Χρήστος Βάρελης – Ερωτήσεις στο μεσίτη της πόλη μας

Πριν τέσσερα χρόνια άνοιξε ένα μεσιτικό γραφείο στην πόλη μας. Θελήσαμε να κάνουμε στον  κύριο Χρήστο Βάρελη μερικές σύντομες ερωτήσεις για να δούμε πως δουλεύει ένα τέτοιο γραφείο και τι όφελος έχουν οι πελάτες του.

0 3.477

Πριν τέσσερα χρόνια άνοιξε ένα μεσιτικό γραφείο στην πόλη μας. Θελήσαμε να κάνουμε στον  κύριο Χρήστο Βάρελη μερικές σύντομες ερωτήσεις για να δούμε πως δουλεύει ένα τέτοιο γραφείο και τι όφελος έχουν οι πελάτες του. Πριν τέσσερα χρόνια άνοιξε ένα μεσιτικό γραφείο στην πόλη μας. Θελήσαμε να κάνουμε στον  κύριο Χρήστο Βάρελη μερικές σύντομες ερωτήσεις για να δούμε πως δουλεύει ένα τέτοιο γραφείο και τι όφελος έχουν οι πελάτες του.

1. Θέλω να αγοράσω ακίνητο. Γιατί να πάω στον μεσίτη:

Ο σωστός μεσίτης  θα σας εξυπηρετήσει επαγγελματικά και με συνέπεια, προϋπόθεση είναι  να του  δώσετε να καταλάβει τι ακριβώς θέλετε και ποιο είναι το ποσό που θέλετε να διαθέσετε για να μπορέσει να σας εξυπηρετήσει χωρίς να σας γυρνάει άσκοπα σε ακίνητα που δεν θα σας ενδιαφέρουν η δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στην αγοραία αξία τους.  Πρέπει να γνωρίζει ακριβώς τι σας ενδιαφέρει και για να γίνει αυτό δεν φτάνει μια απρόσωπη τηλεφωνική επικοινωνία με αοριστολογίες.

2. Θέλω να πουλήσω ακίνητο. Γιατί να πάω στον μεσίτη:

Ο μεσίτης έχει στην διάθεση του πελατολόγιο που μπορεί να προτείνει το ακίνητο σας άμεσα.  έτσι στις περισσότερες περιπτώσεις ο χρόνος  πώλησης συρρικνώνεται.. Επίσης ο μεσίτης χρησιμοποιεί σαν εργαλεία για την προώθηση των ακινήτων που του ανατέθηκαν ΜΜΕ η και το διαδύκτιο. Σε συνεργασία  με άλλα μεσιτικά γραφεία πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες πώλησης – ενοικίασης του ακινήτου σας σε μικρό χρονικό διάστημα.

3. Μπορω να εμπιστευτώ τον μεσίτη:

Ο μεσίτης ως επαγγελματίας έχει άδεια εξασκήσεως  επαγγέλματος.. Δεν θα διακινδύνευε ποτέ  για οποιοδήποτε λόγο να την χάσει.  Ο επαγγελματίας μεσίτης ζητά από τον πωλητή τα έγγραφα που απαιτούνται για να γίνει η αγοραπωλησία. Έτσι έχει την δυνατότητα  μέσω των νομικών και τεχνικών που συνεργάζεται να εντοπίσει τυχόν εκκρεμότητες. Η απόκρυψη ή η κατάθεση ψευδών στοιχείων  από τον πωλητή στον μεσίτη έχει σαν συνέπεια να μην μπορεί να πουληθεί το ακίνητο και ο πωλητής να πρέπει  να αποζημιώσει και τον μεσίτη.

Από την μεριά του αγοραστή  ο φόβος που επικρατεί είναι ότι θα πάρει από τον μεσίτη ακριβό ακίνητο επειδή νομίζει  ότι ο μεσίτης  θα το υπερτιμολόγηση με σκοπό να μεγαλώσει την αμοιβή του. Ο επαγγελματίας μεσίτης  έχει σαν μοναδικό του ενδιαφέρον να πουληθεί το ακίνητο το συντομότερο στην τιμή που ζητά ο πωλητής ώστε να ευχαρίστηση και τις δυο πλευρές των συμβαλλομένων στην αγοροπωλησία. Μια τέτοια ενέργεια θα ήταν εμπόδιο στην γρήγορη πώληση και θα φανερωνόταν το αργότερα κατά την υπογραφή του συμβολαίου. Θα κόστιζε στον μεσίτη την εμπιστοσύνη των πελατών του που ίσως τον συνιστούσαν και παραπέρα σε δικά τους άτομα.

Η αμοιβή του μεσίτη ορίζεται από τον σύλλογο μεσιτών που ανήκει και είναι  2% συν 19% Φ.Π.Α. από την πραγματική τιμή πώλησης εντός νομού και 3% συν 19% Φ.Π.Α. από την πραγματική τιμή πώλησης εκτός νομού.

Φυσικά διαχειρίζεται  όλες τις πληροφορίες και δεδομένα με απόλυτη εχεμύθεια

4. Από πού αναγνωρίζω τον σωστό μεσίτη:

Σίγουρα η επιλογή του μεσίτη είναι θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του. Ο σωστός μεσίτης χαρακτηρίζεται από τον επαγγελματισμό του και ασχολείτε  στο κύριο επάγγελμα σαν μεσίτης. Διατηρεί γραφείο που έχει τοποθετημένες πινακίδες που φανερώνουν την επαγγελματική του ιδιότητα και είναι μέλος συλλόγου μεσιτών.. :

Η υπόδειξη οποιουδήποτε ακινήτου ή η ανάθεση για την πώληση/ενοικίασή του πρέπει να γίνεται πάντα με γραπτή Εντολή στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία του υποψήφιου αγοραστή ή ιδιοκτήτη καθώς επίσης τα στοιχεία του ακινήτου, η τιμή πώλησης/ενοικίασης και η αμοιβή του μεσίτη

5. Μπορω να αναθέσω το ακίνητο μου σε πολλούς μεσίτες:

Ναι μπορείτε. Έχει όμως λίγο νόημα να αναθέσετε το ακίνητο σε μεσίτη που δεν δραστηριοποιείτε στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο σας με το σκεπτικό να μην το μάθει ο κόσμος.  98% των πωλήσεων πραγματοποιούνται με άτομα που ζουν στην ίδια περιοχή.  Επίσης η έλλειψη γνώσεων για την συγκεκριμένη περιοχή  του μεσίτη θα τον οδηγήσει να συνεργαστεί με τον μεσίτη της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητο.

Μεγάλη διαφορά παίζει και το είδος του συμφωνητικού πώλησης με τον μεσίτη.  Απλή εντολή πώλησης μπορείτε να συμφωνήσετε με πολλούς μεσίτες. Ίσως όμως το ενδιαφέρον τους να προωθήσουν και να γνωστοποιήσουν το ακίνητο σας σε ενδιαφερόμενους να είναι μικρό γιατί δεν είναι σίγουροι ότι θα διασφαλίσουν την αμοιβή τους. Με την αποκλειστική εντολή πώλησης δίνεται την δυνατότητα στον μεσίτη να εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για την πώληση του ακινήτου σας γιατί ξέρει ότι η εργασία που θα προσφέρει θα ανταμειφθεί λόγο του συγκεκριμένου συμφωνητικού.

Μην υπογράφετε ποτέ περισσότερες από μία Αποκλειστικές Εντολές διαφόρων μεσιτών για το ίδιο ακίνητο. Θα βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να καταβάλλετε αμοιβή για κάθε Αποκλειστική εντολή που υπογράψατε, έστω κι αν η πώληση έγινε από ένα μόνο μεσιτικό γραφείο (δεν ισχύει για τις Απλές Εντολές).

Εμπιστευτείτε τις υποθέσεις σας μόνο σε νόμιμο μεσιτικό γραφείο μέλος του συλλόγου μεσιτών αστικών συμβάσεων Τρικάλων- Καρδίτσας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr