Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις τους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου σου;

0 320

Είναι κάτι που σίγουρα έχεις βιώσει και είναι πάρα πολύ ενοχλητικό. Μπαίνεις στο αυτοκίνητό σου με καταρρακτώδη βροχή, ανοίγεις τους υαλοκαθαριστήρες και καταφέρνεις το απόλυτο τίποτα.

Είτε αρχίζουν να τρίζουν, είτε δεν καθαρίζουν καλά και αφήνουν γραμμές και σημάδια στο παρμπρίζ. Αυτό σίγουρα μπορεί να γίνει απίστευτα εκνευριστικό, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως μπορεί να καταλήξει επικίνδυνο.

Οι υαλοκαθαριστήρες υπάρχουν για να σου εξασφαλίζουν την απόλυτη ορατότητα και να κρατούν πεντακάθαρο το οπτικό σου πεδίο. Οπότε η αλλαγή τους, όταν αυτό χρειάζεται, είναι κρίσιμης σημασίας. Τόσο για την δική σου ασφάλεια, όσο και για όλων όσων επιβαίνουν στο όχημά σου.

Κάθε πότε λοιπόν πρέπει να αλλάζεις τους υαλοκαθαριστήρες;

Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζεις είναι πως ο χρόνος της αλλαγής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μερικοί από αυτούς είναι η ποιότητα που έχουν τα λάστιχα υαλοκαθαριστήρων, ο τρόπος χρήσης και η συχνότητά τους, αλλά και οι καιρικές συνθήκες.

Επειδή τα λάστιχα των υαλοκαθαριστήρων ξεραίνονται και σκληραίνουν, τόσο από την καθημερινή φθορά, όσο και από τα καιρικά φαινόμενα, καλό θα είναι να τους αλλάζεις 1 φορά τον χρόνο, ώστε να είσαι πάντα σίγουρος πως καθαρίζουν σωστά, χωρίς να αφήνουν γραμμές και σημάδια ή να κάνουν θόρυβο.

Όπως μπορείς να καταλάβεις και μόνος σου, οι υαλοκαθαριστήρες που χρησιμοποιούνται πολύ συχνά ή εκτίθενται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, χρειάζεται να αντικατασταθούν πιο σύντομα, καθώς φθείρονται πολύ περισσότερο.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αντικαθιστάς τους υαλοκαθαριστήρες σου, μετά τους καλοκαιρινούς μήνες, για να μην ξεραίνονται τα λάστιχα των υαλοκαθαριστήρων και να μην  στραβώνουν από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Εννοείται πως αν εντοπίσεις φθορά, σε οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή, τότε είναι σκόπιμο να αντικατασταθούν ακόμα νωρίτερα.

Πού μπορείς να βρεις ποιοτικούς υαλοκαθαριστήρες;

Αν χρειάζεσαι άμεση αντικατάσταση των υαλοκαθαριστήρων σου, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να μπεις στο https://saveltrade.gr/.

Εδώ θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από υαλοκαθαριστήρες και μεμονωμένα λάστιχα υαλοκαθαριστήρων, από τις κορυφαίες εταιρείες της αγοράς, που θα καλύψουν όλες τις απαιτήσεις σου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.