Tips για να Προφυλάξετε το εξοχικό σας από ληστείες

Μην αφήνετε το εξοχικό σας στο έλεος των ληστών.Μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να είστε ασφαλής

0 251

Πώς να προφυλαχθείτε από τις ληστείες σε εξοχικά

Στην χώρα μας σχεδόν όλοι έχουν κι ένα εξοχικό. Τα σπίτια αυτά είναι οι αγαπημένοι μας χώροι για χαλάρωση και ξεκούραση, δεδομένου όμως ότι δεν αποτελούν τη πρώτη κατοικία μας, η ασφάλεια τους δεν αποτελεί και μεγάλη έγνοια για τους περισσότερους από εμάς. Αυτό φυσικά είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος. Λόγω του γεγονότος ότι τα σπίτια αυτά είναι άδεια και παραμελημένα τις περισσότερες μέρες του χρόνου, αποτελούν έναν από τους αγαπημένους «στόχους» των απανταχού κλεφτών.

Οι περισσότεροι γνωρίζοντας αυτό φροντίζουν ώστε να αφήνουν στα εξοχικά τους μόνο πράγματα με σχετικά χαμηλές τιμές και χαμηλής αξίας, με τη λογική ότι ίσως να μην τα προτιμήσουν οι κλέφτες αλλά ακόμη και αν τελικά τα κλέψουν, η ζημιά θα είναι σχετικά μικρή. Η κλοπή ωστόσο δεν είναι πάντα ο σκοπός μίας διάρρηξης. Δεν είναι λίγοι αυτοί που είχαν «φιλοξενούμενους» στο εξοχικό τους για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ άλλοι ξαφνικά ήρθαν αντιμέτωποι με υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και τηλεφώνου, οι οποίοι και φυσικά οφείλονταν στους εν λόγω «μουσαφίρηδες».

Όπως μπορείτε να καταλάβετε λοιπόν, η ασφάλεια του εξοχικού σας θα πρέπει να σας ενδιαφέρει και μάλιστα πολύ. Ας δούμε λοιπόν μερικές συμβουλές για να κοιμάστε πιο ήσυχα.

Αποσυνδέστε τα πάντα

Όπως είπαμε και πριν, πολλοί κλέφτες δεν ψάχνουν μόνο για αντικείμενα να κλέψουν αλλά και για ένα μέρος να περάσουν τον χειμώνα. Μην τους κάνετε τη ζωή τους εύκολη λοιπόν! Αποσυνδέστε ρεύμα, νερό και τηλέφωνο όταν θα φύγετε από το εξοχικό σας και πάρτε μαζί σας όλα τα τιμαλφή. Αν έχετε συστήματα ασφαλείας που χρειάζονται το τηλέφωνο για να σας ειδοποιήσουν – θα μιλήσουμε αργότερα γι’ αυτά – προτιμήστε κάποια που να δουλεύουν ασύρματα.

Μην ρίξετε μαύρη πέτρα όταν φύγετε

Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε όσον αφορά την ασφάλεια του εξοχικού σας, είναι να σταματήσετε να το επισκέπτεστε μετά το καλοκαίρι. Καλό είναι λοιπόν να περνάτε συχνά απλά για να ρίχνετε μία ματιά και να βλέπουν όλοι ότι το σπίτι δεν είναι τελείως εγκαταλελειμμένο. Σε περίπτωση που δείτε κάτι παράξενο σε κάποια επίσκεψη σας, καλέστε αμέσως την Αστυνομία.

Αγοράστε κάποιο σύστημα ασφαλείας

Όπως είπαμε και πριν, το παν είναι να κάνετε ξεκάθαρο στους κλέφτες και όχι μόνο ότι το σπίτι σας δεν είναι αφημένο στη μοίρα του όσο λείπετε. Ένας συναγερμός ή μία κάμερα σίγουρα θα δώσει αυτό το μήνυμα και θα κρατήσει σχεδόν όλους τους παρείσακτους μακριά, αφού οι περισσότεροι διαρρήκτες εξοχικών είναι απλά απελπισμένοι φτωχοδιάβολοι και όχι εγκληματίες σαν αυτούς που βλέπουμε στις ταινίες. Προτιμήστε συναγερμούς με ασύρματο σύστημα ειδοποίησης στο κινητό σας. Θα βρείτε σίγουρα σε πολλές εταιρείες συστημάτων ασφαλείας.

Περάστε κάγκελα

Τα κάγκελα ασφαλείας είναι ίσως το καλύτερο μέτρο ασφαλείας για το εξοχικό σας. Ο λόγος που το λέμε αυτό είναι το γεγονός ότι στην ουσία πρόκειται για ένα εμπόδιο το οποίο και θα πρέπει να ξεπεράσει ή να αφαιρέσει ο κλέφτης με πολύ κόπο και αφιερώνοντας πολύ χρόνο. Όπως και πριν, οι περισσότεροι διαρρήκτες απλά δεν έχουν τις γνώσεις και τον εξοπλισμό για να κάνουν κάτι τέτοιο. Αν δεν θέλετε να είναι σαν φυλακή το εξοχικό σας τις ημέρες χαλάρωσης, μπορείτε να περάσετε πτυσσόμενα κάγκελα τα οποία και θα βρείτε σε πολύ καλή τιμή σε επιχειρήσεις όπως η Cancelletto – Συστήματα Ασφαλείας.

Να έχετε καλές σχέσεις με τους ντόπιους

Τέλος, μια πολύ καλή και απλή πρόταση είναι να μιλήσετε με κάποιον ντόπιο και να του ζητήσετε να περνάει που και που από το εξοχικό σας και να σας ειδοποιήσει αν δει κάτι παράξενο και γενικά αν ακούσει ια πολλά κρούσματα κλοπών στην περιοχή και άλλα παράξενα. Ένας άνθρωπος που περνάει συχνά από το σπίτι σίγουρα θα είναι αποτρεπτικός παράγοντας για πολλούς κλέφτες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.