Ολιστική προσέγγιση στην επιλογή τροφής για σκύλους

0 391

Εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποια είναι η κατάλληλη τροφή για σκύλους, σημαίνει πως έχετε διαπιστώσει ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη ποικιλία τροφών διαθέσιμη στο εμπόριο. Το φαγητό ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του σκύλου που έχετε, συμπεριλαμβανομένης της φυλής, του βάρους, των σωματικών δραστηριοτήτων και άλλων. Ως ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων, θα θέλατε να στοχεύσετε σε ένα γεμάτο θρεπτικά συστατικά γεύμα. Αλλά πώς ορίζετε μια υγιεινή τροφή για σκύλους;

Είναι ένα πακέτο με βασικές βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες, σωστή ποσότητα λίπους, φυτικές ίνες και μερικά άλλα συστατικά που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις θετικές επιπτώσεις της τροφής στο κατοικίδιο ζώο σας. Το προϊόν πρέπει να πληροί τις οδηγίες ασφαλείας που ορίζει η κυβέρνηση. Φυσικά μερικές φορές δεν αρκεί η ανάγνωση των ετικετών του προϊόντος. Εναπόκειται στον ιδιοκτήτη του σκύλου να επιλέξει το κατάλληλο προϊόν για το κατοικίδιο ζώο του. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με ιστότοπους όπου μπορείτε εύκολα να αγοράσετε από την άνεση του σπιτιού σας, λαμβάνοντας μια πολύ καλή ενημέρωση για το τι πρόκειται να αγοράσετε.

Εκτός από αυτήν την ευκολία, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ανάμεσα από κορυφαίες μάρκες και κορυφαίους κατασκευαστές. Συνήθως ένας σκύλος θα χρειαζόταν τη σωστή ποσότητα λαχανικών, κρέατος και δημητριακών. Τα μεγαλόσωμα σκυλιά, χρειάζονται λιγότερη πρωτεΐνη σε σύγκριση με τα κουτάβια. Φυσικά και οι δύο χρειάζονται τη σωστή ποσότητα λίπους που εξαρτάται από τη δραστηριότητά τους. Η διατροφή του σκύλου σας δεν θα ήταν πλήρης χωρίς φυτικές ίνες. Κατά τη σύγκριση διαφορετικών επωνυμιών, είναι ιδανικό να ξεκινήσετε με την ετικέτα. Είναι σημαντικό να ξέρετε πώς να την διαβάσετε. Ίσως είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη λίστα των συστατικών. Πρέπει να είστε σε θέση να προσδιορίστε το φαγητό με περιεκτικότητα σε ουσίες που είναι επιβλαβείς ή που δεν μπορεί να αφομοιώσει εύκολα το κατοικίδιο ζώο σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ξεκινούν τη λίστα με το συστατικό που η περιεκτικότητα του είναι μεγαλύτερη, ώστε να γνωρίζετε ποια συστατικά είναι εμφανή.
Ιδανικά εξετάστε την περιεκτικότητα σε λιπαρά του προϊόντος. Υπάρχουν μερικά συστατικά στα πακέτα που θέλετε να αποφύγετε, όπως αρωματικά ή χημικά. Διαβάστε τις κριτικές που δίνονται από τους κτηνιάτρους και τους κτηνοτρόφους. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν πραγματικά πολλά για τη διατροφή των σκύλων, οπότε είναι ιδανικό αν μπορείτε να εμπιστευτείτε τη γνώμη τους.

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που έχουν το χρόνο να κάνουν τις δικές τους σπιτικές λιχουδιές τις οποίες μπορούν να προσθέσουν συνδυαστικά στη διατροφή του κατοικίδιου ζώου τους. Υπάρχουν άρθρα που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό προϊόν. Προτιμήστε ένα προϊόν κατασκευασμένο από οργανικά υλικά. Είναι καλύτερο εάν μπορείτε να αποφύγετε αυτά με καλαμπόκι, σόγια ή σιτάρι. Υπάρχουν μερικά σκυλιά που δεν μπορούν να αφομοιώσουν αυτές τις ουσίες προκαλώντας τους αλλεργίες. Εξίσου σημαντικές είναι και οι λιχουδιές, οι οποίες αποτελούν παιχνίδια για σκύλους και πρέπει να επιλέγονται με βάση τις ανάγκες του κατοικιδίου σας. Μην στέκεστε ωστόσο μόνο στη διατροφή τους. Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει έναν καλό τρόπο ζωής που είναι πλήρης με άσκηση και τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.