Η “Κόκκινη Κάρτα” γράφει…

Όλα τα εγκλήματα κρύβουν πάθος, μερικά φρίκη λένε οι ειδικοί. Όλοι οι δρόμοι της πόλης είναι για κλάματα, σε όλους γίνεται το έλα να δείς. Στην Κονδύλη κάθισε και μοιρολόγα. Η « Κόκκινη κάρτα » βγήκε σεργιάνι και ρωτά….

0 250

Όλα τα εγκλήματα κρύβουν πάθος, μερικά φρίκη λένε οι ειδικοί. Όλοι οι δρόμοι της πόλης είναι για κλάματα, σε όλους γίνεται το έλα να δείς. Στην Κονδύλη κάθισε και μοιρολόγα. Η « Κόκκινη κάρτα » βγήκε σεργιάνι και ρωτά….

1) Με δύο υπό κατάρρευση ακίνητα ασχολήθηκε η « Κόκκινη κάρτα » της 18ης Ιουνίου από το Ράδιο Σταγών και τους 87,6.

Επικίνδυνο πολύ είναι το υπό κατάρρευση παλαιό σπίτι στην οδό Λευκωσίας ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου. « Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ειρημένοι » βρίσκονται καθημερινά εντός του δρόμου που τώρα το καλοκαίρι διασχίζουν πολλοί τουρίστες που επισκέπτονται την παλιά πόλη.
Υπόσχεση είχε πάρει η « Κόκκινη κάρτα » στα μέσα του χειμώνα, ότι σύντομα το παλιό ακίνητο θα κατεδαφιζόταν από το Δήμο. Φεύγει και ο Ιούνιος και λύση δε δόθηκε.
Υποσχέσεις δόθηκαν. Υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν.

Κόκκινη κάρτα και επανέρχομαι.

Όσο για την οικία στην οδό Γκόρζα στο Καστράκι, που ρίχνει μέσα σε μικρή αυλή πέτρες και κεραμίδια, φίδια και ποντίκια, κανείς δεν είναι αρμόδιος αφού οι ιδιοκτήτες δε δίνουν σημεία ζωής. Οι ιδιοκτήτες της διπλανής κατοικίας είναι αδύνατον να κινηθούν όπως ο νόμος ορίζει γιατί ο νόμος θέλει νομικούς που πληρώνονται…  Εδώ ο τοίχος έσπασε και κεφάλι.
Υποσχέσεις δόθηκαν. Θα τηρηθούν;
Πάντως το ρεπορτάζ συνεχίζεται και λύση θα βρεθεί.

 

2) Αποσπάσματα από ρεπορτάζ της εκπομπής « Κόκκινη κάρτα »

Όλα τα εγκλήματα κρύβουν πάθος, μερικά φρίκη λένε οι ειδικοί.

Όλοι οι δρόμοι της πόλης είναι για κλάματα, σε όλους γίνεται το έλα να δείς. Στην Κονδύλη κάθισε και μοιρολόγα.

Η « Κόκκινη κάρτα » βγήκε σεργιάνι και ρωτά:

Τι είναι εκεί κύριοι αρμόδιοι; Είναι πεζόδρομος; Επιτρέπεται το παρκάρισμα; Τι είδους κακοτεχνία είναι  αυτή; Γιατί έγινε έτσι πλακόστρωτος ο δρόμος; Εξυπηρετεί κάποιους; Πώς; Τι; Γιατί;

Είναι δυνατόν να μην επιτρέπεται το παρκάρισμα και να μην είναι πόντος αδειανός; Αφαιρούνται πινακίδες από εκεί; Ποιοι είναι αρμόδιοι; Δημοτική αρχή ή Αστυνομία;
Για την Κονδύλη λέμε σήμερα ακούει κανείς;
Απάντηση δεν πήραμε…
Τώρα διαβάζει κανείς;

 

3) Το πανηγύρι σχόλασε στην Αγία Τριάδα του Δήμου Τυμφαίων. Τέλεια όλα αλλά χωρίς την εμφάνιση πολιτικών. Την ξέχασαν την Αγία Τριάδα λοιπόν οι πολιτικοί μας αφού δεν προβλέπονταν για την ώρα εκλογές. Έστειλαν τηλεγραφήματα κι όλο κάποιοι θα κατέφθαναν. Πού να καταφθάσουν όμως αφού δεν καταφτάνουν εκλογές;

Δεν πειράζει…. Του χρόνου.

Θα καταφθάσουν με πιο πολύ κέφι θα ρίξουν και τις ομιλίες τους και τις ζεμπεκιές τους, θα φτιάξουν και γεφύρια και στολίδια. Ως τότε Χρόνια Πολλά.

Όπως και αν έχει αυτή η εκδήλωση της όμορφης Αγίας Τριάδας πάντα είναι πετυχημένη αφού οι συντελεστές της προσπαθούν πολύ.

Ελένη Σκαρλάτου – Δημοσιογράφος – Εκπομπή "Κόκκινη Κάρτα" 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr