Πως να Επιλέξετε Σωστά Ηλιακό Θερμοσίφωνα

0 1.019

Σίγουρα θα σκέφτεστε και σεις να κάνετε την επένδυση και να αγοράσετε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι η καλύτερη λύση στην εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ωστόσο, θα παρατηρήσατε ότι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι πολλοί και ξεχωρίζουν ο ένας από τον άλλον. Πώς, λοιπόν, θα κάνετε την καλύτερη επιλογή για εσάς; Για να μη πελαγώνετε και για να μην επιλέξετε κάποιον που μπορεί να μη σας καλύψει, η εταιρεία MasterSol θα σας δώσει τα φώτα! Παρακάτω ακολουθούν τα βασικά κριτήρια πριν την επιλογή του κατάλληλου ηλιακού θερμοσίφωνα.

  • Ιδανικά λίτρα

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες διακρίνονται σε λίτρα, ανάλογα τις ανάγκες των καταναλωτών. Υπολογίζεται ότι ένας άνθρωπος καταναλώνει 40 λίτρα σε κάθε του μπάνιο. Έτσι, ανάλογα τον αριθμό των ατόμων που υπάρχουν στο σπίτι σας, επιλέξτε και τα κατάλληλα λίτρα. Ωστόσο, αν χρησιμοποιείτε ζεστό νερό και για οικιακές δουλειές, τότε ίσως χρειαστεί να επιλέξετε περισσότερα λίτρα. Ηλιακοί θερμοσίφωνες 120, 160, 200, 300 λίτρων είναι κάποιοι που θα βρείτε.

  • Τύπος ηλιακού συλλέκτη

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες της MasterSol διαθέτουν όλοι επιλεκτικούς ηλιακούς συλλέκτες που είναι πιο αποδοτικοί από τους συμβατικούς συλλέκτες. Χάρη στη σκούρα επίστρωση τιτανίου, απορροφούν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα ηλιακής ακτινοβολίας και έτσι σας παρέχουν ζεστό νερό και τον χειμώνα. Φυσικά, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες ξεχωρίζουν για τον τύπο των ηλιακών συλλεκτών τους. Θα βρείτε μεταξύ άλλων όρθιους, οριζόντιους αλλά και low profile. Οι όρθιοι και οι οριζόντιοι σίγουρα είναι πιο αποδοτικοί από τους low profile, όλοι όμως φέρουν ικανοποιητικά αποτελέσματα. Επίσης η σειρά των σκαφωτών συλλεκτών σας εγγυάται την απόλυτη στεγανότητα και απόδοση χάρη στο μονοκόμματο πρεσαριστό κάσωμά τους.

  • Είδος θερμοδοχείου-boiler

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες, εκτός από τους συλλέκτες τους, ξεχωρίζουν και για τα boiler τους. Τα boiler ηλιακών είναι αυτά στα οποία περιέχεται και θερμαίνεται το νερό. Εκτός, λοιπόν, από τα λίτρα τους ξεχωρίζουν και από το υλικό κατασκευής τους. Ιδιαίτερη προτίμηση έχουν οι Glass/Inox και οι Glass/Ral. Και οι δυο κατηγορίες εμφανίζουν μεγάλη ανθεκτικότητα στη σκουριά και στις διαβρώσεις από τα καιρικά φαινόμενα.

  • Διπλής και τριπλής ενέργειας

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες ξεχωρίζουν ακόμα και ως προς τον τρόπο με τον οποίο θερμαίνουν το νερό. Όλοι αξιοποιούν την ηλιακή ενέργεια, αλλά τι γίνεται όταν δεν έχει ήλιο και εσείς χρειάζεστε ζεστό νερό; Εδώ έρχονται οι ηλιακοί θερμοσίφωνες διπλής και τριπλής ενέργειας να δώσουν τη λύση! Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες διπλής ενέργειας έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με ηλεκτρική αντίσταση για να εκμεταλλεύονται και την ηλεκτρική ενέργεια. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες τριπλής ενέργειας από την άλλη, εκτός από τη δυνατότητα σύνδεσης με ηλεκτρική αντίσταση, συνδέονται και με το λέβητα του καλοριφέρ. Επίσης κατασκευάζουμε ειδικά μπόιλερ για συνεργασία με αντλία θερμότητας, μεσαίων – χαμηλών θερμοκρασιών, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη απόδοση του συστήματος λόγω του ότι ο εναλλάκτης του καλύπτει όλο το μήκος του μπόιλερ. Με αυτό το τρόπο μπορούμε να αυξήσουμε την επιφάνεια εναλλαγής της θερμότητας με σκοπό την όσο το δυνατό πιο σύντομη θέρμανση του ζεστού νερού χρήσης. Επομένως, αν έχετε σπίτι με οικογένεια ή γενικότερα αν έχετε ανάγκη από μεγάλες ποσότητες ζεστού νερού αυτοί οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι ιδανικοί!

Η εταιρεία MasterSol σας έχει τη λύση!

Όποιο ηλιακό θερμοσίφωνα και αν αποφασίσατε να αγοράσετε, να κοιτάτε πάντα να έχει ένδειξη πιστοποίησης CE, Solar Keymark για να είστε σίγουροι για την αγορά σας. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες της MasterSol είναι πιστοποιημένοι και διαθέτουν ενεργειακή σήμανση (energy label) A+. Αν, όμως, χρειάζεστε περεταίρω βοήθεια για την καλύτερη επιλογή, μπορούμε να σας δώσουμε τη λύση!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr