Σημάδια που αφήνουν οι διαρρήκτες στα καταστήματα πριν την ληστεία

0 375

Πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων αναρωτιούνται εάν υπάρχουν ενδείξεις για το αν το κατάστημά τους είναι στόχος ληστείας. Η αλήθεια είναι ότι, πράγματι, υπάρχουν κάποια σημάδια που αφήνουν οι πιθανοί δράστες. 

Ποια είναι αυτά? Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας  μερικά κοινά προειδοποιητικά σημάδια διάρρηξης, κάποιες ασυνήθιστες ενδείξεις ότι ένας χώρος είναι στοχοποιημένος από τους διαρρήκτες.

  1. Άγνωστα οχήματα: Καινούρια αυτοκίνητα ή άλλα οχήματα στην οδό ή στην γειτονιά

Μη γνωστά οχήματα που περιφέρονται γύρω από τη γειτονιά θα πρέπει να σας δημιουργήσουν ανησυχία, ειδικά όταν ένα όχημα βρίσκεται κοντά για μεγάλο χρονικό διάστημα ή εμφανίζεται επανειλημμένα σε ακανόνιστη βάση.

Αρχικά, είναι σκόπιμο να σημειώσετε τον αριθμό της άδειας και να δημιουργήσετε ένα έγγραφο με όλες τις σχετικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου, της ημερομηνίας, της κατασκευής του οχήματος, της περιγραφής του προσώπου για μελλοντική αναφορά και το πιο σημαντικό να ελέγξετε αν η την ιδιοκτησία σας είναι ασφαλής όσο γίνεται περισσότερο.

  1. Ξένοι που περπατούν γύρω από την γειτονιά

Οι άνθρωποι που ζουν στην ίδια κοινότητα, γειτονιά ή χωριό είναι συνήθως εξοικειωμένοι μεταξύ τους. Οι αλλοδαποί που παριστάνουν ότι τρέχουν στο δρόμο ή περπατούν πάνω κάτω είναι κόκκινος συναγερμός.

  1. Απάτες από πόρτα σε πόρτα

Κάποιοι διαρρήκτες επιτηρούν μια γειτονιά προσποιούμενοι ότι είναι έμποροι μιας εταιρείας κοινής ωφέλειας, προσφέροντας δωρεάν επισκευές οροφής ή δωρεάν καθαρισμό, μιας ανώνυμης έρευνα ή ζητώντας χρήματα και δωρεά για πακέτα περίθαλψης σε στρατιώτες, γενικότερα παριστάνουν όλα τα είδη αντιπρόσωπων/πωλητών από πόρτα σε πόρτα. 

Πολλοί απατεώνες από πόρτα σε πόρτα προσπαθούν να βρουν χώρους και να μάθουν ποιος ζει μέσα, πότε θα είναι άδειοι, εάν υπάρχει ένα σκυλί, ένα κρυφό κλειδί και ούτω καθεξής.

  1. Επισήμανση του σπιτιού με φυλλάδια ή αυτοκόλλητα

Οι κλέφτες εντοπίζουν πιθανούς στόχους στέλνοντας διαφημιστικά φυλλάδια ή κολλημένα διαφημιστικά μηνύματα στους δρόμους, με τα οποία καθορίζουν εάν ένας χώρος είναι φυλασσόμενος ή όχι.

  1. Χρήση τουαλέτας

Πολλοί νέοι ιδιοκτήτες καταστήματος μπορεί να πέσουν θύμα ληστείας αν αφήσουν ξένους να φτιάξουν μια δικαιολογία για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα. Αν ανησυχείτε για τους επικείμενους κινδύνους ή για ανεπιθύμητες ενέργειες, απορρίψτε τις ευγενικά και προσφέρετε εναλλακτικές λύσεις.

  1. Αλλοδαποί που ζητούν βοήθεια με διαφορετικές δικαιολογίες

Μερικοί κλέφτες θα χτυπήσουν στην μπροστινή πόρτα ζητώντας βοήθεια, ας πούμε, ένα ποτήρι νερό, χρήση του μπάνιου σας, ψάχνοντας για ένα αγνοούμενο σκυλί, ότι ψάχνουν ένα δρόμο κτλ. Συνήθως χτυπούν την πόρτα όταν το κατάστημα πρόκειται να κλείσει.

  1. Ξένοι που βγάζουν φωτογραφίες και περπατούν ή τρέχουν μακριά

Με την πανταχού παρούσα φωτογραφική μηχανή του κινητού, οι χρήστες μπορούν να βγάλουν στιγμιότυπα οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο είδος ανησυχιών: να αναζητήσουν γειτονιά με ένα μόνο κλικ.

  1. Μια απλή ματιά ή ένα αίσθημα

Μια ματιά σε ξένους, μυστηριωδώς και μαγικά, σας κάνει να αισθανθείτε ότι κάτι δεν πάει καλά αμέσως, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει το έναυσμα για προειδοποίηση ή ι για περαιτέρω προφυλάξεις. 

  1. Άλλα πιθανά σημάδια 

Υπάρχουν πολλές άλλες πιθανές ενδείξεις ότι το κατάστημά σας έχει επισημανθεί. Για παράδειγμα, ορισμένοι ιδιοκτήτες διαπίστωσαν ότι το χαλί καλωσορίσματος τους έξω από την πλευρική πόρτα ήταν γυρισμένο ανάποδα ή μια μπάλα γ βρίσκονταν στο μπροστινό σκέπαστρο.

Γενικότερα, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Σε κάθε περίπτωση των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, γι’ αυτό καλό θα ήταν να εξασφαλίσετε τη μέγιστη ασφάλεια του καταστήματός σας για παν ενδεχόμενο.

Διαβάστε, επίσης αυτό το άρθρο για να μάθετε περισσότερα για το πώς μαρκάρουν τον στόχο τους οι διαρρήκτες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.