Εναλλακτικοί τρόποι καπνίσματος: Ποια τα οφέλη από τα εναλλακτικά τσιγάρα;

0 175

Εάν,  σκέφτεστε να κόψετε το κάπνισμα, υπάρχουν επιλογές. Μιλάμε για εναλλακτικούς τρόπους καπνίσματος, όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τις θερμαινόμενες συσκευές καπνού. Αν και το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει βγει στις αγορές πολύ νωρίτερα από το θερμαινόμενο, και τα 2 έχουν αποκτήσει φανατικούς υποστηρικτές παγκοσμίως. Βέβαια, μεταξύ τους έχουν διαφορές ως προς τη λειτουργία τους, αλλά δεν παύουν να είναι μια μέθοδος διακοπής του καπνίσματος. Μπορεί να μην έχουν εγκριθεί ακόμα ως υποκατάστατα, αλλά οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Έτσι, αν έχετε πάρει τη μεγάλη απόφαση να ξεφύγετε από τις βλαβερές συνέπειες του κοινού τσιγάρου, διαβάστε παρακάτω τι είναι τα ηλεκτρονικά και τι τα θερμαινόμενα τσιγάρα:

 

Τι είναι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

 

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ηλεκτρονικές συσκευές που παράγουν ατμό. Εδώ, δεν υπάρχει καπνός, αλλά ένα υγρό αναπλήρωσης το οποίο θερμαίνεται και ατμοποιείται. Επίσης, σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει καύση καπνού ούτε τα παράγωγα του. Τα υγρά αναπλήρωσης περιέχουν νικοτίνη στη μεγαλύτερη πλειοψηφία. Όμως, υπάρχουν και τα αντίστοιχα με μηδενική περιεκτικότητα. Οι έρευνες των τελευταίων ετών, έδειξαν πως είναι κατά 95% περισσότερο ασφαλή από τα κοινά τσιγάρα. Η κοινότητα των ατμιστών μεγαλώνει όλο και περισσότερο χρόνο με το χρόνο σε όλο τον κόσμο. Αυτό που έχει κάνει να κολλήσουν μαζί του, είναι η μεγάλη ποικιλία αρωμάτων στα υγρά αναπλήρωσης που τα κάνουν να μην το βαριούνται ποτέ. Στο κατάστημα e-cig – Alter Ego, μπορείτε να βρείτε μια ευρεία γκάμα διαφορετικών τύπων ecig και άλλων ατμικών προϊόντων, όπως υγρά αναπλήρωσης, αξεσουάρ και ανταλλακτικά εξαρτήματα.

 

Τι είναι τα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού

 

Τα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού είναι γνωστά ως θερμαινόμενα τσιγάρα, βγήκαν στην αγορά σχετικά πρόσφατα, μετά την εμφάνιση των ηλεκτρονικών τσιγάρων. Πρόκειται για συσκευές που χρησιμοποιούν καπνό χωρίς όμως να παράγουν στάχτη ή πραγματικό καπνό. Δηλαδή, θερμαίνουν κανονικό καπνό και δημιουργούν την αίσθηση πως καπνίζετε ένα κοινό τσιγάρο. Είναι ηλεκτρονικές συσκευές, επαναφορτιζόμενες όπου γίνεται προσθήκη ενός μικρού τσιγάρου. Όμως, το συγκεκριμένο, αν και περιέχει νικοτίνη, είναι ειδικά επεξεργασμένο, έτσι ώστε να μην καίγεται. Μετά από επιστημονικές έρευνες, τα αποτελέσματα ήταν πως τα θερμαινόμενα τσιγάρα  είναι λιγότερο βλαβερά από το κοινό τσιγάρο. Εφόσον δεν υπάρχει καύση, τότε δεν υπάρχουν και οι επακόλουθες αρνητικές  επιδράσεις στον οργανισμό, όπως στην περίπτωση του καπνίσματος.

 

Οι διαφορές και οι ομοιότητες τους με το παραδοσιακό τσιγάρο

 

Τα οφέλη των εναλλακτικών τσιγάρων συγκριτικά με το παραδοσιακό τσιγάρο είναι διάφορα. Κατ’ αρχήν, επειδή όπως προαναφέρθηκε, δεν υπάρχει καύση καπνού, αυτό σημαίνει το εξής: Δεν υπάρχει δημιουργία μονοξειδίου του άνθρακα και απελευθέρωση τοξικών ουσιών. Αυτό τα κάνει νούμερο ένα επιλογή για λόγους υγείας. Από την άλλη, τα θερμαινόμενα τσιγάρα, όπως και τα ηλεκτρονικά περιέχουν νικοτίνη. Αυτή είναι μια ομοιότητα με το κοινό τσιγάρο. Οπότε, η εξάρτηση από αυτή συνεχίζει να υφίσταται. Η μόνη εξαίρεση είναι όταν στο ατμικό τσιγάρο διαλέξουμε ένα υγρό χωρίς νικοτίνη. Έτσι, η απεξάρτηση μπορεί να γίνεται σταδιακά. Επόμενη διαφορά, είναι πως τα εναλλακτικά τσιγάρα δεν προκαλούν σε βαθμό καρδιοπνευμονικά προβλήματα, όπως συμβαίνει με το κάπνισμα. Βέβαια, οι επιστημονικές απόψεις διίστανται. Η ιατρική κοινότητα έχει διαχωριστεί σε εκείνους που υποστηρίζουν πως αυτές οι συσκευές είναι λιγότερο επιβλαβείς, ενώ κάποιοι άλλοι πως προκαλούν το ίδιο προβλήματα, αν και σε μικρότερο βαθμό.

 

Είδαμε πως υπάρχει λύση στη διακοπή του καπνίσματος και αυτό γίνεται με την αντικατάσταση μιας συνήθειας με μια άλλη. Βέβαια, υπάρχουν άνθρωποι που κατάφεραν και έκοψαν το κοινό τσιγάρο χωρίς τη βοήθεια των εναλλακτικών τσιγάρων. Αυτό εξαρτάται από την ψυχολογία σας και το σημαντικότερο από το τι ζητάτε να αλλάξετε στην καθημερινότητα σας. Τόσο το ηλεκτρονικό τσιγάρο όσο και το θερμαινόμενο μπορούν να σας βοηθήσουν προς αυτή τη μετάβαση, ώστε να γίνει πιο ομαλά. Από εκεί και πέρα, οι επιλογές για αυτές τις ηλεκτρονικές συσκευές ποικίλουν. Μπορείτε να βρείτε μοντέλα και μάρκες για κάθε τσέπη, στο στυλ και σχεδιασμό που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας. Κάθε μια από αυτές τις ξεχωριστές συσκευές θα σας προσφέρει και την αντίστοιχη εμπειρία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.