Η διαχρονική αξία της Σκιάθου ως τουριστικού προορισμού – και όχι μόνο

0 712

Είναι αλήθεια ότι η Σκιάθος, το επίκεντρο της τουριστικής ανάπτυξης και της διασκέδασης των Σποράδων, έχει σημειώσει αλματώδη πρόοδο ως καλοκαιρινός ταξιδιωτικός προορισμός τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν υπήρξε πάντα αυτό που είναι σήμερα, το κοσμοπολίτικο νησί δηλαδή που πολλοί προτιμούν για τις διακοπές τους.

Τις προηγούμενες δεκαετίες η Σκιάθος είχε συνδεθεί με τον κορυφαίο διηγηματογράφο και «άγιο» των ελληνικών γραμμάτων Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, του οποίου υπήρξε η γενέτειρα. Μέσα από το ανεκτίμητο έργο του, και ειδικά μέσα από έργα όπως η «Φόνισσα» και το «Όνειρο στο κύμα», μάθαμε τις παραλίες, τις κρυφές γωνιές της, τις γειτονιές της και τους οικισμούς της, αποκτώντας μια μεταφυσική και απόκοσμη εικόνα για το νησί.

Η Σκιάθος, όμως, στο πέρασμα των χρόνων έγινε κοσμοπολίτισσα και πόλος έλξης για χιλιάδες εγχώριους αλλά και ξένους τουρίστες που αγάπησαν το νησί και άρχισαν να το εμπιστεύονται για να περάσουν σε αυτό τις ξένοιαστες στιγμές των καλοκαιρινών τους διακοπών. Με συγκριτικά πλεονεκτήματα την άγρια φύση και την οργιώδη βλάστηση που πλαισιώνουν και συμπληρώνουν τις γαλαζοπράσινες ακτές της, έγινε σύντομα τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής που απευθύνεται σε ποιοτικό τουρισμό, χωρίς ποτέ να πάψει να είναι προσιτός στους εγχώριους παραθεριστές, τόσο τους Βορειοελλαδίτες όσο και τους «γείτονες» Θεσσαλούς, αλλά και τους Αθηναίους, που την προσεγγίζουν από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ακολουθώντας τη νότια ακτογραμμή του νησιού, συναντά κανείς μια ατέλειωτη σειρά από παραλίες που καταλήγουν στις ξακουστές Κουκουναριές. Μπορεί βέβαια αυτή να είναι η πιο προβεβλημένη παραλία του νησιού, αλλά θα είναι κρίμα για τον επισκέπτη αν δεν χαρεί και τις υπόλοιπες παραλίες του, όπως ο Βρωμόλιμνος, η Καναπίτσα, η Μπανάνα, η Αγία Ελένη, τα Μάραθα και πολλές ακόμη. Αν ο καιρός είναι καλός και δεν σηκώνει κύμα, είναι επιβεβλημένη και μια βόλτα με καΐκι στα Λαλάρια, που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του νησιού και διακρίνονται για τα κατάλευκα, αστραφτερά βότσαλά τους.

Οι φιλόξενοι Σκιαθίτες είναι έτοιμοι να σας υποδεχθούν στα καταστήματά τους, στις ταβέρνες και στα κέντρα διασκέδασης, μα πάνω απ’ όλα στα δωμάτιά τους, στα στούντιο και στα ξενοδοχεία τους, μεταξύ τυων οποίων και το Hotels Skiathos Mystery που καλύπτουν κάθε ανάγκη και κάθε οικονομικό σας προγραμματισμό. Η Σκιάθος είναι ένα νησί που φημίζεται για τα πολυτελή, πεντάστερα ξενοδοχεία του, αρκετά από τα οποία βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τις παραλίες, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει και πολύ οικονομικές λύσεις με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που υπάρχουν, ειδικά στην πόλη.

Όσο για τη νυχτερινή της ζωή, δεν είναι τυχαίο που η Σκιάθος θεωρείται το επίκεντρο της διασκέδασης των Σποράδων και συγκεντρώνει τόσο πολλούς νέους –και όχι μόνο– που θέλουν να ζήσουν νύχτες γεμάτες ένταση. Τα μπαράκια της, που βρίσκονται κυρίως στο Παλιό Λιμάνι,  προσφέρουν χαλαρωτική ατμόσφαιρα και ποιοτική μουσική, ενώ οι πιο… δραστήριοι προτιμούν τα κλαμπ για διασκέδαση μέχρι πρωίας. Ο καθένας μπορεί να βρει το στέκι που του ταιριάζει μέσα από ένα μεγάλο φάσμα επιλογών.

Με λίγα λόγια, η Σκιάθος αποτελεί πλέον ένα από τα πιο «βαριά χαρτιά» του ελληνικού τουρισμού και γίνεται όλο και πιο δημοφιλής σε Έλληνες και ξένους τουρίστες που έχουν γοητευθεί από τις φυσικές της ομορφιές και την έντονη ζωή της.

Δείτε επίσης https://skiathosmystery.com/bars-restaurants-skiathos/

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr