Ομιλία για την διαχείριση του πένθους στην ενορία της Διάβας

0 1.072

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Δρ. Φιλοσοφίας και Θεολογίας κ. Ιωάννη Πλεξίδα με θέμα ‘’Η διαχείριση του πένθους και της απώλειας’’.

Ο κ. Πλεξίδας αναφέρθηκε στο ζήτημα του θανάτου και στα στάδια του θανάτου όπως τα βιώνει εκείνος που πενθεί. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις θέσεις των Πατέρων της Εκκλησίας για το ζήτημα του θανάτου και στις θέσεις της σύγχρονης ψυχολογίας, σημειώνοντας πως αυτά που αναφέρει η ψυχολογία σήμερα τα είχαν πει τους πρώτους αιώνες οι μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας όπως ο άγιος Γρηγόριος Νύσσης, ο Μ. Βασίλειος και ο άγιος Μάξιμος Ομολογητής. Ακολούθησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Ο κ. Πλεξίδας κατάγεται από τα Τρίκαλα και έχει πλούσιο βιογραφικό με ένα μεταπτυχιακό και δύο διδακτορικά. Είναι καθηγητής φιλόλογος στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων. Έχει συγγράψει βιβλία θεολογικού και φιλοσοφικού ενδιαφέροντος, συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια και μεταφράζει έργα Πατέρων της Εκκλησίας. Έχει συνεργαστεί με μεγάλους θεολόγους και φιλοσόφους, όπως ο Χρήστος Γιανναράς, ο Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου Ιωάννης Ζηζιούλας κ.ά. Επίσης συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

 

Εκ του Ιερού Ναού

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr