Κανόνι 200 χιλιάδων ευρώ από καλαμπόκι στην ΕΑΣ Καλαμπάκας

Το φυσάνε και δεν κρυώνει στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαμπάκας αφού επιτήδειος τους φέσωσε με 200 χιλιάδες Ευρώ και τώρα τρέχουν στα δικαστήρια.

0 1.107

Το φυσάνε και δεν κρυώνει στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαμπάκας αφού επιτήδειος τους φέσωσε με 200 χιλιάδες Ευρώ και τώρα τρέχουν στα δικαστήρια. Το φυσάνε και δεν κρυώνει στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαμπάκας αφού επιτήδειος τους φέσωσε με 200 χιλιάδες Ευρώ και τώρα τρέχουν στα δικαστήρια.
Πρόκειται για μια «συνηθισμένη» κατά τα άλλα περίπτωση στην εποχή που διανύουμε αφού τα φέσια στην Αγορά είναι πολλών δις.
Πριν από ενάμισι χρόνο περίπου η ΕΑΣ Καλαμπάκας άρχισε να συνεργάζεται με έμπορο της Μαγνησίας προμηθεύοντάς του καλαμπόκι. Ενίοτε η ΕΑΣ αγόραζε από αυτόν κριθάρι ή και άλλα προϊόντα.
Όλα καλά έως το τέλος του 2008 αφού ο προμηθευτής εξόφλησε στο ακέραιο με μετρητά και επιταγές τους 400 – 500 τόνους καλαμπόκι αξίας 60 – 80 χιλιάδες που είχε παραλάβει.
Το 2009 ο συγκεκριμένος έμπορος πήρε από την ΕΑΣ πολύ μεγαλύτερη ποσότητα και δη πάνω από 1200 τόννους. Πλήρωσε με επιταγές την αξία των 200 χιλιάδων ευρώ και όλα καλά έως ότου οι της Ενώσεως πήγαν να εισπράξουν την πρώτη επιταγή.
Η επιταγή ήταν ακάλυπτη και τα προβλήματα άρχισαν να διαφαίνονται.
Το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε να καταθέσει και τις υπόλοιπες επιταγές στην τράπεζα και να αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρο.
Η πρώτη ενέργεια ήταν στις 28 Απριλίου να καταθέσουν μήνυση στον εισαγγελέα για απαίτηση οφειλών και να προβούν σε προσημείωση των περιουσιακών στοιχείων.
Ήδη έγινε ο πρώτος πλειστηριασμός ενός ακινήτου του εμπόρου αλλά τα χρήματα αυτά πήρε η Αγροτική Τράπεζα που και αυτή της οφείλει.
Όπως μας πληροφόρησε ο Διευθυντής της Ενώσεως κ. Κατσίμπας αν και πραγματοποιήθηκε ΕΔΕ, ουδείς εκ των υπαλλήλων διώκεται μέχρι τώρα.
Εκκρεμούν 2 δικαστήρια τα οποία θα γίνουν σύντομα και η ΕΑΣ θα διεκδικήσει τα χρήματά της.
Η δεύτερη μάλιστα μήνυση έγινε με το αιτιολογικό «Υποκλοπή Αγροτικών Εφοδίων» που αποτελεί σοβαρότατη κατηγορία.
Πάντως από τούδε και στο εξής το Δ.Σ. της Ενώσεως αποφάσισε να ελέγχει διεξοδικά όλους τους πελάτες της που απορροφούν μεγάλες ποσότητες προϊόντων (καλαμπόκι, σιτάρι, φυράματα, κλπ.) όταν μάλιστα αυτοί προέρχονται από άλλους Νομούς και συνεργάζονται για πρώτη φορά μαζί τους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος έμπορος φέσωσε και άλλες ΕΑΣ στην Θεσσαλία.

Πηγή: ‘Ερευνα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr