοικονόμηση χρημάτων από το κόστος αγοράς ρούχων: Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να αγοράσουν νέα ρούχα για την εργασία τους και έτσι εξοικονομούν αρκετά χρήματα.
  • Εξασφάλιση ομαδικού πνεύματος: Με τις στολές καμαριέρας το προσωπικό νιώθει πως είναι μέρος μίας ομάδας και γι αυτό ενθαρρύνεται περισσότερο η ομαδικότητα.

Στολές καμαριέρας ξενοδοχείου: Tips επιλογής

Για να επιλέξεις τις ιδανικές επαγγελματικές στολές για το προσωπικό σου, άρχισε να εξετάζεις πολύ προσεκτικά το ύφασμα κατασκευής τους. Οι στολές καμαριέρας φτιάχνονται από βαμβάκι που είναι ένα μη αλλεργιογόνο και αναπνεύσιμο υλικό, από συνδυασμό βαμβακιού (50%) και πολυεστέρα και από polycotton (δηλαδή από 65% πολυεστέρα και 35% βαμβάκι).

Όποια και αν είναι η επιλογή σου στο ύφασμα των στολών, βεβαιώσου πως θα έχουν κατασκευαστεί από ανθεκτικά υλικά και δεν θα φθαρούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, προτίμησε στολές με πολλές τσέπες, ώστε να βοηθήσεις τις εργαζόμενες να αποθηκεύουν σε αυτές, ό,τι θεωρούν σημαντικό.

Όσο αφορά το χρώμα των στολών, συνήθως χρησιμοποιούνται φωτεινά χρώματα για τα μεσαίας κατηγορίας ξενοδοχεία. Αλλά θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να ακούσεις και τις απόψεις του προσωπικού σχετικά με τις στολές. Αυτή η ενέργεια θα εκτιμηθεί πολύ από τους υπαλλήλους και θα διευκολυνθείς και εσύ περισσότερο στην επιλογή των ρούχων.

Τέλος, για να βρεις τον κατάλληλο προμηθευτή επαγγελματικών ρούχων, πραγματοποίησε μία έρευνα και διάβασε τις κριτικές που έχει ο κάθε προμηθευτής. Αποφάσισε με μεγάλη προσοχή και χωρίς βιασύνη. Ελπίζουμε να σε βοήθησαν όλες οι παραπάνω συμβουλές και να επιλέξεις ό,τι καλύτερο για το προσωπικό του ξενοδοχείου.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.