10 βότανα για Αποτοξίνωση και απώλεια βάρους

0 199

Δεν είναι μυστικό ότι τα βότανα και τα μπαχαρικά που βάζετε στο πιάτο σας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους. Πολλά βότανα και μπαχαρικά έχουν αποδειχθεί ότι καταπολεμούν την βουλιμία, ενισχύουν την καύση λίπους και την απώλεια βάρους. Παρακάτω θα βρείτε  τα 10 πιο συνηθισμένα βότανα που μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

1. Πιπέρι καγιέν

Το πιπέρι καγιέν είναι ένα είδος πιπεριάς τσίλι, που χρησιμοποιείται ευρέως για να φέρει μια πικάντικη δόση γεύσης σε πολλά πιάτα. Περιέχει την ένωση καψαϊκίνη, η οποία δίνει στο πιπέρι καγιέν την χαρακτηριστική θερμότητά του και προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία.

Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η καψαϊκίνη μπορεί να ενισχύσει ελαφρώς το μεταβολισμό, αυξάνοντας τον αριθμό των θερμίδων που καίτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η καψαϊκίνη μπορεί επίσης να μειώσει την πείνα για να προωθήσει την απώλεια βάρους.

Μια μικρή μελέτη διαπίστωσε ότι η λήψη καψουλών καψαϊκίνης αύξησε τα επίπεδα πληρότητας και μείωσε τη συνολική πρόσληψη θερμίδων ( πηγή).

Μια άλλη μελέτη σε 30 άτομα έδειξε ότι η κατανάλωση ενός γεύματος που περιέχει καψαϊκίνη μείωσε τα επίπεδα της γκρελίνης , της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για την τόνωση της πείνας).

2. Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι ένα μπαχαρικό που παρασκευάζεται από το ρίζωμα του ανθισμένου φυτού τζίντζερ. Συχνά χρησιμοποιείται στην ιατρική ως φυσική θεραπεία για μια μεγάλη ποικιλία παθήσεων. Πρισμένες έρευνες δείχνουν ότι το τζίντζερ μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Μια ανασκόπηση 14 μελετών σε ανθρώπους έδειξε ότι η λήψη συμπληρωμάτων με τζίντζερ μείωσε σημαντικά τόσο το σωματικό βάρος όσο και το λίπος στην κοιλιά (πηγή).

Μια άλλη ανασκόπηση 27 μελετών σε ανθρώπους, ζώα και σε δοκιμαστικούς σωλήνες κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του βάρους αυξάνοντας τον μεταβολισμό και την καύση λίπους ενώ ταυτόχρονα μειώνει την απορρόφηση λίπους και την όρεξη.

3. Ρίγανη

Η ρίγανη είναι ένα πολυετές βότανο που ανήκει στην ίδια οικογένεια φυτών με τη μέντα, τον βασιλικό, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο. Περιέχει καρβακρόλη, μια ισχυρή ένωση που μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της απώλειας βάρους.

Μια μελέτη σε ποντίκια σε δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά που είτε περιείχε καρβακρόλη είτε όχι, διαπίστωσε ότι αυτά που έλαβαν καρβακρόλη κέρδισαν σημαντικά λιγότερο σωματικό βάρος και σωματικό λίπος από την ομάδα ελέγχου.

Τα συμπληρώματα καρβακρόλης βρέθηκε επίσης ότι επηρεάζουν άμεσα ορισμένα από τα συγκεκριμένα γονίδια και πρωτεΐνες που ελέγχουν τη σύνθεση λίπους στο σώμα.

4. Τζίνσενγκ

Το τζίνσενγκ είναι ένα φυτό με ιδιότητες που προάγουν την υγεία που συχνά θεωρείται βασικό συστατικό στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε πολλούς διαφορετικούς τύπους, συμπεριλαμβανομένων των κορεατικών, κινεζικών και αμερικανικών, τα οποία ανήκουν στο ίδιο γένος φυτών ginseng.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό το ισχυρό φυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Μια μικρή μελέτη διαπίστωσε ότι η λήψη κορεατικού τζίνσενγκ δύο φορές την ημέρα για οκτώ εβδομάδες είχε ως αποτέλεσμα μετρήσιμες μειώσεις στο σωματικό βάρος, καθώς και αλλαγές στη σύνθεση της μικροχλωρίδας του εντέρου.

Ομοίως, μια μελέτη σε ζώα έδειξε ότι το τζίνσενγκ καταπολέμησε την παχυσαρκία αλλάζοντας τον σχηματισμό λίπους και καθυστερώντας την απορρόφηση του εντερικού λίπους.

Διαβάστε περισσότερα : βότανα για απώλεια βάρους στο misswebbie.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.