Γιώργος Βαΐου: Ευτυχώς τότε ήταν η Κονιόρδου

0 959

Ήταν άνοιξη του 2017 και δημοτική αρχή ήταν οι ίδιοι που σήμερα μας κυβερνούν, με άλλο αρχηγό φυσικά. Τότε λοιπόν δημοτική αρχή και Περιφέρειά (Αγοραστός) ψηφίζουν και προωθούν στο Υπουργείο Πολιτισμού τις απαγορεύσεις στο χώρο των Μετεώρων που θα ήταν ίσως και η ταφόπλακα για την περιοχή.

Για καλή μας τύχη, κάποιοι (τυχάρπαστοι) αντιστέκονται σε όλα εκείνα τα σχεδία και με το ανοιχτό μυαλό της Υπουργού κ. Κονιόρδου, η πιθανή καταστροφή αποσιωπάτε.

Τι απαγορεύσεις ψήφισαν όμως οι τότε και νυν τοπικοί άρχοντες και ο κ. Αγοραστός και γιατί;

Θα πρέπει να απαγορευτεί είπαν τότε όλοι:

Η κινηματογράφηση, βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση για επαγγελματική, εμπορική και διαφημιστική χρήση, συμπεριλαμβανομένων και των φωτογραφήσεων – βιντεοσκοπήσεων γάμου.

Η αναρρίχηση επί των βράχων – σχοινοβασία

Επειδή τελευταία διαπιστώθηκε μια «άναρχη» εκτέλεση της δραστηριότητας αυτής, καθώς και με την αυθαίρετη επιλογή διαδρομών από κάθε αναρριχητή (πράγμα που συνεπάγεται πολλαπλασιασμό των κινδύνων) οι βράχοι «τραυματίζονται» και υφίστανται μερική αλλά ανεπανόρθωτη βλάβη. Ενόψει αυτών σας γνωρίζουμε, ότι επί εκείνων των βράχων, επί των οποίων υφίστανται εν ενεργεία μονές ή κατάλοιπα μονών που ήταν εν ενεργεία, καθώς και σε βράχους που έχουν οπτική επαφή με αυτούς, δεν πρέπει να επιτραπεί η δραστηριότητα αυτή (δηλαδή παντού).

Τα διάφορα αεραθλήματα:

Σ’ αυτά κατά βάση περιλαμβάνονται: α) ελεύθερη πτώση ανθρώπων με ή χωρίς αλεξίπτωτο (base jumping) από βράχους. (π.χ. το γνωστό ως «παραπέντε») β) πτήση με στολή που διαθέτει δύο φτερούγες και αλεξίπτωτο (wingsuit, συνδυασμός αεροπτερισμού και ελεύθερης πτώσης), γ) ο χειρισμός και πτήση κάθε κατηγορίας αερομοντέλων, που έχουν αυξηθεί κατά κόρον το τελευταίο διάστημα. Πολλές δράσεις πραγματοποιούνται την ίδια στιγμή και σε διαφορετικά σημεία των Μετεώρων.
Για τα αεραθλήματα αυτά προτείνουμε να μην επιτρέπονται, βάσει του άρθρου 10 παρ. 1-4 του Ν. 3028/2002, καθώς για την πραγματοποίηση πολλών από αυτά απαιτούνται βαρέως τύπου μηχανήματα.
Η εκτέλεση αγώνων με μοτοσικλέτες απλές η ανώμαλων διαδρομών (enduro) και αυτοκινήτων κάθε τύπου στο οδικό δίκτυο των Μετεώρων.
Όσον αφορά στη δραστηριότητα οργανωμένης ποδηλασίας ή ποδηλατοδρομίας προτείνουμε, ότι θα μπορούσε να είναι επιτρεπτή μόνον η διέλευση των ποδηλατοδρόμων στο οδικό δίκτυο των Μετεώρων μετά από σχετικό αίτημα των ενδιαφερομένων προς τα αρμόδια όργανα του ΥΠΠΟΑ, αφού ληφθεί η σύμφωνη γνώμη των ηγουμενοσυμβουλίων των ιερών μονών.

Η σημερινή δημοτικοί αρχή κάνοντας μία μεγάλη κωλοτούμπα τι μας λέει:

Προβολή των Μετεώρων και ελεύθερη βιντεοσκόπηση.
Ελεύθερη αναρρίχηση, via ferrata και πεζοπορία.
Αγώνες ποδηλάτου εντός του χώρου.
Αγώνες τρεξίματος βουνού εντός του χώρου.
Ελεύθερο το παραπέντε με και χωρίς μηχανή.
Αερόστατα παντού.
Συναντήσεις μηχανών και αυτοκίνητων.
Ιππικές συναντήσεις και βόλτες.
Πετάγματα Χαρταετών, και πολλά άλλα εντός του χώρου.
Το κορυφαίο όμως από όλα το είπε πριν λίγες μέρες ο Δήμαρχος:
Τα Μετέωρα και το κτήμα Τζέρτσι, ανήκουν στην Καλαμπάκα.

Εγώ Δήμαρχε σου λέω ότι η γη είναι επίπεδη δεν έχει τέλος, και σου χαρίζω το παρακάτω.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα
Τώρα τον έλεγχο χάνουμε
Τώρα που παρασυρθήκαμε
Τώρα για πες μου τι κάνουμε 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr