Φυσικές θεραπείες για την σεξουαλική υγεία των ανδρών

0 756

Τι είναι όμως η στυτική δυσλειτουργία, ας εξηγήσουμε αρχικά κάποια βασικά πράγματα. Στυτική δυσλειτουργία ή (ΣΔ)  επίσης γνωστή ως ανικανότητα είναι η κατάσταση κατά την οποία ένας άνδρας δεν μπορεί να επιτύχει ή να διατηρήσει στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας. Τα συμπτώματα μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν μειωμένη σεξουαλική επιθυμία ή λίμπιντο. Η ΣΔ επηρεάζει πάνω από 40% των ανδρών στον κόσμο άνω των 40 ετών και είναι επίσης γνωστό ότι επηρεάζει και νεότερους άνδρες.

Υπάρχουν πολλές θεραπείες εκεί έξω για ΣΔ και αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν, θεραπεία, συνταγογραφούμενα φάρμακα ,  αντλίες κενού , εμφυτεύματα και χειρουργική επέμβαση, αλλά πολλοί άνδρες προτιμούν τα φυσικά φάρμακα για στυτική δυσλειτουργία. Η έρευνα έχει δείξει ότι ορισμένες φυσικές επιλογές που μπορεί να βελτιώσουν τα συμπτώματα ΣΔ.

Δεν υπάρχει καμία θαυματουργή τροφή ή δράση που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τη στυτική δυσλειτουργία. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι ορισμένες τροφές και συμπληρώματα μαζί με αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να βοηθήσουν.

1. ΝΙΤΡΙΚΑ ΑΛΑΤΑ ΣΕ ΦΥΛΛΩΔΗ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σέλινο και το σπανάκι, μπορεί να αυξήσουν την κυκλοφορία λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νιτρικά άλατα. Ο χυμός των τεύτλων έχει βρεθεί ότι είναι πλούσιος σε νιτρικά άλατα. Τα νιτρικά είναι αγγειοδιασταλτικά, που σημαίνει ότι ανοίγουν τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνουν τη ροή του αίματος.

Πολλά χρόνια πριν ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ εγκρίνει το πρώτο φάρμακο για την ΣΔ το 1998, είχαν ήδη δημοσιευτεί αρκετές αναφορές περιστατικών σχετικά με τις ευεργετικές επιδράσεις των νιτρικών αλάτων για τη στυτική δυσλειτουργία. Τα φάρμακα για την ΣΔ που χρησιμοποιούνται σήμερα βασίζονται στις χαλαρωτικές επιδράσεις των νιτρικών στα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν το πέος.

2. ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Μια πρόσφατη μελέτη στο περιοδικό Circulation διαπίστωσε ότι τα φλαβονοειδή στη μαύρη σοκολάτα βελτιώνουν την κυκλοφορία στο αίμα. Αυτό θα μπορούσε να είναι καλό για προβλήματα στύσης που οφείλονται σε κακή κυκλοφορία. Τα φλαβονοειδή είναι φυσικά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα φυτά από τις τοξίνες και βοηθούν στην αποκατάσταση της βλάβης των κυττάρων.

Μελέτες δείχνουν ότι τα φλαβονοειδή και άλλα αντιοξειδωτικά έχουν παρόμοια αποτελέσματα στους ανθρώπους. Μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση της χοληστερόλης, που είναι και οι δύο παράγοντες που συμβάλλουν στη στυτική δυσλειτουργία.

3. ΠΡΩΤΕΙNΗ ΣΤΑ ΦΙΣΤIΚΙΑ ΑΙΓIΝHΣ

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε πως οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία που έτρωγαν φιστίκια Αιγίνης κάθε μέρα για τρεις εβδομάδες παρουσίασαν σημαντική βελτίωση σε σεξουαλικά ζητήματα, όπως ΣΔ, σεξουαλική επιθυμία και συνολική σεξουαλική ικανοποίηση.

Τα οφέλη των φιστικιών για προβλήματα στύσης μπορεί να οφείλονται σε μια πρωτεΐνη που ονομάζεται αργινίνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων.

4. ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡEIΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ

Τα στρείδια είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια πως έχουν αφροδισιακές ιδιότητες . Ο λόγος που έχουν αυτές τις ιδιότητες είναι επειδή τα στρείδια έχουν υψηλά επίπεδα του ορυκτού ψευδαργύρου, που παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης και τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης θα μπορούσαν να είναι ένας λόγος για τη στυτική δυσλειτουργία. Η έρευνα που παρουσιάστηκε σε μια συνάντηση της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας μπορεί να προσφέρει μια άλλη σύνδεση: τα ωμά οστρακοειδή περιέχουν ενώσεις που διεγείρουν την απελευθέρωση σεξουαλικών ορμονών τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

5. ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι το καρπούζι μπορεί να έχει ευεργετική δράση στη στυτική δυσλειτουργία, όπως το Viagra ή το potencialex και μπορεί επίσης να αυξήσει τη σεξουαλική επιθυμία (αγοράστε το potencialex απο το uromed.gr).Το καρπούζι είναι πλούσιο σε ευεργετικά συστατικά γνωστά ως φυτοθρεπτικά συστατικά. Τα φυτοθρεπτικά συστατικά είναι επίσης αντιοξειδωτικά. Ένα από τα οφέλη τους είναι ότι χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία που παρέχουν στύση. Αν και το καρπούζι είναι κατά 92% νερό, το υπόλοιπο 8% μπορεί να κάνει θαύματα για την καρδιά και τη σεξουαλική σας απόλαυση.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ

Ορισμένες δραστηριότητες ή η έλλειψη δραστηριότητας μπορεί να έχουν αντίκτυπο στο ΣΔ, επομένως πριν δοκιμάσετε κάποια διεγερτικά χάπια ή φυσικές θεραπείες για ΣΔ, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να κάνετε κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας.

Μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής που πρέπει να λάβετε υπόψη περιλαμβάνουν:

6. ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Η τακτική άσκηση έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στη βελτίωση της συνολικής υγείας. Για το ΣΔ, η βελτιωμένη αρτηριακή πίεση, η ροή του αίματος και τα γενικά οφέλη για την υγεία μπορεί να μειώσουν δραστικά τον κίνδυνο ενός άνδρα να έχει ή να αναπτύξει ΣΔ.

7. ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΛΚΟΟΛ

Και οι δύο δραστηριότητες ενέχουν αρκετούς πιθανούς κινδύνους για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου της ΣΔ. Η μείωση ή η εξάλειψη αυτών των δραστηριοτήτων μπορεί να βοηθήσει να σταματήσουν τα προβλήματα ΣΔ.

8. ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ

Ένας άνδρας μπορεί να έχει προβλήματα με τη σεξουαλική απόδοση εάν είναι υπερβολικά στρεσαρισμένος. Το άγχος μπορεί να προέλθει από μια ποικιλία περιστάσεων, όπως η εργασία, τα οικονομικά και τα προβλήματα σχέσεων. Η εύρεση τρόπων αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και μπορεί να βελτιώσει το ΣΔ.

ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Η καλύτερη λύση είναι να τρώτε μια υγιεινή διατροφή που είναι καλή για την καρδιά και το κυκλοφορικό σας. Άλλες τροφές που είναι καλές για την κυκλοφορία σας περιλαμβάνουν τα κράνμπερι, τα μήλα, τα φιστίκια, τα κρεμμύδια, το τσάι και το κόκκινο κρασί. Οι πιθανότητες είναι ότι, εάν φροντίζετε καλά την υγεία των αγγείων σας, αποφεύγετε το άγχος όπου μπορείτε, τακτική άσκηση, πολύ κάπνισμα και χαμηλότερο επίπεδο αλκοόλ (σχεδόν το μόνο που χρειάζεστε για έναν ισορροπημένο υγιεινό τρόπο ζωής) θα αποφύγετε πολλές από τις κοινές αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας.

Πηγή : Flash.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr