Ελαιοραβδιστικά: Πως θα επιλέξεις το κατάλληλο;

0 3.381

Τα ελαιοραβδιστικά είναι τα κατάλληλα εργαλεία για το γρήγορο μάζεμα της ελιάς. Υπάρχουν διάφοροι τύποι και εσύ θα βρεις τον κατάλληλο για την έκταση σου.

Το ελαιοραβδιστικό είναι το εργαλείο που θα σε διευκολύνει στην επίπονη και κουραστική διαδικασία του μαζέματος ελιάς. Με την υψηλή ισχύ του και την ταχύτητα λειτουργίας, κάνει σταθερό και δυνατό ράβδισμα χωρίς να επιβαρύνει τα χέρια χάρη στο εργονομικό του βάρος. Επενδύοντας στο κατάλληλο ραβδιστικό, κερδίζεις την καλύτερη απόδοση των δέντρων σου στον λιγότερο χρόνο:

Ελαιοραβδιστικά μπαταρίας

Τα ελαιοραβδιστικά μπαταρίας σου δίνουν εξαιρετικά μεγάλη εμβέλεια και μπορείς να εργαστείς πολύ άνετα σε ένα χωράφι με πυκνότητα στα δέντρα. Είναι κατάλληλα για κάθε έκταση και δέντρο. Το μειονέκτημα τους όμως είναι το βάρος, λόγω της μπαταρίας και το σχετικά υψηλότερο κόστος σε σχέση με ένα ρεύματος.

Ελαιοραβδιστικά ρεύματος

Πρόκειται για τα πιο δημοφιλή ελαιοραβδιστικά. Λειτουργούν με παροχή ρεύματος και πολλές φορές απαιτούν την ύπαρξη πρίζας ή μοτέρ. Λειτουργούν με 12 ή 24 volt, αναλόγως με το μοντέλο που θα διαλέξεις. Είναι αρκετά εύκολα στον χειρισμό και πολύ ελαφριά καθώς δεν περιέχουν μπαταρίες που αυξάνουν το βάρος και πολύ οικονομικά στην απόκτηση τους. Στα μείον είναι η μικρή αυτονομία λόγω της απουσίας μπαταρίας και ο περιορισμός των βεργών ανά γεννήτρια.

Ποιο χρειάζομαι τελικά;

Αυτό έχει να κάνει καθαρά με το πώς θα το χρησιμοποιήσεις. Εάν έχεις μία μικρή έκταση και δουλεύεις μόνο μπορείς να προμηθευτείς ένα ελαιοραβδιστικό ρεύματος ώστε να κάνεις ξεκούραστα το μάζεμα της ελιάς χωρίς να έχεις περιορισμούς από τις γεννήτριες. Ως μικρός παραγωγός θες και την πιο οικονομική λύση.

Εάν έχεις πολλά δέντρα, σε διάφορες περιοχές και είναι διάσπαρτα, η γεννήτρια σίγουρα δεν είναι η λύση σου. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να απασχολείς και εργάτες για το μάζεμα της ελιάς, οπότε τα ελαιοραβδιστικά μπαταρίας είναι καταλληλότερα για εσένα. Κάνουν γρήγορα την δουλειά, χωρίς να τραυματίζουν τον καρπό και μπορείς να δουλεύεις ταυτόχρονα πολλά σημεία.

Θες περισσότερες λύσεις;

Εάν αναζητάς περισσότερες λύσεις γύρω από τα εργαλεία κήπου, το μάζεμα της ελιάς ή εξαρτήματα, τότε επισκέψου το ηλεκτρονικό κατάστημα του Paint House. Εκεί σε περιμένουν πολλά εργαλεία και μηχανήματα  κήπου στις καλύτερες προσφορές, τα οποία θα σε βοηθήσουν σε κάθε αγροτική ή κηπουρική εργασία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr