Μένουμε σπίτι; Ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις ιδιαίτερα μαθήματα

0 429

Τον Μάρτιο του 2020  η ζωή μας άλλαξε για πάντα ή τουλάχιστον για το άμεσα προβλέψιμο μέλλον και ο λόγος που συμβαίνει αυτό δεν είναι άλλος από τον περίφημο Covid-19 την αρρώστια που εξελίχθηκε σε παγκόσμια Πανδημία. Πλέον ο συγχρωτισμός με άλλα άτομα είναι επικίνδυνος και το Κράτος, όπως και όλες οι Κυβερνήσεις του κόσμου, λαμβάνουν μέτρα για να τον περιορίσουν. Ένας από τους κλάδους που επηρεάστηκε πάρα πολύ από τις εν λόγω αλλαγές και τους περιορισμούς δεν είναι άλλος από αυτόν της Εκπαίδευσης.

Στις αρχές του Μαρτίου τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια της χώρας έκλεισαν και αμέσως μετά έκλεισαν και τα φροντιστήρια ενώ και πολλοί καθηγητές ιδιαίτερων μαθημάτων εξαιτίας των περιορισμών στις μετακινήσεις σταμάτησαν τα μαθήματα τους. Η λύση στο πρόβλημα αυτό ήταν η εξ αποστάσεως εκπαίδευση η οποία ως λύση ανάγκης αντικατέστησε για λίγο τη διά ζώσης μάθηση στη τάξη. Πλέον τα πράγματα φαίνεται πως είναι λίγο καλύτερα κι εκτός απροόπτου τα σχολεία αλλά και τα φροντιστήρια θα δουλέψουν με όλα τα παιδιά διά ζώσης αλλά με μέτρα ασφαλείας, όπως οι μάσκες. Είναι όμως τα φροντιστήρια μια καλή λύση αυτή τη περίοδο;

Ας δούμε γιατί τα ιδιαίτερα μαθήματα μπορεί να είναι η καλύτερη απάντηση στη κρίση του Covid-19 όσον αφορά την εκπαίδευση και τη βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων μικρών και μεγάλων.

Έλλειψη συγχρωτισμού

Κακά τα ψέματα, μπορεί οι μαθητές να ξαναβρεθούν στα σχολεία, αλλά αυτό σίγουρα δεν είναι η ιδανική λύση. Το γεγονός λοιπόν ότι σίγουρα θα υπάρχει συγχρωτισμός στο σχολείο δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει και στο φροντιστήριο ή σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα κάνουν τα παιδιά μετά το σχολείο. Μπορεί λοιπόν στο φροντιστήριο ο συγχρωτισμός να είναι σχετικά μικρός, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι και περιττός. Στο ιδιαίτερο μάθημα στη «τάξη» υπάρχει μόνο ο καθηγητής και ο μαθητής, οπότε και δεν υπάρχει συγχρωτισμός. Είναι γεγονός ότι ο καθηγητής θα έρχεται σε επαφή και με άλλα παιδιά στα οποία θα κάνει μάθημα, αλλά σαν ενήλικας και σωστός επαγγελματίας μπορεί να τηρήσει τους κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας και να μειώσει σημαντικά τη πιθανότητα μετάδοσης.

Αποφυγή μετακινήσεων

Όπως σίγουρα θα θυμάστε, το σύνθημα για να προφυλαχθούμε από τον Κορωνοιό είναι «Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς». Όσο καιρό κυκλοφορεί η αρρώστια λοιπόν είναι καλό να περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας, ειδικά με τα λεωφορεία και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα παιδιά συχνά πάνε στα φροντιστήρια με λεωφορείο αφού δεν είναι σπάνιο οι γονείς να μην έχουν τον χρόνο να τα μεταφέρουν. Εννοείται ότι όσο είναι στο λεωφορείο κινδυνεύουν να εκτεθούν στον ιό ακόμη και αν φορούνε μάσκα. Με τα ιδιαίτερα μαθήματα ο μαθητής δε μετακινείται από το σπίτι , οπότε και δεν κινδυνεύει να εκτεθεί σε κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς. Για παραπάνω ασφάλεια, οι γονείς μπορούν να επιλέξουν έναν καθηγητή που να έχει δικό του μέσο, οπότε δεν θα μπαίνει ούτε αυτός σε κάποιο μέσο μεταφοράς για να φθάσει στο μάθημα.

Μάθημα εξ αποστάσεως: η ιδανική λύση

Τον καιρό της καραντίνας τα μαθήματα στο σχολείο γίνονται εξ αποστάσεως και ομολογουμένως τα αποτελέσματα δεν ήταν και τα καλύτερα. Ο λόγος που συνέβη αυτό είναι το γεγονός ότι οι καθηγητές αλλά και το σχολικό σύστημα ήταν απροετοίμαστοι γι’ αυτό το πολύ δύσκολο και πολύπλοκο εγχείρημα. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε ότι λόγω της έλλειψης διορισμών, το προσωπικό στη Δημόσια εκπαίδευση είναι πολύ γερασμένο, οπότε δεν έχει εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες.

Οι καθηγητές ιδιαίτερων από την άλλη είναι πιο νέοι κι έχουν σαφώς περισσότερες ψηφιακές δεξιότητες, οπότε και ανταποκρίθηκαν πολύ καλύτερα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Αν λοιπόν ανησυχείτε για τον ιό και θέλετε να προφυλάξετε το παιδί και την οικογένεια σας, τότε τα ιδιαίτερα μαθήματα εξ αποστάσεως με έναν ειδικευμένο καθηγητή είναι σίγουρα η καλύτερη λύση αφού καθηγητής και μαθητής δεν θα έρχονται καν σε φυσική επαφή.

Μπορείτε να μπείτε στο ediaitera.gr και να επιλέξετε τον καθηγητή που σας ενδιαφέρει και προσφέρει online μαθήματα, να επικοινωνήσετε μαζί του και να κλείσετε άμεσα το πρώτο σας διαδικτυακό μάθημα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.