Με νέα οχήματα ενισχύεται η Ελληνική Αστυνομία στη Θεσσαλία με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021 -2027

0 320

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του Γενικού Αστυνομικού Περιφερειακού Διευθυντή Θεσσαλίας Υποστράτηγου Αστέριου Μαντζιώκα με στόχο τον προγραμματισμό δράσεων για την ενίσχυση του επιχειρησιακού ρόλου και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της Αστυνομίας ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027.

Στο πλαίσιο της συνάντησης προγραμματίστηκε η κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης για την προμήθεια νέων αστυνομικών οχημάτων διαφόρων τύπων καθώς και εξοπλισμού από τη δράση του νέου ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021 -2027 «Βελτίωση οδικής ασφάλειας στο περιφερειακό και τοπικό δίκτυο».

Σημειώνεται ότι από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 χρηματοδοτήθηκε και έγινε η προμήθεια 67 αστυνομικών οχημάτων διαφόρων τύπων, 51 ασυρμάτων πομποδεκτών και 4 φορητών ραντάρ για τις ανάγκες των Αστυνομικών Υπηρεσιών στη Θεσσαλία, με συνολικό προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ. Ενώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2007 -2013 χρηματοδοτήθηκε και έγινε η προμήθεια 64 αστυνομικών οχημάτων διαφόρων τύπων και 20 αλκοολόμετρων με συνολικό προϋπολογισμό 1,9 εκατ. ευρώ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής ΕΣΠΑ Θεσσαλίας Μελίνα Σαραφίδου, η Προϊστάμενη της Μονάδας Α’ Πολυτίμη Γραββάνη, το στέλεχος της Μονάδας Α’ Κατερίνα Πούλιου, τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Πλατιάς Κων/νος, Κεντριφύλλης Ιωακείμ και Πανταζής Χρήστος και ο Προσωπάρχης του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας Αστυνομικός Υποδιευθυντής Παναγιώτης Οικονόμου.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr