Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής: Βιωματικά εργαστήρια για τη διαχείριση συγκρούσεων και ενδοσχολικής βίας

0 895

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας δυο δράσεις/βιωματικά εργαστήρια για τους μαθητές μας με θέμα: “Διαχείριση συγκρούσεων, αντιμετώπιση και πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας”, προκειμένου να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά μας σχετικά με το θέμα αυτό.

Το πρώτο εργαστήρι πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Νεότητας του Δήμου Μετεώρων, από την κ. Τσαραπατσάνη Γκόλφω κοινωνική λειτουργό και την κ. Πρεβέντα Μαρία ψυχολόγο και απευθυνόταν στους μαθητές των Ε’ και ΣΤ΄ τάξεων με διάρκεια μίμισης ώρας. Κατά τη διάρκεια του βιωματικού εργαστηρίου τα παιδιά μοιράστηκαν προσωπικά τους βιώματα και εμπειρίες, είδαν προβολές ταινιών σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό, προβληματίσηκαν και συζήτησαν πάνω σε αυτές και στη συνέχεια ζωφράφισαν και εξέφρασαν τα συναισθήμτά τους σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό. Η συμετοχή των μαθητών μας ήταν εντυπωσιακή και τα παιδιά ενθουσιάτηκαν με την υλοποίηση της δράσης.

Το δεύτερο εργαστήρι πραγματοποιήθηκε από Το Χαμόγελο του Παιδιού, από την κ. Στέλλα Βλόστου ψυχολόγο και απευθυνόταν στους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου. Αρχικά έγινε παρουσίαση στους μαθητές των μικρών τάξειων του σχολείου μας (Α’, Β’, Γ’) και στη συνέχεια στους μαθητές των μεγάλων τάξεων (Δ’, Ε’, ΣΤ’). Στο εργαστήρι αυτό οι μαθητές μας είδαν έμπρακτα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους για να προφυλαχτούν από τον Σχολικό εκφοβισμό και την ενδοσχολική βία, δόθηκαν οδηγίες και συμβουλές στα παιδά για το πώς θα αντιδράσουν σε τέτοιες περιπτώσεις και όλοι μαζί φωνάξαμε το σύνθημά μας ” ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ! ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ! “

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr