Πώς το metaverse επηρεάζει το online gaming

0 766

Μέχρι πρόσφατα, το metaverse ήταν απλώς μία ιδέα στο μυαλό του Mark Zuckerberg. Ο ιδιοκτήτης του Facebook μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά, όμως οι επιχειρηματικές του ιδέες έχουν πάντοτε ενδιαφέρον. Έτσι, όταν αποφάσισε να μετονομάσει τη μητρική εταιρεία του Facebook σε Meta, ήταν αρκετοί εκείνοι που δεν εντυπωσιάστηκαν. Ο Zuckerberg είχε ένα όραμα με αυτή την αλλαγή: να δημιουργήσει έναν χώρο στον ψηφιακό κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι θα είχαν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες, που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν.

Το Metaverse είναι ένας εικονικός χώρος, τον οποίο ένας χρήστης μπορεί να επισκεφθεί από οποιοδήποτε σημείο κι αν βρίσκεται, με βασικό σκοπό να βρει αυτό που ψάχνει. Ψηφιακές συναυλίες και συναντήσεις, ψώνια σε online καταστήματα σαν να επισκέπτεσαι ένα εμπορικό κέντρο, ακόμη και αγορά γης είναι μερικά από τα πράγματα που μπορεί κανείς να βρει στο Metaverse. Και φυσικά, μπορεί να βρει διασκέδαση και παιχνίδι online, γεγονός που έχει μεγάλη επίπτωση στη συγκεκριμένη βιομηχανία.

Ο συνδυασμός διαφορετικών τεχνολογιών όπως είναι η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα, η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική εκμάθηση, καθώς και η τεχνολογία blockchain, αποτελεί εξ’ ορισμού πεδίο δράσης των εταιρειών online gaming. Και οι πλατφόρμες διασκέδασης της συγκεκριμένης βιομηχανίας, όπως είναι η PokerStars, γνωρίζουν να εκμεταλλεύονται τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται μπροστά τους, ειδικά όταν έχουν να αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η PokerStars ήταν η πρώτη που επέλεξε να δημιουργήσει το VR Poker στο περιβάλλον του Metaverse, δηλαδή να φέρει τους χρήστες στο ίδιο εικονικό τραπέζι παιχνιδιού για μία διαφορετική εμπειρία χρήσης.

Αποδείχθηκε με αυτόν τον τρόπο ότι το Metaverse έχει τις λύσεις στα προβλήματα που πιθανώς αντιμετωπίζει κατά καιρούς η βιομηχανία και πλέον είναι αποδεδειγμένο ότι επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις λειτουργίες των online εταιρειών. Το σημαντικότερο όφελος που έχουν δεν είναι άλλο από τις επιλογές και, πιο συγκεκριμένα, εκείνες που δίνονται στον παίκτη για να συνεχίσει τη διασκέδασή του. Το metaverse δεν μπορεί από μόνο του να παράσχει στους χρήστες όλα όσα ψάχνουν για να περάσουν καλά. Αυτόν τον ρόλο αναλαμβάνουν οι online πλατφόρμες, οι οποίες παρέχουν παιχνίδια όπως το blackjack, η ρουλέτα και χιλιάδες διαφορετικά φρουτάκια, χωρίς περιορισμούς.

Ο κατάλογος παιχνιδιών είναι ήδη πολύ μεγάλος και εμπλουτίζεται από την εικονική πραγματικότητα που βρίσκει κανείς μέσα στο περιβάλλον του metaverse και την ψηφιακή αλληλεπίδραση σε έναν κόσμο διαφορετικό από κάθε άλλον. Η δυνατότητα να κάνεις κινήσεις προς κάθε κατεύθυνση, σαν να βρίσκεσαι στον πραγματικό χώρο είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι σου. Και αυτή η ίδια δυνατότητα είναι που προσφέρει νέες ευκαιρίες διασκέδασης στον παίκτη με έναν νέο ξεχωριστό τρόπο.

Μπορεί να ακούγεται αστείο, όμως το γεγονός ότι ο χρήστης μπορεί να κινηθεί, αλλάζει τον τρόπο της δραστηριότητας. Είναι γνωστό ότι η καθιστική ζωή και η χρήση υπολογιστή ή κινητού έχει «χαλάσει» το σώμα μας, όμως η εμπειρία στο metaverse μπορεί να προσφέρει τα παράπλευρα οφέλη που δεν είναι άλλα, από τη σωστή στάση του σώματος και την κίνηση! Θεωρητικά η άσκηση ή έστω η κίνηση για χορό και τραγούδι είναι ιδανική, όμως ακόμη και το online παιχνίδι αλλάζει επίπεδο όταν μπορείς να φορέσεις το ειδικό κράνος και να βυθιστείς σε έναν κόσμο όπου έχεις τη δυνατότητα να στραφείς προς πάσα κατεύθυνση και να πραγματοποιήσεις όλες τις κινήσεις που θα έκανες και στον φυσικό χώρο.

Η βιομηχανία του igaming θα βγει επίσης κερδισμένη από την προσθήκη χαρακτηριστικών παιχνιδιού, τα οποία απουσιάζουν αυτή τη στιγμή στο online gaming. Η δυνατότητα να παρακολουθήσεις τις κινήσεις του σώματος ή ακόμη και τις εκφράσεις του εικονικού αντιγράφου ενός πραγματικού αντιπάλου είναι ανεκτίμητη σε οποιοδήποτε ανταγωνιστικό παιχνίδι.

Τέλος, η διαφάνεια στις συναλλαγές είναι ένα άλλο τεράστιο πλεονέκτημα που μπορεί να προσφέρει το metaverse. Θεωρούμε δεδομένο ότι τα κρυπτονομίσματα θα είναι ο βασικός τρόπος πληρωμών στο περιβάλλον της πλατφόρμας, αφού η χρήση της τεχνολογίας blockchain ήδη είναι απόλυτη εκεί. Τα κρυπτονομίσματα διασφαλίζουν γρήγορες και ασφαλείς συναλλαγές, αποκεντρωμένα από τα κλασικά τραπεζικά συστήματα και χωρίς να ελέγχονται από κάποια Αρχή. Έτσι, υπάρχουν μικρότερες έως καθόλου αμοιβές συναλλαγών, κάτι που κάνει τα κρυπτονομίσματα να θεωρούνται ο τρόπος πληρωμής του μέλλοντος.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr