Μεγάλη συμμετοχή των γιατρών του ΙΚΑ στην απεργία

Ξεπέρασε το 60% το ποσοστό συμμετοχής των τρικαλινών γιατρών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ χθες πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε η Ομοσπονδία τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους 16 μόνιμους γιατρούς στην απεργία πήραν μέρος οι 9 και από τους 33 συμβασιούχους μετείχαν οι 23.

0 246

Ξεπέρασε το 60% το ποσοστό συμμετοχής των τρικαλινών γιατρών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ χθες πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε η Ομοσπονδία τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους 16 μόνιμους γιατρούς στην απεργία πήραν μέρος οι 9 και από τους 33 συμβασιούχους μετείχαν οι 23. Ξεπέρασε το 60% το ποσοστό συμμετοχής των τρικαλινών γιατρών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ χθες πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε η Ομοσπονδία τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους 16 μόνιμους γιατρούς στην απεργία πήραν μέρος οι 9 και από τους 33 συμβασιούχους μετείχαν οι 23.
Όσον αφορά τους υγειονομικούς υπαλλήλους από τους 17, οι 10 τελούσαν σε άδεια και οι υπόλοιποι 7 έλαβαν μέρος στην κινητοποίηση. Οι υγειονομικοί υπάλληλοι θα συμμετάσχουν καθολικά και στη δεύτερη ημέρα της απεργίας. Ο κλάδος διαμαρτύρεται γιατί η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τα υπουργεία Απασχόλησης και Εθνικής Οικονομίας με αιφνιδιαστική τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή, επέκτειναν τη χορήγηση του ειδικού επιδόματος-κινήτρου(150 ευρώ περίπου) μόνο στους διοικητικούς υπαλλήλους του Ιδρύματος, παρά τις παλαιότερες υποσχέσεις για τη χορήγησή του σε ολόκληρο το προσωπικό.
Για αυτό ζητούν την άμεση χορήγησή του και στους γιατρούς και στο υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό χωρίς να γίνονται διαχωρισμοί.
Επίσης οι γιατροί διεκδικούν:
• Την επιτάχυνση των διαδικασιών προκήρυξης των 2.000 θέσεων μονίμων γιατρών, καθώς επίσης και την προκήρυξη των υπολοίπων κενών οργανικών θέσεων(36.500 περίπου).
• Την άμεση εργασιακή τακτοποίηση συμβασιούχων έργου(διετής διάρκειας) 800 περίπου γιατρών με κανονικές συμβάσεις αορίστου χρόνου. Ήδη σε λίγο καιρό θα απολυθούν, αν δεν τακτοποιηθούν.
• Επιτάχυνση των διαδικασιών θεσμοθέτησης του επιστημονικού βαθμολογίου.
• Την άμεση επαναχορήγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης που επανειλημμένως έχει υποσχεθεί και τη βελτίωση των απαράδεκτα χαμηλών αποδοχών των γιατρών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
• Την αναβάθμιση της περίθαλψης του ΙΚΑ με βελτίωση του απαράδεκτου συστήματος των τηλεφωνικών ραντεβού, τη δημιουργία γραφείου υποδοχής ασθενών(για την αντιμετώπιση εκτάκτων και επειγόντων περιστατικών), την κατάργηση της λίστας αναμονής με πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού και τη βελτίωση της υποδομής των συνθηκών εργασίας.
Όπως υποστηρίζεται οι κινητοποιήσεις θα συνεχ ισθούν και θα κλιμακωθούν αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, ενώ τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται με προσωπικό ασφαλείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr