Φωτιστικά δαπέδου ή φωτιστικά οροφής;

0 970

 

Θέλετε ν’ ανανεώσετε το σπίτι σας επιλέγοντας Led φωτιστικά που θα το φωτίσουν διαφορετικά και πιο οικονομικά; Η ποιότητα του φωτός στη ζωή μας καθορίζει και τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, γι’ αυτό καλό είναι ν’ αφιερώσουμε λίγο χρόνο στην επιλογή φωτιστικών για τον οικιακό ή τον επαγγελματικό μας χώρο και να κάνουμε πρώτα έναν φωτιστικό σχεδιασμό. Τι φωτιστικές ανάγκες έχετε; Πόσες φωτιστικές πηγές χρειάζονται; Αυτές θα καλυφθούν αποκλειστικά με φωτιστικά οροφής ή μπορούν να ενισχυθούν από φωτιστικά δαπέδου;

Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να διαβάσουμε τις φωτιστικές σας ανάγκες και να συνηγορήσουμε υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς, αν και στις συχνότερες περιπτώσεις, πρόκειται για έναν συνδυασμό.

1)Είστε αναγνώστης ή κάνετε άλλες πνευματικές εργασίες; Αν σας αρέσει (ή είστε υποχρεωμένοι) να διαβάζετε κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, καλό είναι να προσθέσετε στο σαλόνι σας ή στο γραφείο σας, φωτιστικά δαπέδου, που θα φωτίζουν ακριβώς εκεί που το χρειάζεστε. Με αυτόν τον τρόπο θα κουράζετε λιγότερο τα μάτια σας και δεν είστε υποχρεωμένοι να φωτίσετε ολόκληρο το σαλόνι σας. Το ίδιο ισχύει και για άλλες πνευματικές εργασίες, όπως μια παρτίδα σκάκι ή κάποια χειροτεχνία.

2)Ποια είναι η καθημερινότητά σας; Κατά τη διαδικασία του σχεδιασμού φωτισμού ή της διακόσμηση του χώρου σας, παίζει σημαντικό ρόλο ν’ αναλογιστείτε ποια είναι η καθημερινότητά σας και πως αυτή μεταφράζεται στον χώρο που αφιερώνετε στο σπίτι σας. Το lifestyle σας, πρέπει να εξυπηρετείται από τον χώρο σας. Φωτιστικά οροφής ή δαπέδου μπορούν να φωτίσουν καλύτερα αυτόν;

3)Διαθέτει κάποιος από τους συγκατοίκους σας προβλήματα όρασης; Τα ιατρικά θέματα οφείλουν να είναι πάντα η προτεραιότητά μας, ιδιαίτερα αν ζούμε μόνιμα σ’ έναν χώρο. Μην παραλείψετε να συμβουλευτείτε όλα τ’ άτομα με τα οποία συζείτε για τις δικές τους προτιμήσεις ή ανάγκες.

4)Ρυθμίστε την φωτεινότητα του χώρου σας. Ανεξάρτητα αν έχετε επιλέξει φωτιστικά δαπέδου ή φωτιστικά οροφής, μπορείτε να ρυθμίσετε την φωτεινότητα του χώρου σας –και την ενέργεια που ξοδεύετε- συμπληρώνοντας τα led φωτιστικά σας με κάποιο ρυθμιστή dimmer.  Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παίξετε σε διάφορες φωτεινότητες ανάλογα με την στιγμή ή την δική σας διάθεση.

5)Οι ανάγκες σας δεν είναι πάγιες, αλλά μεταβάλλονται ανάλογα με την περίσταση ή την δραστηριότητά σας. Οι περισσότεροι χώροι, μπορούν να φωτιστούν με ποικίλους τρόπους. Κάποιες στιγμές όπως σε συναθροίσεις στο σπίτι ή σε κάποιο γεύμα ενδείκνυται να έχετε έναν υπερφωτισμένο χώρο. Σε μια τέτοια περίπτωση τα φωτιστικά οροφής θα φωταγωγήσουν τον χώρο σας. Σε άλλες στιγμές, όπως όταν βλέπετε τηλεόραση ή όταν κάνετε κάποια μικρή οικιακή δουλειά, φωτιστικά δαπέδου θα κάνουν τη δουλειά τους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr