Εκδήλωση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας

Μια σημαντική μουσική εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας που παραβρέθηκαν την Πέμπτη το βράδυ στην ετήσια πολιτιστική εκδήλωση του σχολείου.

0 306

Μια σημαντική μουσική εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας που παραβρέθηκαν την Πέμπτη το βράδυ στην ετήσια πολιτιστική εκδήλωση του σχολείου. 1o_dimotikoIMG_5324.jpgΜια σημαντική μουσική εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας που παραβρέθηκαν την Πέμπτη το βράδυ στην ετήσια πολιτιστική εκδήλωση του σχολείου.
Είναι η δεύτερη χρονιά που η συγκεκριμένη εκπαιδευτική μονάδα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Καλαμπάκας διοργανώνει τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
Ψυχή αυτής της προσπάθειας, όπως τόνισε ο Δ/ντής του σχολείου κ. Δημ. Μέκρας, η κ. Ειρήνη Λιάπη η οποία κατάφερε να εμπνεύσει και εμπνευστεί ταυτόχρονα από τα παιδιά.
Τα παιδιά που απέδειξαν ότι όπου υπάρχει μεράκι μπορούν να γίνουν θαύματα.
«…τα παιδιά του σχολείου μας δημιούργησαν ένα μουσικό παραμύθι με αναφορά στην ίδια τους τη ζωή.
Θυμούνται τα πρώτα τους βήματα, μοιράζονται τις χαρές και τις αγωνίες τους, ατενίζουν το μέλλον με το δικό τους, μοναδικό τρόπο. Θα ταξιδέψουν μέσα από ονειρικές διαδρομές, με στόχο να ανακαλύψουν το αστέρι τους και ίσως, ακόμη, να σας παροτρύνουν να αναλογιστείτε το δικό σας…», τόνισε στην ομιλία του, ο Δ/ντής κ. Δημ. Μέκρας.
Σε ότι αφορά τώρα το περιεχόμενο της εκδήλωσης να πούμε ότι τα παιδιά απέδωσαν μια σειρά τραγούδια

1o_dimotikoIMG_5338.jpg

η κ. Ειρήνη Λιάπη

γνωστών Ελλήνων δημιουργών όπως του Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Γκάτσου, Κώστα Βίρβου, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι κ.ά.
Με τον τίτλο «στην άκρη του ονείρου» τα παιδιά ξεδίπλωσαν ταλέντο, μεράκι, δεξιότητες στοιχεία που αναδεικνύει η προσπάθεια μέσω της μουσικής.
Χαιρετισμοί
Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Καλαμπάκας αφού τόνισε την ανάγκη τέτοιων εκδηλώσεων προέτρεψε τα παιδιά να παραμείνουν παιδιά στην ψυχή και στο χαμόγελο.
Οργανωμένες δημιουργικές δραστηριότητες χαρακτήρισε την εκδήλωση η σχολική σύμβουλος κ. Μαρία Πετρίδη στην παρέμβασή της υπογραμμίζοντας πως η μουσική είναι ένα μέσον για ξύπνημα της δημιουργικότητας, των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων των παιδιών που συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών.
Σημαντική δουλειά που δείχνει ότι το σχολείο λειτουργεί και παράγει αποτελέσματα, χαρακτήρισε την εκδήλωση ο προϊστάμενος του 2ου Γραφείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Βασ. Τσιαντής.
Την χρησιμότητα αυτών των εκδηλώσεων υπογράμμισε ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καλαμπάκας κ. Χρ. Γρηγορόπουλος τονίζοντας ότι είναι μια απόδειξη ότι οι μαθητές λειτουργώντας συλλογικά και ειλικρινά με τους δασκάλους τους δημιουργούν.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Χρ. Στάλιας, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ.ά.

 

1o_dimotikoIMG_5324.jpg

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr