Χρ. Μιχαλάκης: Επιστολή στο ΥΠΑΑΤ για στήριξη πτηνοτρόφων

0 335

Μία ακόμη παρέμβαση για την στήριξη του κτηνοτροφικού κόσμου, έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

Με επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά, ζητά να συμπεριληφθεί στο μέτρο στήριξης των ζωοτροφών μια μεγάλη μερίδα πτηνοτρόφων που έχουν μείνει εκτός, καθώς με βάση τα όσα προβλέπονται, δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης οι πτηνοτρόφοι που διαθέτουν τα πτηνά τους ζωντανά, με συνέπεια να στερούνται μίας σημαντικής βοήθειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τονίζει πως «ο αποκλεισμός των πτηνοτρόφων αυτών από την στήριξη που δίνεται, είναι άδικος, καθώς το κόστος προμήθειας των απαραίτητων ζωοτροφών είναι το ίδιο υψηλό για όλους και προφανώς ανεξάρτητο από τον τρόπο διάθεσης των πτηνών» και ζητά την τροποποίηση του μέτρου, έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνεται σε αυτό και η κατηγορία των πτηνοτρόφων που διαθέτουν τα παραγόμενα πτηνά ζωντανά.

Στο κείμενο της επιστολής ο Χρήστος Μιχαλάκης αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας γνωρίζουμε ότι έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων από πτηνοτρόφους στους οποίους δεν δίνεται η δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για ενίσχυση στα πλαίσια του Μέτρου 22 – Υπομέτρο 2 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους κτηνοτρόφους των τομέων εντατικής αιγοπροβατοτροφίας, βοοτροφίας, πτηνοτροφίας και χοιροτροφίας».

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι πτηνοτρόφοι πουλάνε τα πτηνά τους ζωντανά, με αποτέλεσμα να μην περιλαμβάνονται στη λίστα των δικαιούχων, καθώς σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το συγκεκριμένο μέτρο, ενίσχυση λαμβάνουν μόνο οι σφαγές.

Αντιλαμβάνεστε ότι ο αποκλεισμός των πτηνοτρόφων αυτών από την στήριξη που δίνεται, είναι άδικος, καθώς το κόστος προμήθειας των απαραίτητων ζωοτροφών είναι το ίδιο υψηλό για όλους και προφανώς ανεξάρτητο από τον τρόπο διάθεσης των πτηνών (ζωντανά ή σφαγμένα).

Με βάση τα ανωτέρω, θεωρούμε ότι μία τροποποίηση στο εν λόγω Μέτρο, η οποία θα συμπεριλάμβανε και την κατηγορία των πτηνοτρόφων που διαθέτουν τα παραγόμενα πτηνά ζωντανά, θα ήταν σύμφωνη με το πνεύμα ισότητας και ισονομίας που χαρακτηρίζει διαχρονικά τις αποφάσεις του Υπουργείου.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr