Ειδική ημερίδα για νέα προγράμματα από ΕΑΣ Καλαμπάκας

Ευχάριστες ειδήσεις είχε η προχθεσινή ραδιοφωνική παρέμβαση του υφυπουργού οικονομίας Νίκου Λέγκα για τους αγρότες της περιοχής μας. Μιλώντας στο Ρ/ΣΤΑΓΩΝ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε και ήδη ξεκίνησε να κατατίθεται από χθες στους δικαιούχους αγρότες το ποσό που τους αντιστοιχούν από την ενιαία ενίσχυση το οποίο αγγίζει το 1,2 δις Ευρώ.

0 329

Ευχάριστες ειδήσεις είχε η προχθεσινή ραδιοφωνική παρέμβαση του υφυπουργού οικονομίας Νίκου Λέγκα για τους αγρότες της περιοχής μας. Μιλώντας στο Ρ/ΣΤΑΓΩΝ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε και ήδη ξεκίνησε να κατατίθεται από χθες στους δικαιούχους αγρότες το ποσό που τους αντιστοιχούν από την ενιαία ενίσχυση το οποίο αγγίζει το 1,2 δις Ευρώ. Ευχάριστες ειδήσεις είχε η προχθεσινή ραδιοφωνική παρέμβαση του υφυπουργού οικονομίας Νίκου Λέγκα για τους αγρότες της περιοχής μας.
Μιλώντας στο Ρ/ΣΤΑΓΩΝ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε και ήδη ξεκίνησε να κατατίθεται από χθες στους δικαιούχους αγρότες το ποσό που τους αντιστοιχούν από την ενιαία ενίσχυση το οποίο αγγίζει το 1,2 δις Ευρώ.
Την ανακοίνωση του υφυπουργού αποδέχθηκε με ικανοποίηση ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καλαμπάκας κ. Δημ. Κότης υπογραμμίζοντας ότι ήταν μια εξέλιξη αναμενόμενη μετά τις επαφές που είχαν οι τριτοβάθμιες αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κοντό.
Τούτο σημαίνει ότι όλοι οι δικαιούχοι αγρότες από χθες το μεσημέρι άρχισαν να εισπράττουν τα χρήματα κάτι που ασφαλώς εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων θα στηρίξει εκτός των άλλων, και την τοπική αγορά η οποία «διψάει» από ρευστό.
Ημερίδα για νέα προγράμματα
Εν τω μεταξύ μια ακόμη σημαντική ημερίδα για τους αγροκτηνοτρόφους της περιοχής Καλαμπάκας θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη το απόγευμα (7 μ.μ.) με πρωτοβουλία της ΕΑΣ Καλαμπάκας.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που διαπραγματεύεται τρεις σημαντικές ενότητες που αφορούν τον αγροκτηνοτροφικό κλάδο: Τους γεωργικούς συμβούλους, τα μικρά σχέδια βελτίωσης και τις ενισχύσεις – εντάξεις στο πρόγραμμα νέων αγροτών.
Στην ημερίδα θα μιλήσουν εξειδικευμένα στελέχη που ασχολούνται με τα ζητήματα αυτά.
Ως γνωστόν στο πλαίσιο του προγράμματος «Αλεξ. Μπαλτατζής» δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες να ζητήσουν την συνδρομή γεωργικών συμβούλων το 80% του κόστους των οποίων θα αποτελεί ενίσχυση του προγράμματος και 20% από ίδιους πόρους.
Η συνολική αμοιβή των γεωργικών συμβούλων ανέρχεται στα 1500 Ευρώ.
«Βροχή» προγραμμάτων
Εν τω μεταξύ «βροχή» προγραμμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη στο πλαίσιο του προγράμματος «Αλεξ. Μπαλτατζής» 2007 – 2013.
Πρόκειται για προγράμματα που αφορούν κίνητρα για βελτίωση της ποιότητας και προβολής των γεωργικών προϊόντων ως και την υποστήριξη εκτροφέων ζώων αναπαραγωγής.
Ειδικά για το δέντρο πρόγραμμα στόχο έχει την αναβάθμιση της παρεχόμενης τεχνικής υποστήριξης των εκτροφέων ζώων αναπαραγωγής σε όλες τις αγροτικές περιοχές της χώρας, για την παραγωγή και χρησιμοποίηση του κατάλληλου για την κάθε περιοχή ζωικού αναπαραγωγικού κεφαλαίου, ώστε να επιτευχθούν η μείωση του κόστους παραγωγής, η αύξηση της παραγωγικότητας της κτηνοτροφίας και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας των κτηνοτροφικών μονάδων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr