Υπάρχει αντιπολίτευση; – Γράφει ο Απόστολος Αλεξίου

0 1.062

Αυτό είναι το μόνιμο ερώτημα που κυριαρχεί στην κεντρική πολιτική σκηνή μετά το ηγεμονικό 41% της Νέας Δημοκρατίας.

Η απάντηση έχει δοθεί και δίνεται καθημερινά. Η μόνη σοβαρή, αξιόπιστη και θεσμική αντιπολίτευση είναι το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του Νίκος Ανδρουλάκης.

Δεν πρόκειται για δήλωση εντυπωσιασμού που στερείται περιεχομένου, αλλά για την πραγματικότητα που βιώνουμε εδώ και μήνες. Ποιος άλλος έχει υποχρεώσει την κυβέρνηση σε τόσες αλλεπάλληλες ήττες από το 2019 και μετά;

Η εκλογή του κ. Δούκα στο δήμο Αθηναίων αλλά και του κ. Κουρέτα στην περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν μόνο η αρχή της αποδόμησης του αφηγήματος ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ηγεμονία του κ. Μητσοτάκη. Μια ηγεμονία που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις συνεχόμενες παραιτήσεις των στενών του συνεργατών. Στην αρχή ο ανιψιός του και στη συνέχεια οι κύριοι Παπασταύρου και Μπρατάκος. Τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί αν το ΠΑΣΟΚ δεν δρούσε με απόλυτη θεσμικότητα, κόντρα σε όλα τα media που προσπαθούσαν να επιβάλουν στην κοινή γνώμη το αφήγημα της κυβέρνησης, τόσο για τις υποκλοπές όσο και για το έγκλημα των Τεμπών.

Όλοι θυμόμαστε την παρότρυνση πολιτικών και δημοσιογράφων προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ,να πάει στο Μαξίμου να ενημερωθεί στο ‘αυτί’ για τον λόγο της παρακολούθησης του και την επιμονή του ιδίου να κινηθεί απολύτως θεσμικά απευθυνόμενος στη δικαιοσύνη. Εν τέλη η δικαίωση ήρθε από το ΣΤΕ, δίνοντας  μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση, ότι ο δρόμος της νομιμότητας μπορεί να είναι μακρύς αλλά είναι ο ορθός.

Η ίδια ακριβώς εικόνα και με το έγκλημα των Τεμπών, όπου το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης ήταν να παραποιήσει τα ηχητικά με σκοπό τον επηρεασμό της κοινής γνώμης προς το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους.

Εξάλλου η τακτική πλέον είναι γνωστή. Όταν η κυβέρνηση στριμώχνεται από σκάνδαλα ή κρίσεις η απάντηση είναι μόνο επικοινωνία και καμία ουσιαστική λύση. Με αποκορύφωμα την επιστράτευση των δημοσιογράφων που προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα θέματα αυτά έχουν κουράσει.

Αλήθεια για ποια θέματα να μιλάμε; Μήπως για την οικονομία;

Το μεγάλο όπλο της κυβέρνησης έχει καταλήξει σε μεγάλη της αδυναμία. Μια σειρά δεδομένων το αποδεικνύουν.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν τη δεύτερη χειρότερη αγοραστική δύναμη στην ευρωπαϊκή ένωση μετά τη Βουλγαρία την ίδια στιγμή που οι τράπεζες παρουσιάζουν ρεκόρ κερδών από τις υπερχρεώσεις. Το ελληνικό χρέος έχει φτάσει σε ιστορικό ύψος, με το παραγωγικό μοντέλο της χώρας να στηρίζεται αποκλειστικά στο real estate και τον τουρισμό. Ο πληθωρισμός καλπάζει μαζί με τις τιμές των ενοικίων, την ιδιά στιγμή που το χάσμα μεταξύ των μισθών και των κερδών των επιχειρήσεων ολοένα και αυξάνεται. Σε αυτό το σκηνικό έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι οι Έλληνες είναι οι δεύτεροι σε ιδιωτικές δαπάνες για την υγειά πίσω μόνο ξανά από τη Βουλγαρία.

Πως αξιοποίησε η κυβέρνηση το ταμείο ανάκαμψης για να επιλύσει κάποια από αυτά τα προβλήματα;

Μα φυσικά μοιράζοντας τα χρήματα στους λίγους και ισχυρούς.

Το στοίχημα, λοιπόν, των ερχόμενων ευρωπαϊκών εκλογών είναι να δοθεί ένα μήνυμα στην κυβέρνηση πως υπάρχει ένα κόμμα που υιοθετεί μια προοδευτική προσέγγιση, στηρίζοντας την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω επενδύσεων σε καινοτόμες τεχνολογίες και την προώθηση βιώσιμων οικονομικών μοντέλων. Παράλληλα, προωθεί μέτρα που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και μειώνουν τις ανισότητες, με ειδική προσοχή στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Μέσα από τις θέσεις του σχετικά με την οικονομία, την προστασία του περιβάλλοντος, τις υποθέσεις υποκλοπών και την ενίσχυση της δικαιοσύνης, το ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι είναι έτοιμο να αναλάβει τις προκλήσεις της εποχής με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα, προσδοκώντας να συνεχίσει να είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την πολιτική σταθερότητα και την πρόοδο της χώρας.

ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr