Πραγματοποιήθηκε η ομιλία της ψυχολόγου Σοφίας Ανδρεοπούλου στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

0 466

Την Κυριακή 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη η ομιλία της ψυχολόγου Σοφίας Ανδρεοπούλου με θέμα την «εκρηκτική» εφηβεία. 

Με αφορμή το νέο της βιβλίο με τίτλο «Εφηβεία, η μεγάλη έκρηξη και πως θα επιβιώσετε ως γονείς», η κα Ανδρεοπούλου ανέλυσε συμπεριφορές και σκέψεις των εφήβων, όπως και τις αλλαγές που πρέπει να κάνουν οι γονείς στη στάση και στη συμπεριφορά απέναντί τους. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι πολλές φορές οι έφηβοί βουλιάζουν στη σύγχυση και στη βία, δεν εκφράζουν τα αισθήματά τους ή δεν έχουν βρει τον τρόπο να το κάνουν και οι γονείς, ενώ θα έπρεπε να τους κατανοούν, γκρινιάζουν συνεχώς και καυγαδίζουν. Τόνισε τη σημασία της αποδοχής των εφήβων από τους γονείς, τη καθημερινή προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ τους, την τήρηση των κανόνων, κυρίως από τους γονείς, ώστε να κερδίσουν τον σεβασμό των παιδιών τους και την υπομονή που χρειάζεται και από τις δυο πλευρές, ώστε να δημιουργηθεί μια πιο ευτυχισμένη ζωή για όλη την οικογένεια!

Ευχαριστούμε την κα Ανδρεοπούλου που αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας, τις Εκδόσεις Διόπτρα για τη συνεργασία και το Βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος από τα Τρίκαλα. 

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr