Πως να αξιοποιήσετε τα παλιά σας σημειωματάρια

0 518

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε μερικές φοβερές ιδέες για το πώς να χρησιμοποιήστε τα παλιά σας σημειωματάρια https://www.twf.gr/category/retail-proionta/simiomataria/ . Απλώς συνεχίστε την ανάγνωση!

Πόσα αχρησιμοποίητα σημειωματάρια έχετε στο συρτάρι σας; Σημειωματάρια https://www.twf.gr/ τα οποία έχετε ξεχάσει σε κάποιο συρτάρι του γραφείου σας ή έχετε χρησιμοποιήσει μόνο τις πρώτες τους σελίδες; Μην ανησυχείτε. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε διαλέξει ένα ωραίο σημειωματάριο, το οποίο αν και στην αρχή μας ενθουσίασε στο τέλος κατέληξε στον κάδο ανακύκλωσης…

Το να μετατρέψετε ένα παλιό σημειωματάριο σε ένα μοναδικό αξεσουάρ του γραφείου σου φαντάζει ιδανικό. Ας δούμε λοιπόν μερικούς τρόπους που μπορείτε να αξιοποιήσεις το παλιό σας σημειωματάριο στην προσπάθεια υιοθέτησης μιας πιο minimal κουλτούρας.

Προσωπικό Ημερολόγιο

Το να χρησιμοποιήσει κανείς ένα σημειωματάριο ως προσωπικό ημερολόγιο είναι μια συνηθισμένη πρακτική. Αφιερώστε μέρος της ημέρας σας, καταγράφοντας συναισθήματα, γεγονότα και εμπειρίες οι οποίες είναι σημαντικές για εσάς. Κρατήστε ζωντανά στη μνήμη γεγονότα τα οποία καθορίζουν εσάς και την έως τώρα πορεία σας.

Κρατήστε τις δικές σας σημειώσεις

Ακόμα κι αν δεν είστε φοιτητές δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κρατήσετε τις δικές σας σημειώσεις. Ιστότοποι όπως το Coursera, το Udemy προσφέρουν μαθήματα μέσα από τα οποία μπορείτε να βελτιώσετε τις προσωπικές σας δεξιότητες. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε βίντεο YouTube (έτσι έμαθα τα περισσότερα από όσα ξέρω για το Premiere) και να διαβάσετε βιβλία (ναι, αυτά τα μεγάλα, έντυπα πράγματα που παίρνετε από βιβλιοθήκες ή βιβλιοπωλεία). Η λήψη σημειώσεων κατά τη διάρκεια εκμάθησης, βοηθά στο να θυμάστε όλα όσα πρέπει, κάνοντας παράλληλα την εκπαίδευση ένα ευχάριστο παιχνίδι.

Κάντε brainstorming για την startup ιδέα σας

Ναι σίγουρα θα χρειαστείτε και υπολογιστή αλλά! Όταν έχει κανείς μπροστά του μια επιχειρηματική ιδέα, κάθε τόσο του έρχονται σκέψεις και ιδέες για πράγματα που θέλει να ελέγξει, να εφαρμόζει ή να συμπεριλάβει στο πλάνο του. Κρατήστε σημειώσεις ακόμη και για τις πιο χαζές σκέψεις, μπορεί σε ανύποπτο χρόνο να πυροδοτήσουν άλλες χρήσιμες σκέψεις.

Catch All Notebook

Αυτό το σημειωματάριο θα κάνει ακριβώς αυτό που λέει το όνομα του. Θα πιάσει όλες τις τυχαίες μικρές ιδέες, ερωτήσεις και απορίες που περνούν από το κεφάλι σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι εξαιρετικά εύκολο να κρατήσετε ένα μικρό σημειωματάριο και στυλό στην τσάντα ή το σακίδιό σας, μέσα στο οποίο θα καταγράψετε τις ιδέες σας.

Life on a budget

Ίσως ένας από τους πιο εύκολους και χρηστικούς τρόπους για να καταγράφετε τα καθημερινά σας έξοδα και να έχετε ένα κοντρόλ στο τί και που ξοδεύετε. Θα σας βοηθήσει να βάλετε τις υποχρεώσεις σας σε τάξη και να ξεκινήσετε ένα πλάνο έστω και μικρής αποταμίευσης για εκείνο το ταξιδάκι που σκεφτόσασταν.

Αφιερώστε λίγα λεπτά στο τέλος της ημέρας ή της εβδομάδας για να ελέγξετε τι γράψατε και πως αυτές οι ιδέες μπορούν να εφαρμοστούν στη καθημερινότητά σας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr