Ιδέες για καναπέ σαλονιού από την Becozy — 3 Βασικοί κανόνες διάταξης

0 667

Μερικές φορές είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν κάθε σπίτι να αποπνέει ζεστασιά και φιλοξενία, κάτι που φυσικά εξαρτάται και από το προσωπικό σας γούστο. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα κύρια στοιχεία που το αποτελούν. Όπως είναι λογικό αντικείμενα όπως οι τοίχοι και τα μεγάλα έπιπλα ορίζουν το κάθε δωμάτιο. Συνεπώς, ο τρόπος με τον οποίο επιλέγετε τη διάταξη αυτών επηρεάζει τη συνολική αίσθηση.

 

Στο σαλόνι, ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δώσετε στον καναπέ σαλονιού, για παράδειγμα. Αυτός θα ορίσει πόσο μεγάλος και ευρύχωρος είναι ο χώρος αυτός, αλλά και πόσο φιλόξενος. Η επιλογή του κατάλληλου καναπέ είναι απλώς το πρώτο βήμα, αλλά και το πιο σημαντικό. Για να είστε βέβαιοι πως ο καναπές σαλονιού της επιλογής σας είναι ο καταλληλότερος, επισκεφθείτε την Becozy και διαλέξτε ανάμεσα σε μοντέρνους καναπέδες σαλονιού, αλλά και custom made έπιπλα.

 

Αφού επιλέξετε τον καναπέ σαλονιού που θα στολίσει το χώρο σας, πρέπει να σκεφτείτε τη διάταξη του σαλονιού σας, ώστε να φαίνεται πάντα υπέροχο και να αξιοποιείτε κάθε τετραγωνικό. Ας δούμε μερικές συμβουλές που καλό είναι να έχετε υπόψιν.

Μην μπλοκάρετε την ενέργεια

Όχι, δε μιλάμε απαραίτητα για feng shui, αν και οι βασικοί του κανόνες βασίζονται στην αρμονική σύνθεση των επίπλων του σπιτιού σας. Όταν τοποθετήσετε τον καναπέ σαλονιού που αγοράσατε πρέπει να βεβαιωθείτε πως δεν εμποδίζει άλλα βασικά έπιπλα του χώρου ή στοιχεία διακόσμησης. Βεβαιωθείτε πως ο χώρος σας παραμένει ανοιχτός και πως μπορείτε να μετακινηθείτε άνετα σε αυτόν. Έτσι, το σαλόνι σας θα φαίνεται μεγαλύτερο αλλά ταυτόχρονα και φιλόξενο. Μια ιδέα για να το πετύχετε αυτό είναι να επιλέξετε γωνιακούς καναπέδες από την Becozy στις διαστάσεις της προτίμησής σας για να αξιοποιήσετε τον άδειο χώρο κοντά στους τοίχους.

Μην υποτιμάτε τα τραπέζια

Αν και είναι εναλλακτική πρόταση με βάση τις κλασικές επιλογές διάταξης ενός σαλονιού, η τοποθέτηση μίας τραπεζαρίας πίσω από τον καναπέ σαλονιού θα δώσει άλλη διάθεση στο χώρο. Όχι μόνο είναι πρακτικό, αλλά και βοηθά το χώρο να γίνει πιο ζεστός. Σκεφτείτε πως μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ ατμοσφαιρικό φωτισμό τοποθετώντας ένα φωτιστικό πάνω στο τραπέζι που θα φωτίζει γλυκά το χώρο γύρω από τον καναπέ σας. Σημαντικό είναι φυσικά το τραπέζι να είναι στις ίδιες διαστάσεις με τον καναπέ, για αυτό η λύση βρίσκεται σε custom made έπιπλα για να επιλέξετε τις διαστάσεις της προτίμησής σας αλλά και τα υλικά κατασκευής για ομοιογένεια.

Το κλειδί είναι η εργονομία

Οι αρχιτέκτονες εσωτερικών χώρων προτείνουν να τοποθετούμε τον καναπέ σαλονιού σε ένα σημείο στο χώρο που έχει νόημα. Ειδικότερα σε μικρούς χώρους, όπου κάθε εκατοστό μετράει πραγματικά. Πρέπει πάντα να σκέφτεστε που θα τοποθετήσετε άλλα σημεία εστίασης, όπως η τηλεόραση, ένα παράθυρο με θέα, ή η μπαλκονόπορτα. Αφήστε αρκετό ελεύθερο γύρω από τον καναπέ σας για να κινείστε εύκολα και να μην εμποδίζονται οι υπόλοιπες δραστηριότητες της καθημερινότητάς σας.

 

Στην Becozy διαθέτουμε κομψά έπιπλα, υψηλής αισθητικής, ποιότητας, και εργονομίας που ταιριάζουν απόλυτα στο χώρο σας. Επιλέξτε καναπέ σαλονιού Becozy στις διαστάσεις που εσείς επιθυμείτε, αλλά και με τα υλικά, τα υφάσματα, και τον σχεδιασμό που προτιμάτε

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr