Γιατί η προώθηση SEO είναι απαραίτητη για το site σας

0 424

Το internet στις μέρες μας έχει γίνει μέρος της ζωής και της καθημερινότητας μας. Μπορούμε να πούμε ότι είναι άπειρο και όχι μόνο αυτό, αλλά κάθε μέρα μεγαλώνει κι άλλο αφού προστίθενται συνέχεια καινούργια sites. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, ένα site – ειδικά αν είναι καινούργιο – είναι δύσκολο να καταφέρει να ξεχωρίσει και να βρει το κοινό του χωρίς κάποια βοήθεια. Η βοήθεια αυτή δεν είναι άλλη από την προώθηση ιστοσελίδων με την οποία στην ουσία «διαφημίζεται ή προμοτάρεται» ένα site.

Η προώθηση site μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, ο πιο διαδεδομένος και σημαντικός όμως δεν είναι άλλος από το περίφημο SEO (Search Engine Optimization),δηλαδή την βελτιστοποίηση ενός site για μηχανές αναζήτησης. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να γνωρίζετε για την προώθηση SEO και γιατί είναι τόσο σημαντική, αν όχι και απαραίτητη, για το site σας.

Προώθηση ιστοσελίδων στη πρώτη σελίδα της Google

Λένε ότι το καλύτερο μέρος για να εξαφανίσει κανείς ένα πτώμα είναι η δεύτερη σελίδα αποτελεσμάτων του Google, αφού οι περισσότεροι χρήστες σχεδόν ποτέ δεν επισκέπτονται κάποιο site που δεν βγαίνει στην πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων. Εννοείται ότι η κατάταξη των αποτελεσμάτων μίας αναζήτησης κάθε άλλο παρά τυχαία δεν είναι καθώς γίνεται με βάση τα ειδικά κριτήρια ενός πολύ πολύπλοκου και εξαιρετικά σημαντικού αλγόριθμου. Αν θέλετε η ιστοσελίδα σας να έχει επισκεψιμότητα, θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων για σχετικές αναζητήσεις, ενώ καλό θα ήταν να καταλαμβάνει και υψηλή θέση στην σελίδα αυτή. Όσο πιο υψηλή η θέση στη πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων τόσο πιο μεγάλη και η επισκεψιμότητα. Εδώ είναι που μπαίνει στο παιχνίδι η προώθηση website με τη μέθοδο SEO.

Πόσο σημαντικό είναι το SEO ιστοσελίδων; Ποιά τα οφέλη της προώθησης;

Με απλά λόγια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η προώθηση ιστοσελίδων SEO έχει σαν σκοπό να ανεβάσει την κατάταξη μίας ιστοσελίδας στις σελίδες αποτελεσμάτων σχετικών αναζητήσεων στη Google και όλες τις άλλες μηχανές αναζήτησης. Δεδομένου ότι η επισκεψιμότητα ενός site – άρα και η κερδοφορία του – εξαρτάται από τη θέση του στις σελίδες αποτελεσμάτων, μπορείτε να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι το SEO για την επιτυχία ενός site.

Το μεγάλο όφελος του SEO είναι το γεγονός ότι φέρνει σε ένα site το περίφημο organic traffic, δηλαδή επισκέπτες που ψάχνουν ενεργά για το θέμα του. Εννοείται ότι ένας επισκέπτης που καταφθάνει «από μόνος του» σε ένα site και όχι εξαιτίας κάποιας διαφήμισης είναι πολύ πιθανό να κάνει κάποια αγορά ή άλλη επιθυμητή ενέργεια. Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η SEO προώθηση έχει μόνιμα αποτελέσματα αφού ένα site που πληροί πολλά κριτήρια κατάταξης θα τα πληροί για πάντα, δεδομένου ότι δεν θα γίνουν ριζικές αλλαγές σε αυτό μετά την βελτιστοποίηση του.

Πως να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας;

Όσον αφορά το SEO, υπάρχουν πολλές τεχνικές προώθησης ιστοσελίδων που μπορούν να βοηθήσουν το site σας να ανέβει θέσεις στις σελίδες κατάταξης, ωστόσο οι περισσότερες από αυτές απαιτούν ειδικές γνώσεις ή πολύ χρόνο. Γενικά, η προώθηση ιστοσελίδας με τη μέθοδο του SEO είναι καλό να γίνεται από επαγγελματίες, αλλιώς μπορεί να υπάρξουν λάθη που θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για το site και τη κατάταξη του. Η βελτιστοποίηση γίνεται τόσο εντός του site – με την απλοποίηση της δομής του, τη προσθήκη περιεχομένου, την εξασφάλιση σωστής λειτουργίας σε όλες τις συσκευές κλπ – όσο κι εκτός site, όπως η συνεργασία με άλλα site.

Βελτιστοποίηση SEO το 2021 – 2022

Το SEO εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά σημαντικό, ίσως τώρα η σημασία του να είναι ακόμη μεγαλύτερη αφού η Πανδημία έκανε πολλές επιχειρήσεις να στραφούν στο internet, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Με άλλα λόγια, η προώθηση ιστοσελίδων στο Google είναι ακόμη πιο απαραίτητη τώρα, οπότε αν θέλετε να βελτιώσετε την επισκεψιμότητα του site σας, θα πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα σε κάποια επιχείρηση SEO.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr