Επισκευή πλυντηρίου ρούχων Πίτσος: Γιατί δεν αντλεί τα νερά & τι μπορώ να κάνω;

0 533

Μία από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο κάτοχος ενός πλυντηρίου ρούχων είναι να παραμένει ο κάδος γεμάτος νερά. Αφού, λοιπόν, έχει ολοκληρωθεί η πλύση, τα νερά δεν έχουν αντληθεί, με αποτέλεσμα τα ρούχα να «κολυμπούν» σε αυτά. Το πιο πιθανό είναι ότι η πόρτα δεν θα ανοίγει καν και όσο και αν ακούγεται ενοχλητικό, αυτός είναι ο τρόπος του πλυντηρίου να σας προστατεύσει από τη διαρροή που θα ακολουθήσει αν ανοίξετε την πόρτα και όλα τα νερά του κάδου ξεχυθούν έξω.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετά συχνά οι τεχνικοί που εξειδικεύονται στην επισκευή πλυντηρίου ρούχων Πίτσος. Συχνά, η βλάβη δεν είναι σοβαρή και προκαλείται από κάτι απλό, όμως δυστυχώς δεν είναι σπάνιο να υπάρχει κάποιο πρόβλημα που χρειάζεται προσοχή.

Οι ειδικοί στις επισκευές και τα services οικιακών συσκευών από την Attika Service 365 μας εξηγούν μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε μια πρώτη προσέγγιση, όμως αν δυσκολεύεστε σε οτιδήποτε, καλό είναι να καλέσετε αμέσως τεχνικό, ώστε να μην προκαλέσετε μεγαλύτερη ζημιά.

Σωλήνας αποστράγγισης

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι ο σωλήνας αποστράγγισης, ο οποίος αφαιρείται εύκολα από την πίσω πλευρά του πλυντηρίου. Μπορεί να έχει κάπου κάποιο εμπόδιο που αποτρέπει την άντληση των νερών. Αν το εμπόδιο είναι στην άκρη του σωλήνα μπορείτε να το τραβήξτε με μια τσιμπίδα. Διαφορετικά, χρήσιμος είναι ένας λεπτός σωλήνας που θα σας βοηθήσει να σπρώξετε το εμπόδιο προς τα έξω.

Αντλία αποστράγγισης

Ένα εμπόδιο (π.χ. κέρμα) μπορεί επίσης να βρίσκεται στην αντλία αποστράγγισης και να την έχει φρακάρει. Δυστυχώς, όμως, σπάνια θα το δείτε εύκολα, καθώς αυτό λογικά δεν θα βρίσκεται στην είσοδο αλλά στο εσωτερικό της και αν παραμείνει εκεί μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον ιμάντα ή την τροχαλία.

Συνεπώς, αν δεν παρατηρείτε κάποιο εμφανές εμπόδιο στην αντλία, είναι πιο ασφαλές να καλέσετε τεχνικό για την επισκευή του πλυντηρίου, καθώς ενδέχεται να μην υπάρχει καν εμπόδιο, αλλά να χρειάζεται η αντλία αντικατάσταση.

Μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού

Αν και δεν είναι πολύ σύνηθες, αξίζει να το δοκιμάσετε. Αφού έχει περάσει λίγη ώρα από την ολοκλήρωση της πλύσης και εφόσον έχετε διαπιστώσει ότι δεν έχει φράξει ο σωλήνας αποστράγγισης, τότε μπορείτε να θέσετε σε λειτουργία το πρόγραμμα αποστράγγισης.

Αν αυτό λειτουργήσει κανονικά και αντλήσει τα νερά, είναι πιθανό το πρόβλημα της αποστράγγισης να οφείλεται στο απορρυπαντικό. Αν βάζετε πολύ μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού, τότε δημιουργούνται πολλοί αφροί, οι οποίοι εμποδίζουν την αντλία να αντλήσει τα νερά εγκαίρως. Θα πρέπει να βάζετε πάντα την ενδεδειγμένη ποσότητα απορρυπαντικού για το φορτίο ρούχων σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr