Λέμε ναι στα γνήσια ανταλλακτικά αυτοκινήτου

0 380

Όλοι κάποια στιγμή έχουμε βρεθεί στο σημείο να έχουμε μια βλάβη με το αυτοκίνητο μας, και να ψάχνουμε να βρούμε ανταλλακτικά αυτοκινήτου.

Εκεί βρισκόμαστε στο δίλημμα εάν θα πρέπει να αγοράσουμε ένα μεταχειρισμένο ανταλλακτικό ή ένα καινούριο ανταλλακτικό είτε αυθεντικό είτε ιμιτασιόν. Φυσικά, αυτό που μας φέρνει μπροστά σε αυτό το δίλημμα είναι η τιμή καθώς τα μεταχειρισμένα τις περισσότερες φορές είναι πολύ φθηνότερα από τα καινούρια και ειδικά από τα γνήσια ανταλλακτικά. Αλλά είναι η τιμή τόσο σημαντική έτσι ώστε να επιλέξει κάποιος ένα φθηνό μεταχειρισμένο ανταλλακτικό;

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των καινούριων ανταλλακτικών αυτοκινήτου:

Τις περισσότερες φορές είναι καλό να επιλέγουμε γνήσια ανταλλακτικά αυτοκινήτων και μάλιστα είναι πιο εύκολο από ποτέ το να βρούμε ανταλλακτικά Nissan ή οποιασδήποτε άλλης εταιρείας.

  • Ας πάρουμε το παράδειγμα ενός δίσκο πλατό. Εάν πάτε να αγοράσετε ένα δίσκο πλατό γιατί χάλασε αυτό του αυτοκινήτου σας, και επιλέξετε ένα μεταχειρισμένο, δεν μπορείτε να ξέρετε πόσο αντοχή θα έχει πλέον στον χρόνο. Μπορεί να έχει την ίδια αντοχή με ένα καινούριο αλλά μπορεί και η αντοχή του να είναι μόλις μερικούς μήνες ή ακόμα χειρότερα μερικές εβδομάδες. Έτσι, υπάρχει η περίπτωση να πληρώσετε για κάτι το οποίο όμως δεν θα κάνει την δουλειά σας και θα χρειαστείτε να αγοράσετε ένα ακόμα είτε καινούριο είτε μεταχειρισμένο.
  • Μπορεί να σας εγγυηθούν για την ποιότητα των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτου αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια καθώς τις περισσότερες φορές τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αγοράζονται με το κιλό από χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία ή ακόμα και η Ιαπωνία μέσα σε κοντέινερ. Επίσης εάν το ανταλλακτικό προέρχεται από τρακαρισμένο αυτοκίνητο τότε μπορεί να έχει μια ζημιά που να μην είναι εμφανής στο απλό μάτι.
  • Ακόμη στην περίπτωση που αγοράσει κάποιος καινούρια ανταλλακτικά αυτοκινήτου και αυτά χαλάσουν, πάντα υπάρχει εγγύηση από την εταιρεία, είτε αυτό είναι ιμιτασιόν είτε αυτό είναι γνήσιο.

Συνοψίζοντας μπορούμε να δούμε τα παρακάτω σαν πλεονεκτήματα για τα καινούρια ανταλλακτικά αυτοκινήτου:

  • Εγγύηση Ποιότητας
  • Αντοχή στον Χρόνο
  • Πιο καλή συνεργασία με άλλα μέρη του αυτοκινήτου

Τελευταίο που θέλουμε να αναφέρουμε αλλά πιο σημαντικό σε σχέση με όλα τα παραπάνω είναι ότι τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτου εάν χαλάσουν την ώρα του ταξιδιού μπορεί να σας καθυστερήσουν σε μια σημαντική συνάντηση σας ή ακόμα χειρότερα να σας προξενήσουν κάποιο ατύχημα. Επομένως, καταλαβαίνετε ότι αγοράζοντας γνήσια ανταλλακτικά οι πιθανότητες βλάβης μειώνονται κατά πολύ.

Κι επειδή η ασφάλεια στο αυτοκίνητο είναι η βασικότερη προϋπόθεση, όταν χρειαζόμαστε να κάνουμε μια επιδιόρθωση σε αυτό, καλό είναι να μην σκεφτούμε το χρηματικό ποσό που θα χρειαστεί να χαλάσουμε και να επενδύσουμε σε ανταλλακτικά αυτοκινήτου που θα μας εξασφαλίσουν την ασφάλεια που χρειαζόμαστε. Εξάλλου, τα γνήσια ανταλλακτικά θα αργήσουν να φθαρούν, οπότε σε κάθε περίπτωση είμαστε κερδισμένοι!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.